Joliette.be is een Belgische blogazine over beauty.
Het is persoonlijk en vrij (en gratis).

🖤

De Blogger

Lisha L.

Eighties kiddo met een obsessie voor beauty, roze handtassen & all things Antwerpen.
Deelt een appartement op ’t Antwerpse Eilandje met partner Steven en poes Hilo.

🖤

Missie

Waar staat Joliette voor? 

🌈 positiviteit
beautycrushes 😍
🤓 beautygeeking
realness 🤘🏻

[hygge_rich_image image=”https://www.joliette.be/wp-content/uploads/2018/06/IMG_2902.png|800|623″ description=”Wie we ook zijn en wat we ook doen in ons leven, we passeren allemaal de badkamer waar we op ons naaktst zijn. Het meest in contact met onszelf. Een moment dat meer magie verdient. Veel minder onzekerheid en veel meer liefde. Een heerlijk rebelse revolutie van zelfwaardering.”]

Visie

Waar gaat Joliette voor?  

💋 persoonlijke artikels
een alternatief voor de mainstream 👽
👯‍♀️ perfectly matched collabs
een blije beauty community 💖

[hygge_rich_image image=”https://www.joliette.be/wp-content/uploads/2018/03/IMG_1293.png|800|796″ description=”Dit ondersteunt Joliette.be door vol enthousiasme te schrijven over producten die de beauty business veel te vaak aan ons probeert te verkopen door negativiteit: je mag er niet ‘oud’ uitzien, geen cellullite of grammetje vet hebben, het ene seizoen *moet* de huid mat zijn en het volgende glanzend… vermoeiend. Het kan ook anders! Joliette benadert beauty positief. Cosmetica als verzorging, parfum als zelfexpressie of moodfixer, make-up als botvieren van een liefde voor kleuren en texturen,… maar never, nooit, not evar! een opgedrongen schoonheidsideaal.”]

🖤

Geschiedenis

Knack Weekend Blog Awards* in beauty
1st in 2012 & 2015
2nd in 2013, 3rd in 2014

*2015 was de laatste editie

mijn baby Jo

Joliette.be bestaat sinds 2009. Het was oorspronkelijk een beauty blog voor ‘Belgische beauties on a budget‘: de gids van een anonieme, aan cosmetica verslaafde Antwerpse studente. Enkele jaren later was er de eerste job en daarmee steeds meer luxeproducten. De focus veranderde, maar de liefde voor beauty bleef tot op vandaag een rode lijn in al haar fases.

De blog evolueert mee naargelang mijn leven verder hobbelt en blijft gewoon een digitaal dagboek van mijn beauty-gerelateerde ontdekkingen en escapades. Ondanks het feit dat ik na al die jaren flink wat kennis en ervaring heb verzameld – bon, dat en een toch wel lichtelijk schandalig arsenaal aan lipstick – blijf ik au fond gewoon een kritische consumente met een liefde voor beauty en de goesting om er over te schrijven. 100% persoonlijk en maar 0,1% gefilterd. (c/o de telefoontjes van de mama en de papa: “Zoude da nu wel op internet zetten?!”)

adulting

Joliette.be is mijn eigen stukje van het internet, letterlijk mijn domein. Dat komt niet zonder aspecten die ik in 2009 nooit had voorzien. Alles wat online komt, speelt zich onvermijdelijk af tegen de achtergrond van een steeds veranderend medialandschap. Lang verhaal kort: wat de blogosfeer initieel zag als hun speeltuin, is vandaag een marktplaats. Achter publicaties (in print, online en op social media) over lipstick en crèmes schuilt meestal een dimensie opgetrokken uit cijfers: statistieken en cold hard cash. Niet waar ik dacht aan te beginnen in 2009 en iets waar ik het nog elke dag moeilijk mee heb. Gelukkig is de gemiddelde lezer zich ondertussen bewust van die dimensie en houden een duidelijke missie, visie en een paar vuistregels (zie m’n disclaimer) je als blogger uit troebele wateren. Zelfs wanneer het niet altijd smooth sailing is, is er natuurlijk niets zaliger dan doen wat je graag doet.

Ik blijf benieuwd naar de toekomst van bloggen, maar dat gezegd zijnde: the best way to predict the future is to create it.

exit

2020 blijkt een rollercoaster van een jaar. En onverenigbaar met bloggen.  Joliette.be gaat niet offline maar er komt geen nieuwe content bij.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren