Menu & Search

Yves Rocher bad- & douchegel met granaatappel en roze peper

Huidige douche crush? De energizing Bath & Shower gel van Yves Rocher met een tot de verbeelding sprekende vrucht...


Huidige douche crush? De energizing Bath & Shower Gel van Yves Rocher met een tot de verbeelding sprekende vrucht… Allez ja, mij heeft ze toch altijd gefascineerd, de granaatappel. En ik blijk niet alleen… Meer over dit bijzondere fruit én natuurlijk het product an sich. (Klein woord van waarschuwing: ik ben in een zweverige mood. You’ll see.)

[korra_icon icon=”leaf”] [korra_icon icon=”drop”] [korra_icon icon=”heart”]

een rode groene douchegel

Mijn kleine verliefdheid wat betreft de douchegels van Yves Rocher is niet nieuw. Tot voor kort was de mango & koriander versie mijn favoriet en ik geef toe dat ik aan de rest eigenlijk nooit echt geroken heb. De liefde maakt blind, zeker? Nee, de “zonovergoten zoete mango-geur met subtiel kruidige hint van frisgroen koriander” zoals ik die beschreef in mijn 2016 blogpost, kon op mijn liefde rekenen. De friszoete, licht bittere geur van de granaatappel en roze peper is niet minder zinnenprikkelend en geeft mijn ochtendroutine een boost van positiviteit.

Vooral ook het feit dat de formule makkelijk biologisch afbreekbaar is, de gel verpakt zit in een gerecycleerde & recycleerbare fles én je 400ml krijgt voor €3,50 maakt dit voor mij een heel aantrekkelijk product. Voor mij rechtvaardigt dat de aankoop en hoef ik dit niet in het al veel te volle hokje van de ‘guilty pleasures’ te duwen. Gewoon heerlijk, guilt-free genieten onder de douche.

heilige granaatappel

De oorsprong van deze Perzische vrucht zou in Iran liggen. (Wie bekend is met de Perzische keuken kent sowieso de vele lekkere toepassingen van granaatappel. Mijn favoriet: rauwe venkelsalade met platte peterselie, beetje olijfolie, roze of zwarte peper en granaatappelpitten. Yum! Als kind kon ik ook niet genoeg krijgen van yoghurt met granaatappel. Het feit dat die roze was, speelde maar voor 50% mee in die verslaving, haha!) Maar dit fruit duikt op in véél culturen, en niet enkel in de keuken.

[korra_icon icon=”eye”] [korra_icon icon=”moon”] [korra_icon icon=”diamond”]

geschiedenis en religie

Vaak had de granaatappel een religieuze waarde. Zowel de Feniciërs, de oude Egyptische farao’s, oude Grieken en Chinese Boeddhisten zagen er de dubbelzijdigheid van het leven in: de  vruchtbaarheid én de dood. De honderden sappige zaden vs. het bloedrode sap en de verweerde schil van de rijpe vrucht. Toetanchamon werd begraven met een voorraad van het fruit, om zijn wedergeboorte aan de andere zijde te bespoedigen. De pilaren van de legendarische eerste tempel van koning Salomon zouden zijn versierd met granaatappels. Het is nog steeds de gewoonte om granaatappel te eten op Rosh Hashanah, het Joodse nieuwjaar.

De granaatappel staat elke keer symbool voor leven en dood, destructie en wederopbouw. Als vrucht an sich een letterlijk bewijs van de oneindige vruchtbaarheid van de natuur waarin dood en leven elkaar cyclisch opvolgen. Wanneer ik een granaatappel in mijn handen heb, denk ik wel eens aan de vele eeuwen, de vele volkeren en hun religies, rituelen en feesten uit het verre verleden. Gepasseerd. Al die mensen en hun (geloofs)overtuigingen hebben bijgedragen tot de wereld waarin ik nu leef. En dan sta ik daar met die granaatappel in mijn handen. Me af te vragen of er iemand over 500 of 1.000 jaar hetzelfde gaat doen.

toekomst en esoterie

Tarot time! Laat ik beginnen met te zeggen dat ik geen geloof hecht aan tarot in de zin van ‘daarmee kan je de toekomst voorspellen’. Die kaarten, noch de persoon die ze legt, hebben mijns inziens enig zicht op wat er in jouw toekomst ligt. Waar ik wél zeer sterk in geloof, is dat de handeling van het tarotkaarten leggen de deur naar jouw intuïtie opent. Door de symboliek gebaseerd op eeuwen en eeuwen van verschillende religies en rituelen, speelt het kaartspel in op onze (onbewuste) voorkennis, (voor)gevoelens, kortom wat de Ijslanders ‘Innsaei‘ noemen. Ik verwijs hierbij graag naar deze blogpost van eerder dit jaar.

De granaatappel wordt afgebeeld op de kaarten van de hogepriesteres en die van de keizerin. De afbeelding van de hogepriesteres is zo sterk. Je ziet een vrouw met vestimentaire kenmerken van zowel de maagd Maria als de oud Egyptische vruchtbaarheidsgodin Isis, zittend tussen de pilaren van Salomon, de Torah in haar arm. De zon (tussen de koeienhoorns van Isis) op haar kroon, de maan aan haar voeten. Achter haar een wapperend doek versierd met granaatappels: de sluier van het bewustzijn, waar alles z’n start en einde kent. Betekenis van de kaart: intuïtieve krachten. Het niet-rationele. Innsaei, quoi.

En laat dat nu net één van mijn voornemens zijn voor 2018: meer ruimte geven aan mijn intuïtie. Weerstand bieden aan de trend van alles tot in de details te systematiseren, plannen en optimaliseren. How’s that for a quick morning shower, eh? Ik denk dat ik een meditatie- en/of yogasessie nodig heb om een beetje terug te aarden nu. Brb.

in Yves Rocher boetieks en on-line
€3,95 / 400ml

0 Comments