Menu & Search
Urban Decay x Gwen Stefani – Blush palette

Urban Decay x Gwen Stefani – Blush palette

Lalala, eentje om te schrappen van mijn wishlist: het Urban Decay x Gwen Stefani blush palette. Het is mooi, het is geïnspireerd, het is vooral helemaal van mij en ik heb er een (mogelijk iets te) lange blogpost over geschreven. Zet uzelf een kop koffie, lieve lezer, en lees vooral verder.

vintageGwenStefaniEnNu

Gwen does make-up (well)

Ze is één van de meest uitgesproken stijliconen van de nineties, nillies en ook vandaag is de ondertussen moeder-van-drie Gwen Renée Stefani (’t is geen artiestennaam, mes chères) een vrouw to be reckoned with. Haar broer, Eric Stefani, vroeg haar indertijd om in zijn ska-punk band No Doubt te zingen. De rest is popgeschiedenis. ‘Just a Girl‘ en ‘Don’t Speak‘ zijn, afgewisseld met Nirvana en – ik was obsessssed – Elvis Costello’s album ‘This Year’s Model‘, de soundtrack van mijn pubertijd. Ik vermoed mogelijk ook die van u. Ze was een rolmodel voor veel meisjes toen. Haar interpretatie van vintage glamour enerzijds, gecombineerd met grunge en de zeitgeist du jour is heerlijk. Ze heeft in retrospect een grote invloed gehad op mij, make-up gewijs. Zij is rechtstreeks verantwoordelijk voor mijn liefde voor rode lipstick (want mijn eerste keer rode lipstick was naar aanleiding van foto’s van haar in een magazine) én mijn signature smudged eyeliner. Toen ik hoorde dat ze een collectie uittekende voor Urban Decay, juist nu het merk landde in België, maakte ik alvast wat plek vrij op mijn make-up tafel. Al blijft zoiets natuurlijk altijd afwachten. Wordt het wat? Het korte antwoord, liefste lezer: obviously. Het lange antwoord: deze blogpost.

Gwen en Wende Zomnir van Urban Decay

het blush palette

Gwen Stefani is naar eigen zeggen en zoals valt af te leiden uit de foto-archieven van drie decennia ontegensprekelijk “a make-up girl”. Dat treft, want u en ik zijn dat ook. (TRIPLETS!) Laat ons eerlijk zijn, dat impliceert dat we een allicht in het bezit zijn van een zekere hoeveelheid blushes (in mijn geval onder andere doch niet gelimiteerd tot: een lade gevuld met blush en highlighter, als in een lade met blush en een lade met highlighter). De vraag is dan ook: heb ik niet elke kleur uit dit palette al vijf keer in vier verschillende formules? Wel, nee. ‘Cherry’ komt nog het meest in de buurt van een tint snoepjesroze die hier en daar opduikt in mijn stash, maar de andere kleuren zijn redelijk uniek en – ik trek hier even een fles make-up pret open – onderling te combineren voor een signature Gwen cheek. Ze speelt de laatste jaren namelijk standaard met meerdere tinten en finishes om haar jukbeenderen te shapen en een mooie glow te geven. En daar zijn deze poederblushes perfect voor. Een korte gids.

close up: cherry

Een koel snoepjesroze met satijnfinish. Brengt semi-transparant aan, maar de kleur is op te bouwen. Handige kleur om accent te leggen op de appeltjes van de wangen, bij voorkeur in combinatie met een iets warmere tint of bronzer om diepte te geven.

close up: Easy

Een rozig mauve, redelijk donker, met subtiel gouden shimmer. Interessant contrast van koel (basiskleur) en warm (finish). Voorzichtig aan te brengen met een lichte hand, want heel gepigmenteerd.

close up: Angel

Een warme gouden champagne tint met gouden shimmer. Op het randje van blush en highlighter: voor mijn huid te donker om hoger te gebruiken dan een highlighting blush, maar niet donker genoeg om an sich te fungeren als blush.

close up: Lo-Fi

Een matte, peachy bronzer. Heel licht en subtiel aan te brengen als bronzer, al is deze voor mij iets te oranje. Eerder om een kleur een zonnige tint te geven. Geen goede match met mijn wintertintje. Oh zomer, where art thou?

 

close up: Hush

Meest favoriete poeder van de zes. Een rozegouden kleur en met bijna-metallic finish. Oogt bijzonder understated chic op de huid, en geeft een mooie glow. Moeilijk om de andere blushes te gebruiken nu ik deze ontdekt heb.

close up: OC

Nog een combinatie van warm (perzik-oranje) en koud (frisroze duochrome). Ogenschijnlijk matte oranje, maar naargelang de lichtinval schijnt de roze parelmoeren finish door. Bijzonder mooi, maar niet de makkelijkste kleur.

swatches

blushpalette

review

+ de selectie kleuren en finishes (duizend pluspuntjes: all very Gwen)
+ de formule van de blushes (pigmentatie, aanbrengen, wear time)
+ prijs-kwaliteit verhouding: €7,5 per blush
+/- de verpakking is mooi, maar zwaar, wat lastig is voor een palette als je ermee wil reizen

conclusie: de kans dat uw collectie bestaat uit soortgelijke blushes is klein. Gwen Stefani fan en/of bleke huid en in the market voor eens iets anders? Toevoegen aan winkelmand.

*
exclusief bij de Urban Decay counters, Ici Paris XL
€45

samples

Save

11 Comments

 1. 6 jaar ago

  <3 supermooi!!! Love it! En hartjes voor je bordje!!

 2. 6 jaar ago

  Alleen al de verpakking is super mooi.
  Ik ben al jaren fan van Urban Decay zo handig dat dit merk eindelijk verkrijgbaar is in België.
  Mooie blog!
  Liefs,
  Yara

 3. Isabelle
  6 jaar ago

  Love your Gwen Stephanie story and the Urban decay collection thanks for the great tip !

 4. 6 jaar ago

  @ Karen: Oeps!
  @ Kiss & Make-up: Yez!
  @ Sara: Hush, hush, baby. <3

 5. 6 jaar ago

  Ik ben echt verliefd op deze collectie van UD. Dat hebben ze echt prachtig gedaan

 6. 6 jaar ago

  De blush-palette kende ik nog niet van Gwen Stefani. Door jou weet ik waarvoor ik werk :-) haha!

 7. 6 jaar ago

  Gwen = Queen!! :-) Prachtig palette.

 8. 6 jaar ago

  Het is dat ik net nog een blushpalette van Tarte gekocht heb want anders had dit ook al lang besteld. Schoontje ! :)

 9. 6 jaar ago

  Wauw, wat een prachtig palette. En wat betreft je favoriete blush uit dit palette: daar sluit ik me helemaal bij aan. Wat een ontzettend mooi zacht kleurtje met een mooie finish!

 10. 6 jaar ago

  Ik heb de blush Palette ook en ben er heel erg blij mee, want het is een prachtige Blush Palette :)
  X