Menu & Search
The Sunday Soak: Fuji Green Tea, The Body Shop

The Sunday Soak: Fuji Green Tea, The Body Shop

Eén van mijn favoriete dingen aan Japan? Groene thee. Ongezoete groene iced tea uit de vending machines, matcha (gemalen groene theepoeder) everything, mmmm. Superyummy manier om antioxidanten binnen te krijgen. Maar groene thee heeft ook haar plaats in de beautyroutine. The Body Shop speelt hier op in met de nieuwe Fuji Green Tea lijn.

Geisha’s gebruiken al eeuwenlang groene thee in maskertjes en toners om acné te bestrijden. Het ‘groene goud’ kalmeert de huid, werkt ontstekingsremmend, helpt vocht vast te houden en verkleint poriën. Klinkt niet onaantrekkelijk voor een badlijn, toch? Ik nam dan ook benieuwd een zalig badje met de Fuji Green Tea Detox Bath Tea. Beetje bizar at first om het groene-thee-infused badzout in een theebuiltje te gieten en er vervolgens mee door het water te roeren als was ik een pastoor een kerk, maar bon. Het zou moeten helpen afvalstoffen afvoeren. Wat daar ook van zij, het zout en de thee werken effectief ontsmettend, de geur heerlijk kalmerend.
Compleet in Japanse traditie ben ik voor dat bad snel in de douche gesprongen met de Fuji Green Tea Body Scrub om me te wassen en dode huidcellen te verwijderen. Daar spoel je je namelijk niet af na een bad, maar ervoor, zodat je ‘schoon’ wat kan dobberen en kalmeren. Na het badje het lichaam royaal insmeren met de Fuji Green Tea Body Butter en helemaal fris & zen de badkamer uit komen.

sundaysoakfujigreentea

De Fuji Green Tea geur bestaat uit de volgende noten:
top – groene thee, bergamot, citroen en mandarijn
hart – camelia, jasmijn, viooltjes

verkrijgbaar bij The Body Shop
Detox Bath Tea – €15 / 300g (Bath Infuser €6)
Body Scrub – €18 / 250ml
Body Butter – €16 / 200ml
Eau de Cologne – €19 / 100ml

Kyoto, april 2015

Save

8 Comments

 1. Het lijkt me een hele fijne lijn!

 2. 7 jaar ago

  Zooo lekker! Heb er zelf nog steeds niks van gekocht (teveel spullen om nog op te maken), maar wel net twee producten cadeau gegeven aan m’n ma. Vind de geur echt super jum!

 3. IK zag/las/hoorde al veel over deze lijn en moet dus dringend eens bi TBS binnenspringen. Zeker een voedende scrub kan ik wel gebruiken nu het blotebenenweer er aankomt.

 4. 7 jaar ago

  Ik moet dringend nog eens in TBS binnen springen precies! Zo’n toffe digen de laatste tijd.

 5. 7 jaar ago

  Zalige lijn eh! Ik ben ook fan.

 6. 7 jaar ago

  Deze collectie ruikt zó lekker! De body butter zou hier wel eens een favoriet kunnen worden voor deze zomer.

 7. 7 jaar ago

  Die bad thee he… die lijkt me super

 8. 7 jaar ago

  Dit lijkt mij een lekkere lijn!