Menu & Search

Shoplog: Italiëreis

Een samenvatting van mijn beauty-aankopen in Italië. (Budget!)


Ik vertelde maandag over onze Italiëreis en ik beloofde een kleine stoplog. Le-voilà! Zoals ik al vertelde, had ik beloofd helemaal geen winkels aan te doen. Het was een rustvakantie met activiteiten die zich limiteerden tot vooral veel lezen. Maar. Aangezien we kampeerden en je dan altijd wel iets vergeet/ontdekt dat je iets nieuws nodig hebt (ANTIMUGGENSPUL) en een kleine detour langs de cosmeticarayons dan snel gemaakt is … ga ik er geen doekjes om winden: ik heb toch een paar aankopen gedaan, lalala…

essentials

De wens niet volledig lek geprikt te worden door tijgermuggen vind ik een legit shopmotief. Onze vergelijkende studie aldaar wees uit dat wierrook het meest effectief preventiemiddel is. Gelukkig ruikt die Zig Zag spray semi-lekker naar sandelhout en magnolia, dus geen complete geldverspilling. Maar voor die kleine fuckers moet je ’t niet doen. Ik had trouwens ook de DEET bij die me in Afrika beetvrij heeft gehouden, de Italiaanse tijgermug was not impressed. ☠️ De Post Pungello roll-on is tegen de jeuk. Ik ga formeel zijn: die heb je daar nodig. De Dove deostick is mijn geheim wapen tegen het fat girl probleem van tegen elkaar wrijvende dijen. Hadden ze daar in mijn favoriete Dove geur, dusss die ging mee.

Italië

when in Italy

Marvis tandpasta, bij ons redelijk niche, lag gewoon in ’t rek van een kleine Spar, I shit you not. We stonden aan de kassa met onze flessen water en mijn oog viel er op – ja, zo klein was dat winkeltje dus. Het is een merk uit Firenze zelf. Hetzelfde verhaal wat betreft het Roberts rozenwater. Ik bracht maar één tube en één flacon mee, cause I’m a good girl. In het complex van de grotere supermarkt (Coop) was een Kiko boetiek. En het waren solden. Need I say more.

collateral damage

We bezochten een super(SUPER)grote Coop in Zwitserland. Le Petit Marseillais, de douchegel die wij het meest gebruiken, was daar in reclame en Steven koos de granaatappel, ik de peer wegens kleine obsessie met peer (don’t ask). Om een onverklaarbare reden – mopje, ik weet waarom: VANILLA CAKEPOP smaak, hallo! – kocht ik een Labello/Labellino waarvan ik weet dat het voor geen meter werkt wat betreft het hydrateren van mijn lippen maar bon, dat is gebeurd. Daarnaast swatchte ik een hoop makeupjes die ik bij ons (nog) niet gezien heb en ik kon niet anders dan met die Gosh Lumi Drops naar de kassa lopen want check die perfectie.

Zwitserland

Dat was het. Geen Santa Maria Novella of andere Italiaanse luxe- of nichemerken. Netjes budget, netjes non-beautyblogger. (Waar ik 50% trots op ben en 50% spijt van heb. Maar die keuze ontnam me de stress van ik-heb-dit-gekocht-dus-nu-wil-ik-erover-bloggen-maar-eerst-wat-reseeaarrch. Wat uiteraard resulteert in deze blogpost. 🙄 Wel 100% stressvrij en 100% fun om te maken. 👽)

1 Comment

  1. 4 jaar ago

    Oh, zoveel leuke aankoopjes!