Menu & Search

YSL Boréal Nuit Arctique – holiday look 2012

De holiday look van Yves Saint Laurent is dit jaar geïnspireerd op het noorderlicht: parelmoeren sterrenstelsels opgelicht door duizenden lichtjes aan de hemelkoepel. Violet, ijzig blauw en transparante, fonkelende tinten met matchy glittertjes … het persdossier weet de wintermagie op te roepen. Toen ik een paar stuks uit de collectie in handen kreeg  dacht ik – akkoord, iets minder poetisch – “Fuck. Blauw!”
Maar wat binnenkomt wordt, mits enkele fug uitzonderingen, getest. Once again kwam ik tot de conclusie: ik zou er in eerste instantie niet zelf naar gegrepen hebben maar oh dear lord wat een mooie, fijne producten. #liefde

getest Boréal Palette Nuit Arctique, Golden Gloss in N° 55, La Laque Couture Top Coat in Première Neige

Een kleine introductie tot hoe de dingen hier gebeuren: ik open de producten, check het dossier, fotografeer alles en maak dan swatches (waar ik dus ook een fotootje van maak). Op het eerste zicht, al in de verpakking, vallen meteen de blauwe glittertjes op. In de gloss, de lak én de schaduw. Tijdens het maken van die swatches merkte ik al dat de kleuren, zoals gezegd in het dossier, effectief heel transparant zijn. Zoals waterverf, maar dan met meer punch en pretty shimmer.

Het palette.

Bon. Ik waagde mij dus aan een oogswatch. Ik was meteen verkocht. De oogschaduw is zacht, heerlijk om mee te werken en subtiel genoeg om zelfs mét blauw een look te maken die zowel work- als partyproof is.
Jammer genoeg heb ik de kleuren niet 100% waarheidsgetrouw op de foto gekregen. Ik heb een poging gedaan, maar de blauwe shimmer lijkt gewoon weg te vallen. Damn you, camera! En camera-skills. Dus als je naar de foto’s hierbeneden kijkt, fantaseer er een ijzig blauwe shine bij, k? (En vergeef mij. Merciiii!)

De gloss

Bij een blauwe lipgloss gruwel ik al op voorhand bij de gedachte aan een minty smaak. In het verleden hebben heel wat merken er ééntje op de markt gekeild met de belofte dat het je tanden witter zou doen lijken, en daar past mindfuck-gewijs een tandpasta-smaakje bij. Blijkbaar. Deze Golden Gloss in N°55 smaakt vooral zoet, met een hint groene munt, zoals Marokkaanse muntthee. Past bij wijlen Yves Saint Laurent’s liefde voor dat land. Of daar denk ik toch aan wanneer ik hem aanbreng en de yummie smaak proef.
De gloss geeft het subtielste blauwe waasje aan je lippen. Met het blote oog niet zichtbaar, maar als je hem combineert met een warme make-up look merk je wel dat er iets niet klopt. De blauwe shimmer in de gloss is sprookjesachtig mooi maar again: subtiel, subtiel, subtiel. Voorts plakt hij bijna niet en voelt hij heel comfortabel op de lippen.

De nagellak

Die zagen jullie eerder al verschijnen in een blogpost. Dus laat ik – lekker lui – daar naar verwijzen, k? Clicky!

swatches van het palette + de gloss

oogswatch 1 Over een taupe oogschaduwbasis. Het medium blauw subtiel over het hele ooglid, lichtblauw als highlighter, bruin heel lichtjes in de crease, donkerblauw nat aangebracht als smoked out liner. (Foto zonder mascara.)

oogswatch 2 Alles op dezelfde manier aangebracht over een parelmoeren lichtbeige primer. Minus de natte liner, die werd droog aangebracht. (Foto mét mascara.)

verkrijgbaar
limited edition sinds september 2012

prijzen
Boréal Palette Nuit Arctique €56,50
Golden Gloss €28
La LAcque Couture €23,50

22 Comments

 1. 10 jaar ago

  Love it! Helemaal ‘ mijn’ kleuren

 2. 10 jaar ago

  werkelijk prachtig! x

 3. Wauw! Ik ben wel altijd meteen fan van blauw en vind het heel mooi wat je ermee gedaan hebt, vooral die natte smudged eyeliner, die maakt het echt AF!

  <3

 4. 10 jaar ago

  Oeh super mooi!

 5. 10 jaar ago

  Prachtige look! Dat blauw staat je mooi!

 6. 10 jaar ago

  Hele mooie look! De topcoat is ook wel leuk. Niet heel origineel, maar wel leuk :)

 7. 10 jaar ago

  Vooral heel sparkly allemaal blijkbaar? Geschikt voor overdag of niet?

  • 10 jaar ago

   Het is een holiday look dus beetje drama is aangewezen, maar mits bescheiden aangebracht ook echt wel te doen voor ’t werk. Die tweede look (droog aangebracht) droeg ik naar kantoor, iig. :)

 8. eyecandy alert, wat een mooie producten weeral

 9. 10 jaar ago

  Mooie producten! Vooral het oogschaduw palette is prachtig!

 10. De producten zijn heel erg mooi :O!!

  PS: Mijn zus en ik zijn een paar dagen geleden een blog begonnen. Het zou ons oneindig blij maken als je een kijkje zou willen nemen, want het is nogal lastig om volgers van de juiste doelgroep te bereiken. Heel erg bedankt en sorry voor de *commercial* :)
  http://www.daintylittlemoonbeams.tk

 11. 10 jaar ago

  Mooie look! Kleuren zijn niet mijn ding en die top coat hebben we ondertussen ook al tientallen keren gehad

 12. 10 jaar ago

  Hele mooie producten, Love it! xoxo

 13. 10 jaar ago

  You sexy thing! : D Wat zie je er mooi uit!

 14. 10 jaar ago

  De gloss en de topcoat zien er super uit!

 15. 10 jaar ago

  Oh lá, dat is echt wel pretty! Die verpakkingen alleen al indeed. Daar kan ik al van genieten. Maar ook de ooglook, yiehhh. Like it!

 16. 10 jaar ago

  Wat een prachtige producten!

 17. 10 jaar ago

  het palette ziet er fancy uit :D

 18. 10 jaar ago

  Die lipgloss ziet er echt super uit!

 19. 10 jaar ago

  pretty :)

 20. 10 jaar ago

  heel mooi! je oogmake is geweldig!