Menu & Search
Wooninspiratie: home library (of library home, hmm …)

Wooninspiratie: home library (of library home, hmm …)

Ik denk niet dat ik overdrijf als ik zeg dat het verdomme W A R M is. Doorheen de rest van ’t jaar durf ik al eens fantaseren over romans lezen aan de rand van een zwembad, de zon op mijn huid en een zeebries door de palmbomen.

Wanneer het eindelijk zomer is in Antwerpen, zoals vandaag, maakt die droom plaats voor een ander beeld: die van een bibliotheek met airco. Allezja, een home library dan, eh. Of een library home, hmm …

[hygge_icon icon=”hexagon-outline”]

[hygge_icon icon=”magglass”]

1/ COFFEEKLATCH: Alice & Raphaël (foto door Bart Liggen)

2/ ARCHITECTURAL DIGEST: Casa Emocional (foto door Pablo Zamora)

[hygge_icon icon=”hexagon-outline”]

Sommige meisjes plannen hun trouwfeest al van toen ze klein waren, ik bouw al van toen ik een kiddo was een bibliotheek in mijn hoofd. (In my defence: Belle en Het Beest van Disney kwam uit rond mijn eerste communie en Belle was een boekenboegbeeld voor kleine meisjes. Nog altijd <3! dat ze in de live action versie van 2017 gespeeld werd door equally epic – en meer, youknow, living & breathing – Emma Watson.)

In al die jaren – al meer dan 8 want ik word oud, wauw – van op mezelf wonen, heb ik nooit geïnvesteerd in een boekenkast. Wanneer we iets kopen, wil ik een ingebouwde bibliotheek. Voor onze boeken, magazines, onze films en muziek. Met een (kleine) tafel om lekker te lezen en/of door fotoboeken te bladeren met een theetje dabei. Met een draaitafel (voor Steven) en ruimte om te dansen (voor mij). Met onze rotan zetels om in te kruipen en een warm tapijt voor Hilo om erbij te komen liggen.

[hygge_icon icon=”hexagon-outline”]

[hygge_icon icon=”magglass”]

3/ THE MAKERISTA: No Make-up Home Tour (foto door Gwen Hefner)

4/ ARCHITECTURAL DIGEST: Madrina Artistica (foto door Montse Garriga)

5/ MI CASA REVISTA, NUEVO ESTILO: Una Casa Con Mucho Charme

[hygge_icon icon=”hexagon-outline”]

Het idee van een thuisbibliotheek als verzamelplaats voor kunst zegt me ook wel wat. Wanneer ik oud en rijk ben – dat gaat gebeuren, ok, laat een dame dromen – heb ik namelijk een hele collectie van doeken, sculpturen en installaties gecreëerd door de getalenteerde mensen die ik ken. <3 Ondertussen zullen ze het moeten doen met mijn morele support, ahum. #brokeblogger

[hygge_icon icon=”hexagon-outline”]

[hygge_icon icon=”magglass”]

6/ via ROOMED: Scandinavisch Appartement met Hemelsbrede Raampartijen

7/ WOW van BEAUFLOR

[hygge_icon icon=”hexagon-outline”]

Dat gezegd zijnde, heb ik hier ondertussen het goedkoopste boekenrekje van Ikea staan. Omdat ik érgens moet blijven met mij meest gebruikte/courante boeken. Dat krijgt ooit wel een goede plek in het waskot, de opslagplaats of garage. Of het blijft nog even mijn ‘bibliotheek’ omdat we geen afscheid kunnen nemen van ons huidig droomappartement aan ’t MAS, lalala…

[hygge_icon icon=”hexagon-outline”]

Hoe berg jij jouw boeken op?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

3 Comments

  1. 1 jaar ago

    Tjonge, een super artikel.. ‘k kwam op deze site ff langs een kijkje te nemen, maar m’n middag is gewoon een stuk toffer nu !, Gisteren had ik ook deze soort van ideeenof overwegingen, Maar goed, uw post overtuigt mij meer erover. Ach ja, een paar puntjes waar ik mogelijk input op zou kunnen hebben, Echter dat is niet belangrijk, laat ik terzijde, Echt, ga zo door!!

  2. 4 jaar ago

    Bedankt ;-)