Menu & Search
Weekend Modus (3)

Weekend Modus (3)

Storm, sneeuw, stiekem helemaal verliefd op deze vlaag wild winterweer. Tijd voor beetje gezellig thuiszijn dit weekend, lieve lezer. Ik plan alvast de hele zaterdag om een beetje bij te lezen. Blogs – gisterenavond na het werk al mee begonnen en yay! mijn long overdue minnebelle.com, sprinklesonacupcake.com en Yvestown.com fixes gehad! <3 next up: diving deep intothegloss.com – en twee boeken die willen worden uitgelezen, waar ik al een eeuw in bezig ben (lalala …). Misschien nog een paar magazines van maanden terug, ik weet niet, ik heb plots een lettervreetbui. Een mogelijke verklaring?

TO DO

switch off

Steven en ik nemen onze gsm niet meer mee de slaapkamer in. Enerzijds mijn schuld (ik nam het nieuws door, first thing in the morning, om dan te beginnen kutten op Trump) én mijn keuze (ik wilde al langer een ‘digidetox’ – excuses voor het vuil woord – inlassen). De slaapkamer is dus niet langer een informatie-overload hazard maar een plek om écht tot rust te komen. Slapen wanneer je wil slapen, een boek vastpakken wanneer je wil lezen. En beiden blijken heerlijk verslavend, zoals ik me ze nog herinner van vroeger.

batterijen opladen

Ik heb eindelijk terug een bad, lieve lezer, hoezee! De badkuip op dit appartement is heel lang en diep, dus kan het water echt tot aan mijn kin laten komen en kopje onder gaan. Decadent lekker badderen. Ronddobberen in wolkjes van badschuim of helend zout, yez… <3! Ik heb ondertussen een hele reeks producten klaar staan om te testen, dus please don’t mind if I do. Mogelijk nog een maskertje dabei, en een geurkaars, een theetje en een boek en … sorry, ik ga een badje laten lopen, lieve lezer.


foto’s boven: onze nieuwe wijk aan ’t MAS & ons bad / mijn nieuwe habitat

TO READ

#idle

Ik had de blog al eens opgemerkt, maar het was de hashtag #letsmakethisayearofless onder één van haar (prachtige) foto’s die me terug naar hashtagidle.blogspot.be bracht. De blog van Nimue Sturtewagen (27, BE) ziet er niet alleen mooi uit, de artikels hebben inhoud. Haar schrijfsels zijn open, eerlijk (“I am certainly not alone in my quest for a life that leaves more room for doing nothing.“) en heel herkenbaar. Twee recente publicaties resoneerden in die mate dat ik ze hier even link, want ik dénk dat jij ze misschien ook wel wil lezen. Zo is er “4 remedies to fretting in bed” (vier tips die ik herken want tried, tested & approved – netjes bij elkaar geschreven door Nimue at your convenience) en “How to be lazy without feeling guilty.” Die laatste was als een kop sterke koffie in de ochtend: exact wat ik nodig had. Wie mijn voornemens heeft gelezen (bon, de slightly awkward blogpost waarin ik mijn tam hart op tafel leg) weet hoe nodig.

DIY Beauty

Om bij diezelfde hashtag (#letsmakethisayearofless) te blijven: ‘Do It Yourself Beauty’ (2016, Borgerhoff & Lamberigts), het nieuwe beautyboek van Nanja Massy, toont o.a. hoe je zonder honderd shape- en blend-tools een mooie, eenvoudige look kan creëren. Vijf jaar geleden nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar bon: een boek om cadeau te geven aan je nichtje, voor het internet haar leert hoe je instagram brows maakt en ze denkt dat drag de standaard is. (Dat gezegd zijnde: hartjes voor drag. Gewoon niet op het gezicht van een vijftienjarige op de Meir. En it’s happening. Pakte de schrik van mijn leven, vorig weekend.)
De goede tips, de mooie looks en de prachtige foto’s maken dit boek absoluut de moeite waard. Naast ‘Make-up‘ van Sabine Peeters en ‘Make-up. My Story’ van Elke Willemen (beiden Lannoo) een mooie Belgische titel in mijn boekenkast.


TO REMEMBER:

https://www.instagram.com/p/BPNnAeijDLA/?taken-by=lapetitefroe

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

5 Comments

 1. 5 jaar ago

  Zalig. Een bad. Nog eens in bad. In bad? Fuck ik mis da…

 2. 5 jaar ago

  @ Petra & Isabelle: <333

  @ Kiss & Make-up: Die is echt zalig, eh? :)

 3. 5 jaar ago

  De blog van Nimue klinkt als iets voor mij :-)

 4. 5 jaar ago

  Superpost, en blij dat ik er deel van mag uitmaken <3

 5. 5 jaar ago

  <3 Geniet van je weekend!