Menu & Search

The Body Shop ‘Body Sorbet’

De Body Butter van The Body Shop is een echt cult product. Voor wie de dikke, voedende boter teveel van het goede vindt op plakkerige zomerdagen, komt The Body shop met een verfrissende Body Sorbet.
The Body Butter by The Body Shop is a true cult product. For those who feel that a butter is just too rich on those sticky hot summer days, they’ve now come up with fresh/cool(/so many puns, can’t choose!) Body Sorbet.

Die ‘sorbet’ is meer dan een grappige naam, het doelt op de textuur van het product: een dikkige (maar niet romige) gel die smelt op de huid en het frisse gevoel dat het heeft op de huid. Dat verkoelend effect kan je nog versterken door de tube in de koelkast te leggen voor gebruik. De ingrediëntenlijst verklapt de aanwezigheid van polymeren en siliconen. Dat had ik gezien de textuur – die doet denken aan een silicon-based foundationprimer – uiteraard al verwacht. Bon, de applicatie is dus nieuw, leuk, en anders genoeg om een glimlach op mijn gezicht te toveren… die omslaat in een frons wanneer tien minuten later blijkt dat de sorbet mijn huid niet genoeg hydrateert. Ik hou van het gevoel van een rijkelijk ingesmeerde huid en schuw geen olie. Deze sorbet trekt snel in en laat na tien minuten een ‘droog’ gevoel na op de huid, en een hongertje naar body butter. Geen nieuw vriendje voor mijn droge huid, dus. Tof als occasionele frisse zomerlotion op de warmste dagen, (recht uit de koelkast en in strawberry, plz! <3) doch geen daily-routine-material.

‘Sorbet’ is more than a cute name, it refers to the texture of the product that does indeed very much resemble that of the icy treat. It’s a thick – but never creamy – gel that feels fresh to the touch (tip: store in fridge for an extra cooling effect) and melts on your skin. The unique texture reminds me of a silicon-based foundation primer, so I wasn’t surprised to find polymers and silicones on the list of ingredients… It makes for a very fun product to apply, and it works a charm on a hot summer day. On any other day however, it leaves my skin thirsty for a better hydration, craving a good scoop of body butter goodness. So, as far as I’m concerned, the Body Sorbet is a cute midsummer cooler, yet no real daily-routine moisturizer material.

verkrijgbaar available
@ The Body Shop in strawberry, mango, moringa, peach, satsuma, pink grapefruit

prijs price
€11 / 200ml

*sample
*tested: Moringa, Strawberry, Mango

22 Comments

 1. 8 jaar ago

  Ik blijf erbij, ruikt lekker maar een vent mag niet naar fruit ruiken :P
  De kinderen vechten erom natuurlijk.

 2. 8 jaar ago

  Heb er al veel goede reviews over gelezen!

 3. 8 jaar ago

  Leuke foto’s! Ik heb al jaren niets meer bij Body Shop gekocht. Misschien eens tijd om hier nog eens binnen te stappen.. :-)

 4. 8 jaar ago

  Ik vind die mango superlekker ruiken!

 5. 8 jaar ago

  bodyshop is al sinds menschenheugenis een favorietje van mij! als meer dan 20 jaar hou ik van hun producten, word er altijd zo blij van

 6. Ze lijken me heel fijn en verfrissend! Mooie foto’s ook!

  X Sara

 7. Jolien
  8 jaar ago

  Ma zo’n leuke foto’s!

 8. 8 jaar ago

  Dat zijn originele foto’s!

 9. 8 jaar ago

  Oeh wat heb je mooie foto’s gemaakt!

 10. 8 jaar ago

  Haha dat is echt leuk bedacht! ^_^

 11. 8 jaar ago

  hij lijkt mij wel nice voor ff tussendoor!

 12. 8 jaar ago

  Hah, wat heb je dit weer leuk gefotografeerd met dat kommetje sorbet :-) Ik heb zelf de moringa sorbet en die vind ik echt heerlijk van geur en textuur.

 13. 8 jaar ago

  Leuke foto’s en grrrr nu krijg ik honger haha!! Die body sorbet wil ik ook nog graag uitproberen.

 14. 8 jaar ago

  Deze lijken mij erg fijn!

 15. 8 jaar ago

  De body sorbets wil ik ook nog graag proberen, ik hoor er zoveel goede dingen over!

 16. 8 jaar ago

  zou precies wel iets voor mij zijn :) leuke foto’s!

 17. 8 jaar ago

  Prachtige foto’s maak je toch altijd. <3 Ze lijken me wel fijn, vooral in de zomermaanden. Sowieso de geuren van TBS zijn liefde.

 18. 8 jaar ago

  Ik vind ze voor de zomermaanden wel erg fijn en verfrissend, maar qua hydratatie doen ze voor de echt droge huidjes en wintermaanden niet genoeg inderdaad. De Moringa geur is ook zo lekker hiervan ♥

 19. 8 jaar ago

  Dat je ze in de koelkast kan leggen, is wel een heel leuk detail :)

 20. 8 jaar ago

  Die wil ik ook nog graag proberen! Mooie foto’s!

 21. 8 jaar ago

  Ze zijn heerlijk fris en verkoelend op de huid! Leuke foto’s!