Menu & Search

Weekend Modus (4) – fietstochtje door Antwerpen


deel 1 (13u30)

Ik heb een fiets. Ik had al een fiets, voor drie dagen, want daar is toen iemand anders – een wildvreemde snoodaard met slecht karma – mee weggereden. Nu heb ik een nieuwe, eenvoudige omafiets (c/o Bikester.be) een een heel duur slot. En heel, héél veel zin om de hele dag door de stad te fietsen. Deze ochtend eerste toertje gedaan, via het MAS naar het water, even langs de Schelde gecruised en over de Suikerrui het centrum in om over de Meir naar het Theaterplein te trappen voor een bezoek aan de vreemdelingenmarkt. Aardbeitjes (en een veel te schattige keychain) gekocht en opgegeten – alleen de aardbeitjes, hoewel de bunbun ook om op te vreten is – in de botanische tuin. Mijn groene heiligdom in hartje Stad, een mooi onderhouden levende verzameling van de mooiste bloemen en planten waar altijd een ontdekking wacht. Zo zag ik vandaag voor de eerste keer heel bewust hoe mooi look groeit! Serieus, look! Sowieso een ingrediënt dat z’n vaste plaats heeft in mijn keuken, maar mij vanaf nu nog blijer zal maken telkens ik ermee werk en me herinner hoe mooi en wild de plant is.

Van daar dan terug naar huis, doorheen de stad, om thuis wat te werken, wassen bloggen, … en eigenlijk de hele tijd te denken aan hoe fijn het zou zijn nog een beetje rond te fietsen in de zon, dus ik denk dat ik dat zo dadelijk nog even doe. Steven heeft een deadline, m.a.w. dat wordt een solo tripje (wat stiekem toch wel heel leuk is, hoe graag ik mijn partner ook zie, ik ben graag alleen en geniet van alleen uit eten gaan, alleen een terrasje doen, gewoon op ontdekking te gaan en mijn neus te volgen, zalig).

botanische tuin (Leopoldstraat 24, 2000 Antwerpen)

koi kijken @ botanische tuin (Leopoldstraat 24, 2000 Antwerpen)
tulpen @ botanische tuin (Leopoldstraat 24, 2000 Antwerpen)
look (links)
vreemdelingenmarkt (Oudevaartplaats, 2000 Antwerpen)
marktaardbeitjes & bunbun

[icon]brook-icon-hexagon-fill[/icon]

Deel 2 (18u30)

Dus. Ik denk dat ik het nog een dikke tien minuten getrokken heb, toen sprong ik terug te fiets op en Steven is meegegaan. In plaats van naar ’t zuiden, zijn we naar ’t noorden getrokken. Via het MAS langs de nieuwe Cadix wijk naar het nieuw havenhuis van architect Zaha Hadid, één van de bruggen over naar het fietspad op de dijk voorbij de zeevaartschool. Het meer van de school is zalig vertoeven in de zon, en lekker fietsen. Even zitten chillen in een bloemenveld – zoooo schattig, duizenden madeliefjes! – en weer terug via een andere brug en de andere kant van het Kattendijkdok.
Zo dadelijk de keuken in voor een geïmproviseerde Indische groentencurry, daarna misschien naar de film. De nieuwe Guardians of The Galaxy is uit en moet gezien worden, want yay! (Hoe grappig/goed was die eerste, right?) We willen niet blijven uitstellen zoals we met Passengers gedaan hebben, om uiteindelijk alle plannen te verzetten om die film toch nog in de cinema te kunnen zien op één van de laatste draaidagen. Voor de nieuwe Alien hebben we al kaartjes gekocht en een avond geagendeerd, want héél soms zijn wij volwassen. (Allezja, soortvan. “Alles voor de Alien reeks!” 👈🏻 Yours truly, adulting.)

links: Geprakte aardbeitjes, halve banaan, bosbessen, verbrokkelde diepgevroren framboos en theelepel matcha = beste lunch tijdens het typen van deel 1.  rechts: Halverwege fietstocht deel 2, aan het nieuwe havenhuis.

madeliefjesveld aan zeevaartschool (spot het MAS!)

Fijn weekend, lieve lezer. :) x

fiets c/o Bikester.be

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

1 Comment

  1. 5 jaar ago

    Zoveel mooie foto’s, lijkt me geweldig om zoveel moois te ontdekken met de fiets!