Menu & Search

The sunday soak: all lavender everything

Het was een weekend van comfort food, goede mensen en uitgebreid badkameren. Nieuwe adresjes ontdekken in mijn stad Antwerpen, om toch onder de mensen te zijn. Sinds vrijdagnacht zijn mijn dagen gehuld in een waas van lavendel.

Lavendel heeft een heel specifieke geur. Het is één van de meest gebruikte geuren voor zeep, shampoo, schoonmaakmiddelen en de gedroogde bloemetjes parfumeren menig linnenkast. In pure vorm redelijk ouderwets en prominent, maar het doet iets met je. De kleine paarse bloemetjes worden al sinds oudsher gebruikt als calmant. Het bevat angstreducerende stoffen en werd/wordt ingezet tegen slapeloosheid, stress, angsten, depressies en vermoeidheid. Lavendel is een natuurlijk powerhouse tegen de post-Parijs-blues, alleen al door het in te ademen.

De meeste producten met lavendel die ik hier heb liggen zijn voor in bad. Ik heb echter geen bad. Bij een bezoek aan de nieuwe Aveda boetiek in de Korte Gasthuisstraat vertelde de verkoopster mij dat ze een beetje van de Stress-fix Soaking Salts onder haar cleansing body oil mengt om een kalmerende scrub te maken. Drie keer raden wat ik gisterenavond heb geprobeerd in de badkamer… Yup. Ik mengde een tipje van een theelepel van deze overal zo aangeprezen Aveda Stress-fix Soaking Salts (lavendel, lavandin en salie) onder de Huile Relaxante For Bath van L’Occitane (lavendel, bergamot, mandarij, zoete sinaasappel en geranium – zie ook hier) en masseerde er mijn droge huid mee in. Achteraf afgespoeld onder een hete douche, waar de lavendel eens zo heftig begon te geuren en ik iets langer dan nodig in de cabine gevuld met weldadige dampen ben blijven staan. In mijn woonkamer/bureau brandt ondertussen ook een L’Occitane kaars met lavendel – de geur van de Provence op een zonnige dag…

P.S. Door de hoge concentratie aan linalool, reageren veel mensen allergisch op lavendelolie, dus dit is misschien geen tip voor iedereen. Het wordt ook afgeraden voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

*
verkoopinfo

Aveda Stress-fox Soaking Salts, verkooppunten – €17 / 170g
L’Occitane Aromachologie Relaxing Oil For Bath, verkooppunten – €21 /250ml
L’Occitane Mas des Lavandes Candle – €21 / 100g

 

 

Save

2 Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. 5 jaar ago

    Ik hou van lavendel en van zijn kalmerend effect. Dit product lijkt ideaal voor mij.

  2. 6 jaar ago

    Ik hou wel van lavendelgeur, maar met mate. Als het TE lavendelig is – lavender all teh things! – dan vind ik het vaak net iets te overweldigend.