Menu & Search

The sunday soak: Rituals’ Mandi Lulur

Bijzonder fijn nieuws voor wie houdt van het warme, tropische parfum van de frangipani bloem (ook wel de Hawaiiaanse ‘lei’ of Indische ‘champa’), want Rituals liet zich dit voorjaar inspireren door een koninklijk ritueel uit Java: Mandi Lulur.

Veertig dagen voor hun huwelijk dompelden de Indonesische prinsessen zich onder in een bad van frangipani-parfum en rijstmelk tijdens een reinigende ceremonie. Dit luxebad parfumeert het lichaam royaal met die typische zoete witte bloemengeur en maakt de huid zalig zacht. Geen slechte inspiratie daar bij Rituals! De Mandi Lulur lijn is niet enkel voor bruidjes en prinsessen, mind you, dus yours truly (nog steeds happy single & aspiring queen bee) testte zorgvuldig het doucheschuim, de body scrub en -butter uit voor u. Bevindingen? Heel kort: likey.

Het Bath Foam creëert een lekker geurend bad met uitbundige bubbels waarin het lekker ontspannen is en waar je uit stapt met een zacht velletje. Achteraf rijkelijk insmeren met de Shimmer Body Cream, zeker als je een drogere huid hebt want (ook dit) badschuim bevat SLS, maar eigenlijk gewoon sowieso wegens te fijn. Parfumeert niet zuinig, maar de geur is mooi combineerbaar. De formule bevat een hoog aantal siliconen en subtiele shimmer, wat armen en benen snel mooi doet ogen – hallo zomerkleedjes! – maar mij minder happig maakt om mezelf er echt dagelijks van kop tot teen mee in te smeren…
Favoriet van de drie is toch wel de Body Scrub, een cocktail van (saffloer-, avocado-, amandel-, argan- en jojoba)olie en suiker en hetzelfde tropische parfum. Scrubt stevig, maar zeker niet onaangenaam. Laat een olielaagje achter op de huid (en de douche, dus opgepast!) waardoor je een body lotion kan overslaan. Geen minerale olie of parabenen. (Heel vergelijkbaar met mijn geliefde Kneipp scrubs.)

Wie zin heeft in een uurtje tropisch badkameren, de Mandi Lulur lijn is goed mogelijk iets voor jou. Met een kleine €20 voor een scrub niet de meest goedkope optie, maar best wel betaalbare luxe. De lijn is nu gelimiteerd verkrijgbaar in Rituals boetieks en verkooppunten.

Bath Foam – €13,50 / €500ml
Body Scrub – €19,50 / 375g
Shimmer Body Cream – €18 / 250ml

ook verkrijgbaar in deze lijn: Shower Foam,
Candle, Fragrance Sticks

 

Save

5 Comments

 1. 7 jaar ago

  Alleen die verpakking al is geweldig.

 2. 7 jaar ago

  De geur is zoo lekker! :-)

 3. 7 jaar ago

  Genieten zeg! De texturen en verpakkingen ogen echt heel luxueus.

 4. 7 jaar ago

  Klinkt zalig!

 5. 7 jaar ago

  De geur lijkt me heerlijk