Menu & Search

Weekend Blog & Digital Awards – Best Beauty Blog 2015

Afgelopen donderdag werden de vierde Weekend Blog & Digital Awards uitgereikt. Ik was er bij om het hele bloggebeuren te steunen en live mee te maken. Straffer: ik won – voor mij nog altijd heel onverwacht – in mijn categorie.

Ok, efkes een (serieuze) ego-trip down memory lane… Het is niet dat het compleet uit de lucht kwam vallen, in die zin dat ik strikt genomen altijd in de top 3 heb gestaan sinds Weekend voor de eerste keer de Blog Awards organiseerde in 2012. Die won ik ook dat jaar, trouwens. Wederom: compleet onverwacht. In 2013 werd ik tweede, na make-up artist Sabine Peeters. In 2014 derde, na winning team van journalisten Sofie Albrecht & Trui Moerkerke en Elfi De Bruyn. Het had alleen maar logisch geweest moest mijn naam niet meer hebben verschenen op het scherm. Om ergens tussen de vierde en tiende plaats te hebben gehangen (waar ik nog steeds had staan blinken van trots op mijn kleine baby Joliette).

Nog aan het lezen? Trooper! Ook even genoeg gehad na deze portie opschepperij ? Slecht nieuws, ik doe er nog één schepje van mijn prom queen attitude bovenop… (Een laatste, en dan dessert. Beloofd.) Bij een snelle opsomming van de drie namen die mij de afgelopen jaren voor waren, valt mogelijk het volgende op: ik ben de enige winnaar die nog geen beauty-related boek heeft uitgebracht, lol. Ook de enige die niet professioneel bezig is met beauty. Ik heb een old-school blog. On the side. Hoewel ik er soms van droom om dit full-time te kunnen doen (of er part-time mee te beginnen, haha) ben ik éigenlijk wel gelukkig met mijn huidige situatie. Ik geniet van de vrijheid. Na zes jaar bloggen weet ik wanneer ik dat bloggen het fijnst vind: wanneer ik full controle heb. Iets dat weg kan vallen wanneer het brood op de plank afhankelijk is van de samenwerkingen die je weet te regelen, en dan is er nog de steeds groter wordende dreiging van adblockers. Maar bon, dat is een geheel andere blogpost…

blogawards

Vijftig tinten rood. Niet het beste licht, maar absoluut de kleur van de hartjes en dikke zoenen die
toekomen aan de jury en aan iedereen die gestemd heeft. <3 P.S. Als ik geweten had dat ik op het
podium zou zijn geroepen, had ik wel efkes mijn haar gedaan en een foto-vriendelijk kleedje aan-
getrokken dat niet reflecteert. Then again, come as you are, toch?

Nu voor iets zoets, lieve lezer. Een grote coupe dankwoordjes – on the house – voor al diegenen die gestemd hebben. Zelfs voor wie niet stemde, maar knikt van “awel ja, terecht gewonnen”. Voor de en-enners een glorieuze geut hete chocolade erover! Ik ga u een klein geheim verklappen, en quote daarvoor mezelf (mannekes, het is voor altijd gedaan met bescheidenheid): “zelfs al stem je blind, je stemt altijd goed.” Elke beautyblogger op onze mooie lijst van genomineerden heeft haar bijzonder kwaliteiten. Ik hou van elke blog op deze lijst en ben dan ook uitzonderlijk trots dat ik ertussen mocht staan. Ik geloof in de kracht van een uitgebreid bloglandschap en in het ondersteunen van elkaars media. Zoals ik al zei in mijn blogpost van vorig jaar, toen Café Cosmétique won: “Waar Weekend een eerste stap zette in de appreciatie van blogs door het organiseren van de awards, zet het nu een tweede door het naar voren schuiven van een journalistiek onderlegd blog. […] maar eerlijk, lieve lezer, het gaat de échte beautyblogger (journalist of niet) uiteindelijk allemaal om parfums en make-upjes en schrijven.” (Fak. Bij deze heb ik mijzelf een tweede keer gequote. Ik zwijg en verdwijn bij deze ergens tussen de coulissen en mijn laatste restjes bescheidenheid.)

De lijst genomineerder in ‘beauty’ vindt u hier.
En hier de winnaars & finalisten (alle categorieën).

Save

11 Comments

 1. Laure
  6 jaar ago

  Proficiat, inderdaad verdiend gewonnen!

 2. 7 jaar ago

  Dik verdiend, proficiat!!!

 3. 7 jaar ago

  Proficiat!!

 4. Proficiat met je award! En tof kleedje dat je aanhad hoor ;-)

 5. 7 jaar ago

  Absoluut verdiend!

 6. 7 jaar ago

  Een hele dikke proficiat!

 7. 7 jaar ago

  Wat gaaf , gefeliciteerd !

 8. 7 jaar ago

  Inderdaad verdiend gewonnen :) Het blijft een plezier om Joliette te bezoeken.

 9. 7 jaar ago

  Proficiat! Ik lees je blog erg graag, dus hoop dat Joliette nog lang mag doorgaan. Geniet van je award en hier met die geut hete chocolade! ;)

 10. 7 jaar ago

  Van harte gefeliciteerd zeg

 11. 7 jaar ago

  Dikke proficiat met het winnen van je award!!
  Liefs,
  Eefje