Menu & Search

The Body Shop Face Mist (Coco, Rose & Mint)

Een lekker trio voor deze tropische temperaturen, met één grote favoriet... <3

Een lekker trio voor deze tropische temperaturen, met één grote favoriet... <3


In mijn office essentials blogpost van maart vertelde ik het al: I love me some face mists. Begin deze maand dropte The Body Shop een verse reeks sprays en de rozenvariant stond hoog op mijn radar.

Eens in de winkel, werd het plots moeilijk kiezen tussen Rose Dewy Glow en Coco Calming. (Hey, wie kan er weerstaan aan kokosnoot, eerlijk?!) Toen bleek dat het 3-voor-de-prijs-van-2 was, besloot ik ze beiden mee te nemen én een flacon Mint Mattifying. Ik ben niet de grootste fan van een mint geur maar dacht ach, een mattifying mist zal deze zomer wel eens van pas komen. Drie keer raden welke van de drie mijn favoriet blijkt en richting de helft gaat… Juist.

Groot nadeel aan deze flesjes: ze zijn maar 60ml. Ik vind dat niet echt veel. Handig voor in de handtas, toegegeven, maar een (al dan niet optioneel) groter formaat voor een grootverbruiker als Yours Truly zou fijn zijn. Tweede nadeel: Phenoxyethanol staat redelijk hoog op de ingrediëntenlijst, parfum ook (yup, inclusief Coco Calming). Groot voordeel: ze zijn zo damn nice, elk op hun eigen manier.

[hygge_icon icon=”diamond”]Rose Dewy Glow[hygge_icon icon=”diamond”]

 Zorgt voor – deze zag je niet aankomen – een mooie glow. Eerder een spray (dikke druppels!) dan een mist, ideaal als opfrisser. Nood aan een extra boost tijdens die koffiebreak: bewaar deze in de frigo!

Naar mijn mening minder geschikt voor deze sweaty dagen, gezien de added shine, eerder eentje voor de tussenseizoenen. Tenzij je een béétje teveel make-up aangebracht hebt en je hebt geen tijd meer om opnieuw te beginnen – hey, been there en mogelijk zelfs vandaag – dan is deze een lifesaver.

[hygge_icon icon=”drop”]Coco Calming[hygge_icon icon=”drop”] 

Voelt lekker op het einde van de dag of tussen kantoor en die afterwork drink. Bijna een moisturizer in (heel fijn-verstuifde) mist vorm.

Als ik The Body Shop was, had ik dan ook eerder iets van ‘hydration‘ in de titel verwerkt dan ‘calming‘. Dat laatste doet hij voor mij namelijk niet waardoor hij zou kunnen beticht worden van inefficiënt. Is ‘ie niet, je moet gewoon de juiste verwachtingen oproepen met de naam. Toch, marketeers? Dat gezegd zijnde, deze is heel erg coco dus da’s toch al 50% van de puntjes. (En ik zeg het: hydratatie in een mist! Likey!)

[hygge_icon icon=”leaf”]Mint Mattifying[hygge_icon icon=”leaf”]

En dan mijn favoriet van dit trio! Ah, die heerlijke Mint Mattifying… Het is best een heftige spray: verstuift goed maar de druppels zijn alsnog redelijk dik. Heerlijk verfrissend.

Als je’m goed schudt voor gebruik (hij heeft als enige dan ook een kogeltje om te helpen schudden) verspreidt je het tapioca poeder goed door het water en krijg je een mooie semi-matte finish.

Wie niet into mint geuren is, deze is erg atypisch en stiekem zelfs erg lekker. Geen tandpasta allures maar echt van die groene tuinmunt die je in de thee doet. Lekkerrrr!

Ideaal voor de zomer in so many ways. Absoluut een ontdekking die ik écht even met je moest delen. <3

1 Comment

  1. Mieke
    4 jaar ago

    Leuke sprays! Ik heb de mint variant aangeschaft. Ik de winkel merkte ik al dat niet elke spray hetzelfde sprayt: de ene een fijne mist en de andere eerder druppels. Dat vond ik wel raar. Toch leek mint me een goede keuze voor mijn eerder vette huid.