Menu & Search

Weekendje Brussel: beauty-adressen

Vrijdag 31 augustus waren er een aantal events en perspresentaties in Brussel. Ik heb echter een full-time baan in Antwerpen en bleef netjes hier. Overdag. Na ’t werk (half acht) repte ik mij naar het Centraal Station alwaar ik samen met Nederlandse vriendin M. naar Brussel Centraal treinde voor een night in & day out in de hoofdstad. Missie: Bobbi Brown, Senteurs D’Ailleurs …

Onze homebase in Brussel was het Novotel Centre Tour Noire. Op uitnodiging van het hotel verbleven we er de nacht van vrijdag op zaterdag in een mooie, moderne en verbazend grote kamer. (Kamer 723, FYI.)  En rustig! Heel de nacht lang geen piep gehoord. Het bed was heerlijk en de badkamer top (regendouche #like). Het hotel heeft ook een healthcenter: een fitnessruimte – die was best ok – en een soortement van zwembad. Je kan er alleen niet in zwemmen. Denk bubbelbad, watermassages, wat rondhangen, … De kleedkamers mogen wel vernieuwd. Past compleet niet meer bij de rest van het hotel dat een (geslaagde) vernieuwing onderging. Maar al bij al dus een heel fijne overnachting gehad. Plek van rust in een drukke, verwarrende stad.

Het Novotel Tour Noire heeft een makkelijke ligging (maar er zijn nog andere Accor hotels in Brussel) van waaruit onze lijst met adresjes netjes op elkaar volgden. Check de kaart:

1 – Cosmeticary
2 – Bobbi Brown
3 – Senteurs D’Ailleurs
4 – M.A.C.
5 – Make-up For Ever
6 – Chanel, Dior, Louis Vuitton
7 – Novotel Centre Tour Noire

We hebben ze allemaal kunnen doen, met uitzondering van Make-up For Ever. Foursquare leidde me naar een fout adres vlakbij Centraal(Very bad research van mijn kant, quoi. Never trust social media.) Maar soit. De winkels, dus:

Cosmeticary & Bobbi Brown

A. Ortsstraat (Dansaert) 11 A & B

Als dit geen win-win situatie is: beide winkels bevinden zich naast elkaar. Met dezelfde gevel, maar in een andere ruimte. Cosmeticary is ondertussen een gevestigde waarde voor de meer hard-to-get beauty brands: Bumble & Bumble, Radical, Rodial, By Terry, REN, Essie en O.P.I., Christophe Robin, Diptyque Agent Provocateur, … En Bobbi Brown, dus. Inclusief de heel vriendelijke make-up artists die je wegwijs maken in de producten en ze maar al te graag even bij je aanbrengen. Je kan er ook lessen boeken met een paar vriendinnen.

Senteurs D’Ailleurs

Place Stéphanie 1

Nog een winkel in twee delen: op de Place Stéphanie heb je de Haute Parfumerie met Diptyque, Jo Malone, Acqua Di Parma, Creed, Honoré des Prés, Serge Lutens, The Different Company, Tom Ford, … Wanneer je de zijstraat inloopt kom je bij de Haute Cosmétique: La Mer, Dermalogica, Kiehl’s, Aesop, Laura Mercier, Eve Lom, Molton Brown, … Het (nieuwe) interieur van beide winkels is zooo delish, maar de parfumerie is echt een prachtige plek waar ik zou willen wonen, sterven en blijven spoken.

M.A.C.

Charleroisesteenweg 9

Fashion-driven make-up en lichtjes gestoorde make-up artists, zoals we van M.A.C. gewoon zijn.  Oh, en in een iets te klein pand. Zoals we van M.A.C. gewoon zijn. (Wat is dat eigenlijk?) Mooi, druk winkeltje.

Dat Brussel niet echt my kind of city is, is al lang geen geheim meer. Ik moet er een keertje heen met een goede gids of zo. Maar de Place Stéphanie, Avenue de la toison d’or en Waterloolaan? Oeh-la: Chanel, Dior, Louis Vuitton, … zucht! <3

Fin

Ik ga snel weer terug voor een uitgebreide shopsessie in Senteurs en boek misschien wel een make-up les bij Bobbi met de mama en de zus. Plan, ladies?

34 Comments

 1. Hmm is anyone else experiencing problems with the pictures on this blog loading?
  I’m trying to find out if its a problem on my end or
  if it’s the blog. Any feedback would be greatly appreciated.

  Here is my page เครื่องย่อยเศษอาหารให้เป็นปุ๋ย

 2. 10 jaar ago

  Ben niet gek op Brussel, ik slaag er telkens in verkeerd te rijden. Geef mij maar ’t Stad!

 3. 10 jaar ago

  Cosmeticary is inderdaad een gevestigde waarde. Weet nog toen ik destijds de DuWop lipgloss ging halen en zo’n wimperkruller-op-warmte besteld had.
  BB moet ik ook zeker eens bezoeken!
  Ik werk sinds dit voorjaar in Brussel en moet er ook nog veel ontdekken. Laat maar weten als je die gids eens boekt.. ;)

  xoxo
  Grietje

  http://www.secondagenda.be

 4. Lien
  10 jaar ago

  Wauw die BB winkel!! Daar wil ik zo graag eens naar toe. Haar visie is ook zo leuk, ze laat elke vrouw stralen. Leuke blog heb je!

