Menu & Search

Tom Ford Velvet Orchid

 Wanneer de zomer nog maar pas halverwege is, rollen de herfstcollecties binnen. In normale omstandigheden heb ik daar gemengde gevoelens bij. Met deze duistere, regenachtige binnenblijf-dagen echter, kirt mijn beauty-loving hart om al dit moois. Maar toen ik Velvet Orchid – het nieuwe parfum van Tom Ford – in mijn handen kreeg, sloeg dat hart een maat over…
When summer’s almost halfway, the fall collections start trickling in. In normal circumstances I’m never too thrilled about being reminded of summer’s end, but this August is really something else. With these dark, rainy let’s-stay-inside days my beauty-loving heart coos over all those deliciously fall-esque nouveautés. That heart, however, skipped a whole beat when I got my hands on Velvet Orchid, the new Tom Ford fragrance…

Het parfum is een flanker van het cult Black Orchid, u hierboven gepresenteerd door mijn bevallige assistente Cara … Wie de geur kent, weet dat dit een zwaar parfum is. Beetje eighties. Heel luxe. Voor mij? Nee. Velvet Orchid is zachter, vrouwelijker, sexier. Ze opent vooral met topnoten van rum en honing, droogt naar een tropisch zwoel hart van luxe: een broeierig boeket van heliotroop, narcis, jasmijn, oranjebloesem, rozen, magnolia en natuurlijk orchidee. De basis bestaat uit labdanum, vanille, balsam, sandalhout, mirre en suede. Een prachtige geur. Zwaar, maar niet overheersend op mijn huid. Mijn meest gedragen parfum op dit moment.
The fragrance is a flanker of the cult Black Orchid, presented to you by my lovely assistant Cara… Those who know the scent know that it’s a heady one. A bit eighties. Very luxe. For me? No. Velvet Orchid is lighter, more feminine, very sexy. It opens with rum and honey, dries to a tropically sultry bouquet of heliotrope, narcissus, jasmine, orangeblossom, roses, magnolia and orchid. The base is a smooth composition of labdanum, vanilla, balsam, sandalwood, mirrh and suede. A gorgeous scent. Heavy, but never obnixiously so on my skin. The fragrance I wear most of these days. 

verkrijgbaar available
Parfuma, Senteurs d’Ailleurs

prijs price
50ml €94
100ml €132

*sample

14 Comments

 1. Ik vind ze allemaal lekker! Ik wil dan ook de hele collectie!

 2. 8 jaar ago

  Die klinkt echt heerlijk! ♥

 3. 8 jaar ago

  Alleen het flesje al!
  LOVE.

  x Krizia

 4. 8 jaar ago

  Ik ben heel benieuwd naar de geur! & Dat flesje, zo strak!

 5. 8 jaar ago

  Hola, sexy campagne shot! :-) De geur klinkt ook heel verleidelijk.

 6. 8 jaar ago

  Een zwoele geur lijkt me en dat zou benadrukt worden door de campagnefoto, wel een sexy duik. Ben wel benieuwd!

 7. 8 jaar ago

  Ben benieuwd om de geur in de winkel eens te ruiken.. Ziet er alleszins een mooie verpakking uit!

 8. 8 jaar ago

  lijkt me een lekkere geur!

 9. 8 jaar ago

  Ik ben benieuwd naar deze geur, heb hem nog nooit geroken. Flesje ziet er heel mooi uit!

 10. 8 jaar ago

  Ik ben heel erg benieuwd naar de geuren van Tom Ford. Onze Douglas heeft ze helaas niet. Mooie flacon he… <3

 11. 8 jaar ago

  Belachelijk duur, Chanel is goedkoper, maar toch ben ik zo curieus…
  De flacon zelf is niet zo mijn ding, maar de promo met Cara is dan weer prachtig!

 12. 8 jaar ago

  Mooie campagnefoto. Weet niet of ik het zou kopen, want ben niet zo echt voor zware parfums.

 13. 8 jaar ago

  Hele mooie flacon! Ben benieuwd naar de geur. Niet helemaal mijn ding maar ben toch benieuwd.

 14. 8 jaar ago

  de geur is niet meteen mijn ding maar het flacon en de campagnefoto vind ik wel mooi :)