Menu & Search

The Nudes Palette – Maybelline New York

Aan uw berichtjes te zien, lieve lezer, bent u eh… zeer benieuwd naar dit The Nudes palette van Maybelline. Een worldleading drugstore merk dat met zo’n groot aanbod aan kleuren in één doosje komt, is dan ook eigenlijk wel een beetje spannend. Twaalf kleuren voor ‘nude’ looks: check. Klein prijsje: ook check! Alles staat of valt met de uitvoering, natuurlijk. Vandaag mijn review.

1: neutrale tinten – 2: warme tinten – 3: koele tinten

De drie shimmery warme tinten (waarvan de lichtste quasi een dupe is van Urban Decay’s populaire Half Baked) zijn het best gepigmenteerd. Door de metallic finish zijn ze het minst nude, wel. Waarschijnlijk prachtig bij velen onder u, maar persoonlijk mijn drie minst favoriete poedertjes. Op de eerste plaats staat de allereerste kleur van het palette: een romig lichtbeige met een prachtige rozegouden shimmer. – Mijn povere swatch doet de kleur geenszins eer aan. – Heel mooi als highlighter op het wenkbrauwbot en de binnenkant van het oog, maar ook mooi aangebracht als accent over andere oogschaduw. Door zijn transparantie nodigt deze kleur uit tot experimenteren… Op de tweede plaats staat het gehele koele quad. De kleuren zijn naar mijn bescheiden mening spot-on, met extra hartjes voor het zwart, in feite een bijna-zwart met een eerder droge formule die toch geen fall-out heeft: perfect om potloodliner te smudgen en te setten zonder risico op panda-oogjes. Wie zwart-zwart wil zal echter teleurgesteld zijn.

De vergelijking die ik overal hoor/gevraagd word met de cult Urban Decay ‘Naked’ palettes vind ik een beetje gevaarlijk. We hebben het hier over een ander doelpubliek (mainstream vs. aficionados) en een andere prijsklasse. De formule van de oogschaduw an sich is ook helemaal anders. De poeders in dit Maybelline palette verschillen van kleur tot kleur, maar over het algemeen zijn ze minder romig dan die van Urban Decay, zonder poederig te zijn. Dat impliceert dat de pigmentatie zwakker is, maar wel goed op te bouwen. (Voor wie begint met make-up en/of om die reden een iets drogere textuur prefereert: check deze van Maybelline.) Daartegenover staat dan weer dat ze geen last hebben van fall-out, wat wel het geval is bij UD.

Aanrader voor starters of voor wie nog een cheapo doch degelijk nude palette zoekt voor elke dag of om mee te nemen op reis. Ik ben te verslingerd aan luxe om helemaal excited te zijn over dit palette, maar ik ben wél in mijn nopjes om te zien dat de succesformules van nichemerken (gevoed door het enthousiasme en de liefde van make-up geeks wereldwijd) een steeds grotere impact hebben op de industrie. En om te zien dat de groten der aarde effectief luisteren naar wat het publiek wil. Power to the people! ; )

verkrijgbaar vanaf mei, exclusief bij Di
€15,99

P.S. Nu we het er toch over hebben … Ondertussen is het bevestigd: Urban Decay komt naar België. En allicht nog eind dit jaar. Keep u posted. x

Save

24 Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. 6 jaar ago

  Ik vind het wel een mooi palette.

 2. 6 jaar ago

  Ik heb ‘The Smokes’ versie hiervan en ben er helemaal niet tevreden over. Hopelijk doet deze het beter! Ah eindelijk UD in België! Ik kan al niet wachten!

 3. 6 jaar ago

  Say what? UD komt naar België?! Kan niet wachten! Ik ben zelf teveel verslaafd aan de Naked Palettes, maar dit ziet er wel een goede goedkopere versie uit!

 4. 6 jaar ago

  omg , I need this palette in my lifeee

 5. 6 jaar ago

  Ik vind de Palette wel mooi, maar niet speciaal!
  X

 6. 6 jaar ago

  Ik ontdek je blog nu net, en wauw! Wat heb jij een prachtige blog met mooie blogposts! Liefde voor je foto’s en schrijfstijl! Instant follow! Het doosje ziet er zo op het eerste gezicht heel mooi uit maar ik zou hem dek ik toch niet kopen omdat het niets toevoegt aan mijn huidige collectie. Mooi, maar wel veilig.

 7. 6 jaar ago

  Urban Decay naar België? *doet vreugdedansje*
  Waar? Wanneer?

  • 6 jaar ago

   Dat is inderdaad de grote vraag! Ik hou jullie ervan op de hoogte. :)

 8. 6 jaar ago

  Wat een mooie foto’s maak je en je manier van schrijven is heel fijn! Ik voeg je toe aan mijn volg lijst, leuk! :)

  • 6 jaar ago

   Aww, wat leuk om te horen. :)

 9. 6 jaar ago

  Mooi palet… maar ik onthoud vooral de ‘PS’. :)

 10. 6 jaar ago

  Wat een mooi palette is dit

 11. 6 jaar ago

  Ik weet dat ik ’t niet nodig heb – heb zo’n kleuren al genoeg – maar aaah wat wil ik dit palette graag!

  • 6 jaar ago

   Het is natuurlijk wel handig voor op reis en on-the-go… #lalala (Not helping, zeker? ;))

 12. 6 jaar ago

  Ziet er echt heel mooi uit! Ben al lang opzoek naar dit soort kleuren :) X

 13. 6 jaar ago

  Wauw! Wat een ontzettend mooi palette!

 14. 6 jaar ago

  Hoera voor het Urban Decay-nieuwtje! Can’t wait! :)

 15. 6 jaar ago

  Wow ik ben super benieuwd waar ze Urban Decay dan zullen verkopen… Wat is dat fijn nieuws om te horen!

  Liefs, Charline | Charline Has a Blog

 16. 6 jaar ago

  De palette ziet er echt heel erg mooi uit! De verpakking ook, ziet er strak uit.

 17. 6 jaar ago

  Het palette kan me bekoren, maar ’t is niet dat ik er in de winkel achter ga hollen. Anyways. Wel een goed cadeau voor de sis die niks van make-up kent, maar er wel iets van wilt leren kennen.

 18. De palette ziet er zo in het doosje mooi uit! Ik heb zelf ook UD nakes en basics palettes. Dus genoeg nude kleurtjes!