Missie

All the Pretty

Joliette is mijn persoonlijke gids voor de mooie dingen in ’t leven. Het doel: liking what you see.
En dan bedoel ik niet op Instagram, kiddo’s, maar in het echt. Jouw leven. In de spiegel, in je vel én de agenda.

 

Manifesto

Real Beauty

Joliette is geen glossy on-line magazine, het is persoonlijk en vrij. (En gratis.)
Het is geen mainstream blog, maar een beetje contrair. Ik hecht er ongelooflijk veel belang aan om mijn eigen ding te doen.

hoe? Wie we ook zijn en wat we ook doen in ons leven, we passeren allemaal de badkamer waar we op ons naaktst zijn. Het meest in contact met onszelf. Een moment dat meer magie verdient. Veel minder onzekerheid en veel meer liefde. Een heerlijk rebelse revolutie van zelfwaardering. Dit ondersteun ik door vol enthousiasme te schrijven over de producten die de beauty business veel te vaak aan ons probeert te verkopen door gaten te slaan (je mag er niet ‘oud’ uitzien, je mag geen cellullite hebben, geen grammetje vet en ohjee als jouw huid een beetje blinkt!) die we tevergeefs zullen proberen blijven opvullen met hun middeltjes. Het kan ook anders. Joliette benadert beauty positief. Cosmetica als verzorging, parfum als zelfexpressie of moodfixer, make-up als botvieren van een liefde voor kleuren en texturen,… maar never, nooit, not evar! een opgedrongen schoonheidsideaal.

hoe?

Wie we ook zijn en wat we ook doen in ons leven, we passeren allemaal de badkamer waar we op ons naaktst zijn. Het meest in contact met onszelf. Een moment dat meer magie verdient. Veel minder onzekerheid en veel meer liefde. Een heerlijk rebelse revolutie van zelfwaardering. Dit ondersteun ik door vol enthousiasme te schrijven over de producten die de beauty business veel te vaak aan ons probeert te verkopen door gaten te slaan (je mag er niet ‘oud’ uitzien, je mag geen cellullite hebben, geen grammetje vet en ohjee als jouw huid een beetje blinkt!) die we tevergeefs zullen proberen blijven opvullen met hun middeltjes. Het kan ook anders. Joliette benadert beauty positief. Cosmetica als verzorging, parfum als zelfexpressie of moodfixer, make-up als botvieren van een liefde voor kleuren en texturen,… maar never, nooit, not evar! een opgedrongen schoonheidsideaal.

Geschiedenis

baby Jo

Joliette was oorspronkelijk een beauty blog voor Belgische beauties on a budget, de gids van een anonieme, aan cosmetica verslaafde Antwerpse studente. Enkele jaren later was er de eerste job en daarmee steeds meer luxeproducten. De blog evolueert mee naargelang mijn leven verder hobbelt en blijft gewoon een digitaal dagboek van mijn beauty-gerelateerde ontdekkingen en escapades.

Ondanks het feit dat ik na al die jaren flink wat kennis en ervaring heb verzameld – bon, dat en een toch wel lichtelijk schandalig arsenaal aan lipstick – blijf ik au fond gewoon een kritische consumente met een liefde voor beauty en de goesting om er over te schrijven. 100% persoonlijk en maar 0,1% gefilterd. (c/o de telefoontjes van de mama en de papa: Zoude da nu wel op internet zetten?!)

op Bloglovin’

op Facebook

op Pinterest

Knack Weekend Blog Awards* in beauty
1st in 2012 & 2015
2nd in 2013, 3rd in 2014

*2015 was de laatste editie

disclaimer

contact

  

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren