Menu & Search
Wooninspiratie: rijk, natuurlijk & well-travelled

Wooninspiratie: rijk, natuurlijk & well-travelled

De combinatie van natuurlijke materialen (bamboe, rotan, leder) in zwart en wit, rijke stoffen en texturen (zijde, metallics) en elementen met een onuitgesproken etnische achtergrond, da's gewoon mijn ding. Altijd al geweest.


wild child

Toen ik nog bij mijn ouders woonde, was mijn slaapkamer mijn heiligdom. Op een gegeven moment werd er beslist dat ik geen kind meer was, en ik mocht ze zelf herinrichten. Het idee? Een kamer die voelde als ‘mijn eigen eilandje’, een vakantieplek in het grijze Merksem.

De muren werden knalgeel en wit met aquarelle bamboeschilderingen en lila paradijsvogels; de meubels minimalistisch wit en berkenhout; oranje en fuchsia planken voor mijn boeken; aziatische stoffen en Indische ornamenten; een klamboe over mijn witte, ornamentele bed en pastelperzik zijden gordijnen; de (nep)gouden lamp van mijn overgrootvader uit Den Haag als bureaulamp; een limoengroen kastje voor mijn cd’s … en een zonnebril wanneer de zon al die kleuren scheen, dat had je wel nodig.

Moest ik teruggaan in de tijd en opnieuw de opdracht krijgen die kamer in te richten, ik zou het niet anders doen. Ik ben er zo gelukkig mee geweest en heb alles gehouden hoe het was tot ik het huis uit ging.

eilandvibes

Ondertussen zoeken we nog steeds een koophuis. Ik heb geen concrete eisen over hoe het eruit moet zien, I’ll make it work. Maar ik weet al wél dat ook daar die ‘ons eigen eilandje’ vibes door het interieur zullen vibreren. Een well-travelled interieur geïnspireerd door onze vele reizen, zowel samen als alleen. Azië, Afrika, Spanje, ja 🖤! Natuurlijke kleuren en materialen, afgewisseld met (veel) kleur en rijke elementen.

Het jute vloerkleed dat we onlangs kochten, vind ik zo zalig dat ik graag een soortgelijk vasttapijt wil, zeker in de slaapkamer(s). Ik droom van een mooie, natuurlijke terracotta vloer in de keuken en badkamer, misschien ook in de eet- en/of woonkamer. En een felgekleurd, effen tapijt. Momenteel heb ik een geel exemplaar in de smiezen. Een knipoog naar vroeger. Maar natuurlijk ook een speciale plek voor mijn geërfde barkast en gouden lamp, rotan fauteuil, souvenirs uit Afrika en ongetwijfeld nog veel tweedehands finds al dan niet gescoord tijdens één van onze fantastische toekomstige reizen.

de inspiratie:

Wie zich de vorige wooninspiratie post herinnert, spot hierboven vast een aantal Pantone trendkleuren. Hoewel ik altijd dénk dat ik qua interieur zeker niet trendgevoelig ben, blijkt de huidige tendens mij het tegendeel te willen bewijzen. Of valt één en ander toevallig samen? 🧐

[hygge_icon icon=”hexagon-outline”]

bron foto SARAH SARNA
meer over COMFORT ZONE Tranquility
spot hier sneak peeks van mijn kamer indertijd

[hygge_icon icon=”hexagon-outline”]

BewarenBewaren

3 Comments

 1. Hello! I’m at work surfing around your blog from my new iphone 3gs!
  Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts!
  Carry on the great work! https://xeyrksr57.blogspot.com/2022/06/blog-post_21.html

 2. 6 dagen ago

  In fact no matter if someone doesn’t know afterward its up to
  other viewers that they will help, so here it happens.

 3. Hello, this weekend is good designed for me, for the reason that this point
  in time i am reading this great informative piece of writing here at
  my house.