Menu & Search
Viva Antigua! – Essie zomer 2016

Viva Antigua! – Essie zomer 2016

IMG_8334
Rebecca Minkoff, Global Color Director bij Essie, liet zich inspireren door het eiland Antigua voor de zomercollectie 2016. Oceaanblauwe nagels? Yes, please. Doe mij maar een Viva Antigua mani en het diepblauwe Loot The Booty op mijn tenen. Tijd om mijn inner beach bum aan de oppervlakte te brengen met voorzichtig gelakte nagels in deze Caraïbische kleuren.

[striped]Viva Antigua![/striped]
Antigua in de West Indies. Ik ken de naam vooral uit de Pirates of The Caribbean films. Bijgevolg ontsnapte mij een Jack Sparrow grijns bij het lezen van het persbericht. Ik was helemaal in mijn element bij het ontdekken van de collectie, en dat ben ik nog steeds wanneer ik de blauwe lak boven haal. Wie Joliette al langer leest, weet dat mijn nagels in de zomer aquablauw kleuren. Ik kan er zelfs niet aan doen, ik grijp quasi instinctief naar turquoisetinten wanneer de zon schijnt. Redelijk onnodig om nog te melden dat Viva Antigua mijn favoriete nagellak van deze collectie is.
foto’s Antigua: Andrew Moore

Coconut Cove heb ik al het vaakst gedragen, hoewel ik helemaal niet meer zo van de witte nagellak ben… dacht ik. Ahum. Niet mijn favoriete formule voor wit (niets tipt aan het semi-transparante Essie Marshmallowo.a. hier) maar hij staat vooraan in mijn sample kast – easy access is alles – en hij is perfect als basis voor nail art. Stress durft bij mij al ne keer resulteren in uitgebreid beschilderde nagels. Een recente Hapy Nails mani door Elfi kan daar ook voor iets tussen zitten. Maar dus, lakt lekker, dekt in twee lagen, is perfect wit, maar daar wringt wat mij betreft het schoentje – doe mij maar een gel-achtige sorbet finish in plaats van een creme finish voor wit. Minder streng.


De fruitige cocktailkleuren Hiking Heels en Berried Treasure zijn ideale zomerkleuren en no-brainers, geschikt voor elke outfit en elke gelegenheid. De kans is groot dat je al soortgelijke kleuren hebt liggen. Lakken fijn, drogen redelijk snel, hebben een mooie finish, likey. Hiking Heels heeft een derde laag nodig om volledig te dekken, maar ik hou van een VNL (nail blogger lingo voor ‘visible nail line’, voor sommigen een pet peeve, voor mij een voorkeur) dus hou het bij twee. De lakjes doen mij denken aan Lucky en Riviera uit een oude Dior Addict collectie (zie deze vaaglijk gênante blogpost april 2012). Heerlijk zomers en essentieel om in uw collectie te hebben.


Loot the Booty is geen makkelijke kleur maar juist ideaal bij een eenvoudige outfit. Zwarte broek of jeans, wit hemd en dan dit knallend blauw. Hi! De helft van de collectie (Tribal Text-styles, Loot The Booty en Viva Antigua) heeft een glitter. Bij de zeemeerminkleuren Viva Antigua en Loot the Booty is dat als zonlicht op het wateroppervlak: dromerig mooi & zomers. Bij het donkergrijze Urban Text-styles doet het op mijn dikke witte vingertjes een beetje fout nillies aan. Ik kan me echter voorstellen dat deze kleur mooi is op donkere handen.


[striped]Swatches[/striped]

(Alle swatches zijn twee lagen. Foto’s in natuurlijk daglicht.)


 Tribal Text-styles


 Loot The Booty


 Viva Antigua!


 Berried Treasure


 Hiking Heels


 Coconut Cove


[icon]brook-icon-heart3[/icon]
Wat is jouw favoriete kleur?

[icon]brook-icon-tag3[/icon]
bij Kruidvat
€12,49 / lak
samples

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

2 Comments

  1. 6 jaar ago

    Wauw, die blauwgroene en blauwe kleuren vind ik echt prachtig

  2. 6 jaar ago

    wat een super leuke kleuren allemaal!