Menu & Search

4 skincare favs, zomer edit.

Mijn huidige zomerfavorieten, aangevuld met oudere liefdes en de meest basic beauty-tip allertijden.


Zo’n hittegolf zorgt altijd voor wat aanpassingen in mijn skincare routine. Hoewel ik reisde met de Crème Sorcière van Delbôve (👀💖) wegens supermultifunctioneel, vind ik een dikke crème aanbrengen wanneer ik zweet gewoon niet fijn. Nog steeds top als cleanser, maar hallo lotions, gels en serums! Mijn huidige zomerfavorieten, aangevuld met oudere liefdes en de meest basic beauty-tip allertijden:

H2O

Sweaty Betty reporting for duty! Ik ben hier om je eraan te herinneren zéker genoeg te drinken. Nog meer dan gewoonlijk, om obvious reasons. Yup, ik doel op die zweetvlekken en -moustache: je zweet nu veel – veeeelll – meer dan gewoonlijk en dat is misschien niet elegant maar KEI OK want als je weinig zweet, koelt je lichaam moeilijker af. I’ll take de zweterige doch heldere kop over een rode, oververhitte kop, kthx. Dus ik weet niet, zie het als een major perk. Pas jouw skincare en eventuele make-up daaraan aan en … DRINK WATER. Echt heel veel water. Mijn lief gebruikt dat als oplossing voor elk mogelijk kwaaltje, maar hij heeft gelijk: water verhelpt zoveel issues én maakt je mooier in the process.

frisse start

Ik smeer na het reinigen én voor het aanbrengen van mijn make-up – dus ’s ochtends is dat twee keer – standaard. Ik heb momenteel de hierboven afgebeelde producten in roulatie. De lightweight Shiseido Waso Fresh Jelly Lotion is bijna een water, maar hydrateert echt massa’s (lekkerrrr!) en je hebt maar een druppel nodig. Het Hydr8 B5 serum van Medik8 is minder zuinig, maar bijzonder fijn/efficiënt. Mijn go-to serum blijft het Hydra Beauty Micro Sérum van Chanel. Ik heb een klein pompje in de badkamer en een grote op mijn make-up tafel.

Ondertussen is mijn pot helemaal op, maar de Dior Hydra Life Fresh Hydration Sorbet Cream is ook zo zalig in de zomer. Trekt snel in en voelt tintelfris. (Bon, zonder effectief te tintelen, dat zou irritant zijn. Maar bijna, bijna!) Ik heb een hoop andere producten in de kast staan, dus vind het moeilijk om de splurge van een heraankoop te verantwoorden, maar de verleiding is real…

night night

Ik mis mijn Lancôme Visionaire Nuit sleeping pack, dat was ideaal voor zomernachten. Brengt aan als een gel, blijft fris aanvoelen maar smelt ondertussen mooi in de huid. Je staat echt mooier en (optisch) jonger op. Fan van! Ik gebruikte het ten tijde van mijn Lancôme column in Knack/Le Vif Weekend maar heb er niets over geblogd omdat ik bang was dat jullie zouden denken dat ik daar ook voor betaald werd (quod non). Nu sta ik hier wel mooi met een aanrader en geen foto’s, hem… Eentje voor de #failfiles. En ik noteer om daar eens werk van te maken, want dat spul is te fijn om niet te delen.

Wél op de foto: mijn ‘gepersonaliseerde’ (je koopt de basis + twee add-ons om toe te voegen, dan printen ze een etiket af met je naam) Apothecary Preparation van Kiehl’s is een olie, maar voelt licht genoeg om gewoon te blijven gebruiken. Bij koud ook gewoon overdag, bij deze tropische toestanden liever voor ’t slapengaan. Het kleine flacon heeft me 90 EUR gekost, maar ik doe er al lang mee en ben tevreden met het resultaat.

x

KIEHL’S Apothecary Preparations – Kiehl’s store en online
SHISEIDO Waso Fresh Jelly Lotion – in de parfumerie en online
MEDIK8 Hydr8 B5 Liquid Rehydration Serum – online
CHANEL Hydra Beauty Micro Sérum – in de parfumerie

1 Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. 3 jaar ago

    Leuk om te zien! Ik ben wel benieuwd naar het Kiehl’s product, want vaak zijn ze heel fijn!