 5. 10 jaar ago

  Ik was laatst in Brussel en toen kon ik de Bobbi Brown winkel niet vinden, zo jammer! Had ik toen dit maar eerst gelezen haha;)

 6. 10 jaar ago

  Toffe adresjes, daar krijg je je dagen inderdaad wel snel mee gevuld ;-)

 7. 10 jaar ago

  Oehhh, je bent er eentje vergeten! Burberry Beauty in de INNO op de Louizalaan! :-))

  • 10 jaar ago

   Lijken me mooie producten, maar vind de Inno op de Louiza een beetje vies. :|

   • 10 jaar ago

    Echt? Ik ben er zelf nog niet geweest, maar wil wel graag eens wat Burberry producten kopen! Hoe bedoel je dan vies? :-))

   • 10 jaar ago

    Ik weet niet. De testers zijn icky, de winkel is oud en alles staat te dicht bij elkaar … Gewoon. #nolikey

 8. 10 jaar ago

  cosmeticary… beautywalhalla!!!

  http://www.mamajulesbrussels.blogspot.com

 9. 10 jaar ago

  Cosmeticary en Bobbi Brown vlak naast elkaar, match made in heaven, toch? :-)

  • 10 jaar ago

   Ik weet niet … vind Bobbi x mijn make-uptafel stiekem nog een betere match. Eigenlijk. ;)

 10. Isabelle
  10 jaar ago

  Ziet er gezellig uit! Have fun nog daar…

  http://www.denbelle.blogspot.be

 11. Carmen
  10 jaar ago

  Ik ben niet zo’n Brussel-fan. Heb er 3 zomers gewerkt als jobstudent en heb er nooit echt mijn draai gevonden om te shoppen. Als ik dan toch ver moet rijden en veel moet betalen om te parkeren, geef mij maar A’pen, Rotterdam of Lille!

 12. 10 jaar ago

  Ik wil zo graag nog een keer naar brussel! Maar uh.. In je eerste zin ergens staat 31 September, moet dit niet Augustus zijn? :)

 13. sonja
  10 jaar ago

  weer een leuk artikel en heel mooie foto’s.

 14. 10 jaar ago

  Ik ga zeker Senteurs D’Ailleurs een bezoeken :D

  Nu ik Brussel werk ontdek ik ook meer en meer de stad. Vroeger was ik ook geen “Brussel-fan”, Maar stiekem heeft onze hoofdstad toch wel veel leuke dingen te bieden!

 15. Brussel ziet er een stuk mooier uit op jouw foto’s dan hoe ik het mij herinner :) Al die leuke adresjes zien er wel een beetje heel erg verleidelijk uit en ik heb al een vaag ideetje waar mijn volgende shoptrip naartoe zal leiden..

 16. 10 jaar ago

  Do trust social media! Nieuwe MUFE-winkel ligt op vijf meter van Brussel-Centraal, op de Kunstberg!

  • 10 jaar ago

   Mah! Dan was ik er bijna! Toeme …

 17. 10 jaar ago

  Ziet er allemaal superleuk uit!
  http://www.curlsandbags.com

 18. 10 jaar ago

  Hmz, wat een vreemde gymzaal. Doet me een beetje denken aan het pinguin bassin in de Zoo van Antwerpen. Normaal ben ik niet gek op Brussel, maar dit ziet er wel gezellig uit. Misschien toch eens in overweging nemen! :)

  • 10 jaar ago

   Echt eh! Ik zat in dat water en verwachtte écht elk moment zeehonden.

 19. evelien
  10 jaar ago

  love brussels(hometown:)) and love your new lay-out

 20. 10 jaar ago

  PS love the LV bag en de schoenen ;-)

 21. 10 jaar ago

  Oh! Ik wist niet dat je bij Bobbi Brown een make-up les kon boeken! Ik heb de afgelopen dagen genoten van de vele posts op diverse blogs die verschenen over het Bobbi Brown event van vorige week, maar ik wist niet dat je ook gewoon zelf een les kon boeken!

  Gewoon bellen naar de winkel of hoe doe je dat?

  Thnx!
  Lady MaDe
  ladymade.blog.com

  • 10 jaar ago

   Ik denk het. Vind de brochure niet meer die ik er heb gekregen… Dacht dat het iets van 50 was. Voor 100 boek je een Bobbi MA voor je bruiloftsmake-up.

   • 10 jaar ago

    Thnx! Moet ik zeker eens inplannen de komende weken!

 22. 10 jaar ago

  Je laat Brussel er zo mooi uitzien…

 23. 10 jaar ago

  Oeh leuk artikeltje! Brussel is looking good, maar ik ben ook nog nooit in Antwerpen geweest en die stad lijkt me ook tof. Forever 21 enzo, weet je wel. :)

 24. 10 jaar ago

  Excellent plan denk ik ! Brussel is ook niet meteen mijn stad maar de bff woont vlak om de hoek van senteurs dus ik heb altijd the perfect excuse om es langs te gaan !