Menu & Search
Back to: Lancôme Teint Idole (Ultra Wear)

Back to: Lancôme Teint Idole (Ultra Wear)

Een tijdje geleden kocht ik de nieuwe versie van de eerste foundation die ik ooit gebruikte. Ik herinner me dat eerste flacon nog als zijnde ronder en zonder pompje. En ik vond de inhoud ervan niets minder dan magisch.

Zeker tien jaar later is de formule er alleen nog maar op verbeterd. De liefde is, bijgevolg, helemaal hernieuwd. Een ode aan m’n Teint Idole.

Omdat iedereen andere verwachtingen heeft van een foundation, behalve dan the obvious (verzamelt niet in poriën of lijntjes, voelt comfortabel, blijft lang genoeg goed zitten en egaliseert de teint) een beetje duiding: ik maquilleer me graag maar zie er niet graag ‘overdone’ uit. Ik ben  zegmaar meer van de Franse make-up dan van de Amerikaanse, my face but better. Ik geloof in het accentueren van features, maar niet in het compleet onderdrukken van bv. mijn natuurlijke huidskleur of de vorm van mijn neus. De lagen die de gemiddelde Youtuber op ’t gezicht gooit, doen mij rillen. Da’s gewoon niet mijn ding. (Wat absoluut niet wil zeggen dat ik de kunst ervan niet kan appreciëren. Au contraire en dat weten jullie. 💜)

In ieder geval, ik heb de indruk dat de Lancôme Teint Idole Ultra Wear begrijpt wat ik bedoel. Deze foundation makes it happen: één pompje aanbrengen met een penseel voor een egaal gezicht – mét satijnfinish en een natuurlijke textuur 🙌🏼 – waar mijn eigen huid doorheen lijkt te schijnen. Voelt comfy, blijft uuuuren zitten en is zo nodig op te bouwen voor een perfectere look ’s avonds (ja, ook na uren wear, gewoon een laagje over aanbrengen – tip: bestaat ook in cushion verpakking om mee te nemen on-the-go). Dit is some serious foundation perfection, als je’t mij vraagt.

fullface

alternatieve titel: charmante mugshot (met nat haar) 👹

Ik heb deze Teint Idole trouwens ook gedragen tijdens een aantal dagen van de hittegolf. In deze omstandigheden presteerde hij super. De foundation leek geen moeite te hebben om mij netjes door de werkdag heen te sleuren, inclusief fietstochtje naar-en-van kantoor.

De kleur is een beetje te donker voor mijn winterhuid – hij bestaat in 40 kleuren maar die waren niet allemaal in stock toen ik hem kocht en uiteraard was er geopteerd voor de standaard kleuren which don’t include mijn (volgens mij anders toch best wel standaard) licht velleke met neutrale ondertoon – dus ik heb hem nog niet getest in die omstandigheden en de kans is eerlijk gezegd niet zo groot dat ik hem opnieuw koop, want ik heb nog een hele waslijst aan andere foundations die ik wil testen (ah, the life of a beautyblogger 👽) dus deze review/total rave is onder enig voorbehoud. Maar heb je mijn huidtype en foundationvoorkeuren, dan zit je bij deze Lancôme Teint Idole Ultra Wear zeker goed voor de zomer.

kort

formule
Smooth sailing! Doet exact wat ik wil qua dekking (medium, op te bouwen), textuur (natuurlijk, kruipt niet in poriën en lijntjes) & finish (satijn: niet helemaal mat, niet helemaal glowy, een ideale basis die je nog 100% naar je hand kan zetten) en houdt dit uren vol.
verpakking

Yay voor het pompje, hoera voor glas (> plastiek 🌍♻️), nay voor de lange smalle huls waar je niet zonder heel veel moeite de laatste restjes product uithaalt.

Bestaat ook in (navulbare) compact cushion versie.

💸
+/- 45 EUR
In de parfumerie.

0 Comments