Menu & Search
Urban Decay Naked Reloaded

Urban Decay Naked Reloaded

Een nieuwe generatie nudes met het Urban Decay Naked Reloaded oogschaduw palette.


Nu ik voor Urban Decay werk, leek het mij awkward – een gevalletje belangenconflict, zegt – om het over hun nieuwe producten te hebben maar eerlijk, HOE kan ik de release van het Naked Reloaded palette negeren op m’n beautyblog, toch? Dus bon, met het risico op een eyeroll (in het kamp van UD of dat van mij lezers): my thoughts. 👽

looks

De verpakking balanceert perfect op de grens tussen grunge en glam. Met een dikke knipoog naar de oorspronkelijke Naked (2010), doet het toch iets compleet nieuw in de beautyscene qua doosje, zowel aan de buiten- als aan de binnenkant. Love it.

Urban Decay heeft ervoor geopteerd om geen dubbelzijdig penseel meer in het doosje te steken. Rekening houdende met het feit dat dit palette bedoeld is als een everyday ding en ze ervan uitgaan dat we ondertussen wel onze eigen penselen op de makeuptafel hebben staan – hey, they’ve taught us well, in 2010 was dat nog nieuw als je geen MUA was – is dat een keuze waar ik achter sta. Langs de andere kant is het een beetje jammer dat er gebroken wordt met de traditie van Naked penselen.

kleuren

Onze manier van maquilleren is zo hard veranderd sinds 2010 dus is het niet onlogisch dat ons go-to nude palette er anders uitziet dan indertijd. De kleurselectie heeft een update gekregen met als resultaat een heel hedendaags warm spectrum, met een verrassende flash roze. Ook aan de texturen is gewerkt; er zijn meer (semi)matte poeders in deze nieuwe Naked – gelukkig want die miste ik echt in de OG.

De vier grotere pans (ter compensatie van de penselen, trouwens) is een goed idee, maar als ik had kunnen kiezen, had ik Bribe en Barely Baked vervangen door Bucked en End Game. Na een paar weken van Reloaded looks, zijn dat de pans met de grootste deuk in. Ok, ok, en Reputation 😍 want omg dat is mijn kleur.

Je kan echt heel veel verschillende looks creëren met dit palette, maar ik merk dat ik zo m’n favoriete looks aan het ontwikkelen ben. ‘Making it mine‘, zegmaar. Vooral de matte kleuren passeren vaak de revue, met een lichte voorkeur voor Bucked en never not teminste een béétje End Game. 🖤

feels

De zachte textuur van de oogschaduw is even wennen maar vooral omdat ik minder moeite moet doen: a little goes a long way en de oogschaduw blendt zichzelf ofzo, extreem gemakkelijk.

Het Naked Reloaded heeft moeiteloos een plaatsje veroverd in mijn dagdagelijkse routine. Snelle off-duty look? Geen probleem. Avondje uit? Geef me een paar minuutjes. Iets meenemen voor een weekendje weg? No-brainer. (Bucked kan op de wenkbrauwen, Retro als blush en een combinatie van Angel Fire en Bribe als highlighter.)

Vervangt het de oorspronkelijke Naked? Ja en nee. Ja want je krijgt een mooi nieuw nude palette in de plaats van het oude, nee want de kleuren zijn niet hetzelfde, noch de texturen noch de algehele vibe. Het palette maakt echt wel z’n naam waar: reloaded, als in “ok, laat ons dit even helemaal opnieuw doen“. En naar mijn bescheiden mening met succes.

swatches met primer en penseel
selfies van off-duty full faces: van nomakeup makeup tot uitgaan

1 Comment

  1. 3 jaar ago

    Zo mooi!! Ik was aan het twijfelen, ik heb het originele palet nooit gehad, maar deze spreekt me wel meer aan. Zeker nu ik lees dat hij zo multifunctioneel is!! Mooie looks heb je gemaakt!