Menu & Search
Woon-inspiratie: zomer update!

Woon-inspiratie: zomer update!

Niet dat ik een excuus nodig heb om mijn interieur aan te vullen met een paar frisse accessoires, maar een nieuw seizoen geeft mij altijd extra veel goesting om op zoek te gaan naar leuke home deco vondsten. Let’s call it an update. Beetje zomerse kleur, tropische texturen en heel veel chill.

1/ Een eenvoudig, veelal wit canvas opgevuld met meubels en accessoires in natuurlijke kleuren en texturen: ja! Maar vooral ook planten in mijn interieur. Er staan er in de woonkamer en in mijn bureau, toch zou ik het leuk vinden om planten te integreren in de badkamer en slaapkamer. Ik ben altijd opgevoed met het idee dat planten niet thuishoren waar je slaapt, omdat ze ’s nachts zuurstof omzetten in CO2 in plaats van andersom, maar wat blijkt? Plantjes zorgen juist voor een betere nachtrust. Ha! De aanwezigheid van plantjes in de slaapkamer zorgt voor een betere luchtkwaliteit (+ betere geur) én heeft een gunstige invloed op het stressniveau, hoofdpijn, voorkomt verkoudheden en zou goed zijn voor onze hersenfuncties. NASA says so. Een beetje surfen leert mij dat Bartel Van Riet – een man van wiens planten- en slaapkamertips ik heel serieus neem – ficus een goede keuze vindt. Volgens Bartel moet je voor de badkamer krulvarens en Adiantum (venushaar) hebben. Ik noteeerrr!

foto  The Design Files

3/ Speaking of which, ik ben wel in voor een beetje meer poëzie in mijn interieur. De focus van de afgelopen jaren was vooral een eerder sobere zwart/wit combinatie. Dat vind ik nog steeds mooi, maar naast de kussens zou het leuk zijn hier en daar nog wat delicate kleur binnen te smokkelen in sobere of juist onverwachte vormen. De Kringloopwinkel lonkt, in de hoop daar vintage leukigheden op de kop te kunnen tikken – al dan niet om achteraf van een laag glossy spraypaint te voorzien.

foto Anthropologie

2/ Mijn favoriete manier om ’t interieur snel van een kleur- en textuurupdate te voorzien? Nieuwe kussenslopen! In de woonkamer, in de slaapkamer, op m’n bureau, kussens zijn overal leuk en handig. In de winter kleed ik ze in een fluffy sloop met diepe, rijke edelsteenkleuren, in de zomer mag dat iets tropisch zijn. Ik ben helemaal verliefd op deze drie kussenslopen van Esprit: een luxueus doch bohemian geweven jacquard met roze(<3)tinten, een semi-etnische (hoogwaardig digitale) print in contrasterend zwart + dromering blauw en lila, of een watercolour print die me doet denken aan Monet (ben ik alleen?)… ze passen hier eigenlijk alledrie wel. Oh, de keuze te maken!

bron: Esprit.be voor roze jacquard, etnische print, watercolour kussenslopen

[icon]brook-icon-hexagon-outline[/icon]

4/ Een beetje meer planten, inspirerende kleuren en texturen, een vleug poëzie… ik hou ervan hoe mijn interieur een reflectie is van mezelf: een constant zoeken naar wat me energie geeft, mijn neus volgen naar ontdekkingen en nieuwigheden, me thuisvoelen in een voorzichtig gecureerde doch bonte verzameling van random vondsten. <3

bron foto

Hoe voorzie jij jouw interieur van een zomer update?


tekst: Lisha
collage: Lisha
foto’s: zie bronvermeldingen op nr.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

3 Comments

 1. 5 jaar ago

  Die kussens ♥
  En die vaas is ook geweldig! Ik heb enkele zomerse kussens van H&M

 2. 5 jaar ago

  @ MJAY: Oh, veel succes met de verbouwing! :)

 3. 5 jaar ago

  Haha ik ben met hetzelfde idee opgevoed! ;) Ondanks onze verbouwing voorzie ik ook graag onze living van een update met oa nieuwe kussenslopen!