Menu & Search

The Ordinary – Niacinamide 10% + Zinc 1%

Getest: de "High-Strength Vitamin and Mineral Blemish Formula" van The Ordinary.


De hype rond The Ordinary (bon, in feite de hele Deciem umbrella) was al eerder food for blogging, maar ondertussen heb ik genoeg ervaring met de producten om er meer over te vertellen. Een review dringt zich op, dacht ik zo, dus ik start met het product waar ik zelf het meest nieuwsgierig naar was: het Niacinamide 10% + Zinc 1% serum. Volgens Deciem: “High-Strength Vitamin and Mineral Blemish Formula“.

Die vitamine waar ze het over hebben is de Niacinamide (B3) en het mineraal is Zink. Helemaal binnen de filosofie van The Ordinary, is dit flacon goedkoop (€5,90 om exact te zijn) en de formule eenvoudig:

Aqua (Water), Niacinamide, Pentylene Glycol, Zinc PCA, Tamarindus Indica Seed Gum, Xanthan Gum, Isoceteth-20, Ethoxydiglycol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin

Deze water-based formule bevat geen alcohol, olie of siliconen. Ook geen parabenen, maar met Chlorphenesin en Phenoxyethanol als preservatieven lees ik eigenlijk veel liever Methylparaben op een label – misschien ligt dat aan mij. (Waarschijnlijk niet. Kans dat die Chlorphenesin en Phenoxyethanol huidirritaties gaan opleveren is groter.)

Niacinamide biedt heel wat treats voor de huid: de huidtextuur wordt fijner (denk aan minder zichtbare poriën, fijne lijntjes) en de teint egaler. Het is strikt genomen geen anti acné product, maar helpt wel de huid herstellen van opgelopen schade én houdt de talgproductie net wat strakker aan de leiband, op die manieren doorbreekt het de vaak vicieuze cirkel van onzuiverheden, dus hey. :) Ik kan mij voorstellen dat dit een ideale toevoeging is voor wie vettere huid heeft, ook voor mijn gecombineerde huid is het een match.

Je gebruikt dit serum onder dag- of nachtcrème, ik gebruik hem meestal de week voor en de week na mijn menstruatie (want hormonale pukkels, olé). Er zijn maar een paar druppels nodig omdat de waterachtige substantie goed uitsmeert. Trekt relatief snel in, maar daar wacht ik niet op en breng quasi meteen mijn crème aan. Doet bij mij wat het belooft en dat maakt dit een heel betaalbaar, efficiënt serum dat een vaste plaats heeft in mijn routine. Het flacon is al iets over de helft opgebruikt, omdat ik vaak de neiging heb meer product uit het pipet te knijpen dan ik nodig heb. Een handige verpakking voor wie voorzichtig is, gevaarlijk voor wie de neiging heeft rijkelijk te smeren … Oeps! Een pompje is handiger en moderner, maar het pipet maakt de The Ordinary flacons juist charmant én makkelijker te recycleren.

kort

☀️ efficiënt
☀️ aangenaam in gebruik
☀️ heel betaalbaar
🌤 fan van de verpakking
☁️ enkel on-line
☁️ niet de snelste levertijd
☁️ formule met Phenoxyethanol

info

€5,90 / 30ml
online via o.a. Deciem.com, Asos.com en Cultbeauty.co.uk

8 Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Varenka
  4 jaar ago

  Dat is best goed betaalbaar, al komen er vast porto kosten bij…
  Super fijne review in ieder geval.

 2. Willemse
  4 jaar ago

  Ah wat een fijne tip…ga meteen eens kijken.

 3. 4 jaar ago

  Klinkt goed! Mijn huid is momenteel niet echt vettig meer, maar ik ben wel benieuwd geworden naar meer producten van het merk.

 4. 4 jaar ago

  Die ga ik proberen! Bedankt voor de tip! :)

 5. 4 jaar ago

  Zeer benieuwd naar!

 6. 4 jaar ago

  Ik wil dit merk echt eens gaan proberen! Ik lees er zoveel positieve dingen over en het is zo betaalbaar.

 7. 4 jaar ago

  @ Marjolein: Nee! :D The Ordinary is all about een eenvoudige formule en billijk prijskaartje. Bijna al hun producten zijn borderline cheap. Blij dat ik je dat nieuws heb kunnen brengen. :)

 8. 4 jaar ago

  Ohh, ik had verwacht dat hij echt enorm duur zou zijn maar niets is minder waar! Ik ben nog op zoek naar een nieuw serum dus dit product komt zeker op de lijst.