Menu & Search

Weekendje Parijs, nachtje Pullman

Wat ik niet zou geven om op dit eigenste moment in Parijs te zijn – oh my. Slenteren door de oude stad, lekker lui op een bootje (in het zonnetje als het even kan, nu ik toch aan het dagdromen ben) naar de prachtige façades staren, door het Louvre rennen of urenlang mensenkijken op een terrasje. Er is iets magisch aan deze stad, en niet alleen omdat ze een Sephora hebben op zowat elke straathoek …

Als ik naar Parijs ga, overnacht ik liefst in het Pullman @ La Défense. Lichtjes edgy gebouw, zalige kamers (met fluffy prinsessenbed, regendouches en Roger & Gallet bad- en bodyproducten), mooi uitzicht, perfecte service en met een aantal winkelcentra vlakbij. Kwestie van te kunnen ontbijten op Starbucks’ en een kleine ochtendlijke shopsessie.

Wat nog te doen? Skip Montmartre en vergeet de Eiffeltoren, noteer deze must-visits:

Ga macarons eten bij Maison Ladurée. Mijn favorieten: Classic Violette, Marrons, Fleur d’Oranger, Caramel à la Fleur de Sel, Framboise, Bergamote, Vanille, Pétale de Rose, Menthe, en Noix de Coco.

Wegdromen bij Chanel.

En bij Vuitton.

Op ontdekking bij Colette.

Cadeautjes shoppen bij Galeries Lafayette. Voor jezelf.

Pootjebaden in de fontein van het Louvre, met pijne voeten van de halve dag door de Egyptische, Griekse en Byzantijnse hallen en zalen te hebben gelopen. Verwonderd.

Verliefd worden op een parfum bij Maison Guerlain.
(foto verlopen)

En na een lange dag: relaxmodus ON @ mijn Pullman, plz! Check de website van Accor voor andere hotels in Parijs.

Ook op mijn to-visit lijstje: Berlijn, London en Barcelona, baby!

Wat zijn jouw must-sees @ Parijs?

b r o n n e n foto’s: Cosmokima, Fashion Lovers Paris Milan New York, Dicas de Paris, Les Petites Nouvelles de la Mode, Style Bubble, Ritournelle, Journal des Vitrines

7 Comments

 1. 10 jaar ago

  Prachtig! Ik zou zo meteen willen vertrekken! :D

 2. Hanne
  10 jaar ago

  Lisha, vergeet (een beetje) die drukke winkelcentra overladen met toeristen. De échte Parisiens gaan shoppen in Rue du Vieille Temple en Rue des Rosiers. Geweldig gezellige straatjes, lekkere foodies en fancy winkels en boutiques. Als je dan echt nog niet voldaan bent kan je in een wipje naar Rue Rivoli voor de commerciëlere winkels (straat van het Louvre). I must admit: I’m a Paris addict.

 3. strietje
  10 jaar ago

  Wij gaan met oudjaar een paar dagjes naar Parijs, omdat we 10 jaar samen zijn!
  Kan al bijna niet meer wachten…

  • 10 jaar ago

   Oh heerlijk. :) En gefeliciteerd!

 4. 10 jaar ago

  Ooooo ik wil al zo graag naar Parijs maar nu helemaal :D Geweldig artikel.

 5. 10 jaar ago

  mm een weekendje Paris sounds good right now..