Menu & Search
Woon-inspiratie: how the light gets in

Woon-inspiratie: how the light gets in

Voor mij is licht het belangrijkste aspect van een interieur: de reden waarom ik verliefd word op een ruimte. Onze huidige living (de woonkamer + keuken is één lofty geheel) heeft zeven grote, dubbele ramen verdeeld over de twee wanden van dit hoekhuis. Het uitzicht is prachtig (het MAS, de jachthaven van Antwerpen,…) maar vooral de lichtinval, oh! <3 Belangrijk voor mijn foto’s – hey, once a blogger … – en voor mijn mood; het licht hier is way beter dan een roze bril, tous les jours la vie en rose!

Dit appartement is, hoe fantastisch ook, een tussenstop. Steven en ik zoeken een huis om te kopen. Ons eigen ding mee te doen. “Dat gaat potverdekke een mooi huis mogen zijn als jullie dit willen overtreffen!” horen we altijd. Mooi, uhu, groot, yup, … en vooral ook mooi verlicht. Een beetje inspiratie in mijn blogpost vandaag.

[korra_small_gradient_separator]

dakramen in de woonkamer

Steven heeft zijn zinnen gezet op een chalet: een vrijstaande woning met (quasi) enkel een gelijkvloers. Losstaand van het feit of het dat gaat worden of niet, zo’n huizen hebben al snel de neiging om redelijk donker te zijn. Onderstaande pins doen mij wegdromen: de dakramen laten niet alleen het licht binnen in het midden van de kamer, ze geven an sich ook structuur aan de ruimte.

P.S. ik lijst de bronnen van onderstaande foto’s hier op per foto.

dakraam in de slaapkamer

De mama van mijn mama heeft een klein maar bijzonder mooi stadsappartementje in het centrum. Al van toen ik klein was, ben ik verliefd op het VELUX raam boven haar bed. Soms liet ze het rolgordijn open om ’s avonds laat van in het bed naar de sterren te kijken (ik heb toen veel minder sterren aan de hemel gezien dan twintig jaar later door het dakraam van mijn schoonfamilie op het platteland, maar toch… #citygirl).

Al dan niet verduisterende gordijnen, dat is vaak een grappig discussiepunt wanneer je gaat samenwonen. Wij hebben er voor gekozen om in ons huidig appartement overgordijnen te hangen die zonlicht doorlaten. Om te ontwaken wanneer de dag aanbreekt. :) Voor dakramen ligt dat anders, aangezien het licht op een heel andere manier binnen schijnt. Dan lijken verduisterende gordijnen mij wel fijn. Daar kan je het ook lekker knus mee maken. (Knus, clean, … echt een slaapcocon/hideout. <3) Op dakraam-gordijn.be vind je alle opties en informatie terug voor bv. VELUX ramen.

dakraam in de badkamer

Mijn laatste obsessie – mogelijk waarschijnlijk door het ontbreken van een raam in onze bijna-perfecte huidige badkamer of door een artikel dat ik jaren geleden las over de overkoepelde badkamer van David Bowie en Iman – is een dakraam boven bad of douche. Of boven de wastafel, dat is ook een mooie plaats voor extra lichtinval. Ik stel mij al voor hoe chill in bad zit, de regen tikkend op het dakraam boven je. Zalig.

De overvloed aan licht zonder rechtstreekse inkijk maakt zo’n ramen eigenlijk ideaal voor de badkamer, toch? Zeker iets om in het achterhoofd te houden bij onze zoektocht.

(bron per foto)

[korra_small_gradient_separator]

tekst: Lisha
foto’s: zie bronvermelding

1 Comment

  1. Lisa Derycke
    5 jaar ago

    Kan me hier vollédig in terugvinden. Fijn artikel!