Menu & Search

Trend: K-beauty

Alomtegenwoordig op de trend radar: K-beauty. K van Korea, het land alwaar de grote beautymerken dezer dagen de mosterd halen. Lancôme zette de trend met de Miracle Cushion foundation, en ik voorspel in 2016 – het jaar waarin we, zo beloofde Lancôme mij een paar weken geleden nog, de invloed van Lisa Eldridge zullen merken – nog meer K-beauty. Bewijsstuk : deze video. Maar niet alleen bij Lancôme, K-beauty is a thing. Estée Lauder introduceerde zonet nog haar Micro Essence, waar essences een onmisbare stap in de Korean beauty routine vormen… Een korte uitleg over die skincare routine.

de double cleanse

Dit passen de meesten onder ons denk ik al jaren toe. Technisch gezien geen dubbele, maar een tweevoudige cleanse: de eerste stap (een oil cleanser) maakt het vuil (make-up, overtollig talg, vuilpartikeltjes uit de lucht als je in de stad woont, SPF…) los van de huid en met een milde foam cleanser was je alles weg.
Tried, tested & approved: Shu Uemura High Performance Balancing Cleansing Oil, Shu Uemura Porefinist Anti-Shine Fresh Cleansing Oil, L’Occitane Shea Butter Cleansing Oil, Shu Uemura Porefinist Gentle Foaming Water Cleanser, Caudalie Instant Foaming Cleanser, Nivea Soothing Cleansing Mousse

layering

Waar we in België post-cleanse (al dan niet voorafgegaan door een ph-neutraliserende toner) graag gewoon een dagcrème smeren, gaan de Koreanen laag over laag aanbrengen. Eerst een toner of twee (exfoliërend en ph-neutraliserend) gevolgd door een essence, een waterachtige lotion die het celvernieuwingsproces een duwtje in de rug geeft, en dan een serum … wat in de meeste gevallen basically hetzelfde doet. Een serum is echter geconcentreerder en het laagjeswerken biedt de mogelijkheid om extra in te werken op problemen of juist meerdere problemen aan te pakken.

sheet masks

Ja, ja, ja voor sheet masks! In België bestond het concept van een masker tot een jaar geleden ofzo exclusief uit een-laagje-aanbrengen-van-dikkige-substantie. En toen ontdekten we de gelaatsdoekjes (voorzien van enkele strategische gesitueerde adem- en kijkgaatjes) gedrenkt in serum. Ze succesvol op het gezicht leggen vergt enige oefening, maar eens die techniek onder de knie zijn deze sheet masks een zeer welkome toevoeging aan uw skincare-kabinet. Fris, effectief, niet-commedogeen. Ik adviseer echter wel een strikt horizontale positie om geklieder te vermijden…

sleeping mask

Behoud die positie! Introducing: sleeping masks. Bon, niets nieuws in feite, het masker waarmee we gaan slapen, zo ben ik al enige tijd fan van het Origins Dr. Weil Mega-Mushroom Skin Relief Face Mask ’s nachts en werkt het Origins High Potency Night-a-Mins ook als een instant overnight masker. Maar de Koreaanse sleeping masks zijn helemaal anders. Specifiek gericht op rehydrateren: een ‘plumping’ effect, de huid oogt terug voller en daardoor jonger. Wij hebben de techniek van een rijke nachtcrème-over-een-serum al overgenomen, de Koreanen brengen daarover nog eens een sleeping mask aan. De structuur van die dingen is minder vettig en plakkeriger, waardoor het een ademend laagje legt over het werkzame serum en de crème die zo netjes blijven zitten en extra diep kunnen inwerken.
Garnier komt nu met haar Miracle Sleeping Cream, maar alvast tried, tested & approved: het Erborian Sleeping BB Mask

De typisch Koreaanse 10-stappen routine:
1/ Oil cleanser – 2/ Foam cleanser – 3/ Exfoliëren
4/ Toner – 5/ Essence – 6/ Serum
7/ Sheet mask – 8/ Eye Cream – 9/ Sleeping mask
10/ SPF

Hoe Koreaans is jouw huidige routine?

bron foto: Elle Korea

Save

17 Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Lizz
  5 jaar ago

  Via welke site zijn deze Koreaanse Beauty Products met lage Shippingkosten te verkrijgen? Of zijn er in België (Antwerpen) ook al winkels die deze hebben?

 2. 7 jaar ago

  Oei, ik loop denk ik wat achter want ik doe zogoed als niets van de K-beauty cleaning haha.

 3. 7 jaar ago

  Ik doe dus duidelijk niks Koreaans haha. Ben blij dat ook wij in Europa meer en meer inspiratie halen uit Korea, daar zijn ze gewoon pro’s in wat ze doen op vlak van beauty!

 4. 7 jaar ago

  Ik ben echt gek op de huidverzorging van hun! x

 5. Ik ben gek op huidverzorging. Maar ik vind dat ze in Aziatische landen wel erg ver gaan om een perfecte en westerse huid te krijgen. Bruin worden is daar not done!

  • 7 jaar ago

   Goh, dat bleek blijven ligt wel veel dieper dan er Westers willen uitzien, dat schoonheidsideaal dateert al van lang voordat er überhaupt contact was met het Westen. De rijken – die dus niet op het veld moesten werken, maar netjes binnen bleven of voorschreden onder hun parasol – waren bleek, de arbeiders die de hele dag in de zon werkten, werden bruin. Daarnaast is er het issue van pigmentvlekken die de zon veroorzaakt.
   Om er Westers uit te zien bruin je juist een beetje bij, maak je de haren lichter, breng je een blekere tint lipstick aan en maak je een crease in je ooglid met een sticker.

 6. 7 jaar ago

  Ik hou van allemaal en ben vooral fan van layeren en double cleansing :)

 7. 7 jaar ago

  ik ben wat te lui voor k-beauty vrees ik :p

 8. 7 jaar ago

  Super interessant! Binnenkort probeer ik een sheet mask uit. Ben razend benieuwd :)

 9. 7 jaar ago

  Ik weet niet zoveel over de beauty-gewoontes in Azië, maar hoor er enkel goede dingen over, dus van mij mogen ze die gerust in Europa introduceren :) ik volg ook ongeveer het laagjes-principe in mijn huidverzorging, maar nooit zo uitgebreid.

 10. 7 jaar ago

  Ik verkies de Aziatische manier van huid verzorgen boven de westerse! Hier draait ’t allemaal om luxemerken, imago en wat ‘hot’ is op dat moment. In Japan en Korea denken ze meer na over wat een product ECHT doet voor je huid en hoe je ’t meeste uit je verzorging kan halen.

 11. Ik vind dit geweldige gewoontes uit Korea! Ik maak al gebruik van de Double Cleansing en ik wil zeker de essence eens gaan toepassen!

 12. 7 jaar ago

  Ik ben verpest!bij k-beauty dacht ik onmiddellijk aan de Kardashians :(

 13. 7 jaar ago

  Jiha sheet masks. Ik ben er dol op