Tell me: staaltjes

staaltjes

Staaltjes, gotta love ‘em! Eerst en vooral is het gewoon heel erg fijn om ’n minitubetje luxe mee te grijpen bij je laatste parfumerie-aankoop, maar zo’n tester is ook gewoon erg handig bij het uitproberen van prijzige crèmes. Je weet wel, op zoek naar dat ene dure maar gewéldige product dat de investering helemaal waard is.

Sommige verkoopsters begrijpen dat. Ze geven je geduldig een hele uitleg terwijl ze je enthousiast de miniatuurproductjes overhandigen. Anderen proppen maar gewoon at random iets in je tasje. De worst of the worst bekijken je vuil omdat je zoiets als een tester durft vragen. “Nee, dat hebben we niet!” krijg je dan toegesnauwd. “Oh excuseer, ik dacht éven dat ik me in een parfumerie bevond.”

Hoe ze dan ook uiteindelijk bij me thuis belanden, ik vind het altijd big fun, die dinkjes. De meeste stalen (die me geschikt lijken voor mijn huidtype, of die de verkoopster me aanraadde) test ik uitvoerig. Heel vaak blijkt het product in kwestie toch niet die gehoopte Holy Grail, maar echt véél te dikwijls sukkel ik op die manier in een platonische verliefdheid. Ik wil het. Ik moet het. Ik … zoek uitvluchten om mezelf de veel te grote uitgave te besparen.

Momenteel op de parfumerie lemminglijst, met dank aan de verslavende staaltjes:
Guerlain Super Aqua Serum (en eigenlijk ook Super Aqua Day)
Chanel Hydramax + Active
Thierry Mugler
Womanity (maar durf ik?!)
Diptyque Eau Duelle
Chanel
Vitalumière foundation

Wat is jouw relatie met testers?
Hebben ze je ook aan het lemmen gekregen?

Meer Joliette

27 Comments

 • gerto
  5 jaar ago

  ik vind testers heel makkelijk,zeker mijn testers van mannenparfum gebruik ik zeer vaak,spijtig dat ik er niet veel heb,want tis altijd handig om een staaltje op zak te hebben

 • Marieke
  7 jaar ago

  Ik hou van staaltjes heb een hele verzameling.

  De vitaluimere aqua is echt een aanrader ik heb hem nu een maand in mijn bezit en ik ben er helemaal happy mee :love:

 • anna
  7 jaar ago

  Hmmm womanity is heerlijk! En durf? Niks mee te maken. Doen!

 • 7 jaar ago

  Ik vraag er nooit zo vaak naar, laatst toevallig wel van de Estee Lauder foundation omdat ik die graag wilde testen en echt niet meteen zo’n hele foundation koop haha. Beetje zonde van het geld als hij niet fijn blijkt te zijn.

 • 7 jaar ago

  Ik ooook – zo jammer! Het werkt echt zalig en het is een wondermiddel tegen m’n droge winterhuid maar damnit, die prijs …

 • 7 jaar ago

  Lol! Stel je voor … !!! XD

 • 7 jaar ago

  Ik vind testertjes heerlijk! Ik heb een hele schoenendoos vol, en zo nu en dan grijp ik er wat uit om te gebruiken.

 • 7 jaar ago

  Ik hou ook van staaltjes, kun je lekker zelf uitproberen,
  en later zelf kopen als het fijn is!
  Het is vooral fijn als het wat duurder is, dan hoef je niet gelijk zo’n duur product te kopen, terwijl je niet weet of ie voor jou werkt!

 • 7 jaar ago

  Ik hou van staaltjes maar ik vind het vaak jammer dat ze vaak geen rekening houden met de klant. Ik krijg bv. vaak mannenparfums, foundation voor een donkere huid of antirimpelverzorging als staaltje mee. En ik vind het ook opvallend dat ze je beter helpen als je er goed opgemaakt/verzorgd uitziet. En er is zoveel verschil in de klantvriendelijkheid bij de verkoopsters. Sommige maken het echt duidelijk dat je hun tijd aan het verspillen bent (zeker bij parfum testen) en anderen helpen je en zijn vriendelijk.

 • 7 jaar ago

  Oh-zo herkenbaar :D Ik hou van staaltjes! Vooral parfum, mijn crèmes en co zal ik voorlopig niet snel in een parfumerie halen omdat ik graag wil sparen :D

 • Ivy
  7 jaar ago

  Ik vind het ook echt niet fijn als ze de verkoopster iets geeft wat je niet past. Ze heeft toch zelf ook door dat een twintiger niets is met een creme voor rimpels. Gelukkig heb je ook lieve verkoopsters, die je wel een aangepast staaltje geven. Daar zijn ze erg goed in bij Inno en bij Iu. Daar krijg je steeds een staaltje aangepast aan je huidtype, een openbaring :p

 • Mallory
  7 jaar ago

  Zo herkenbaar… is bij mij net zo !

 • 7 jaar ago

  Ik heb dat met een dagcrème die ik meekreeg in de iU waar druiven in zit en ruikt zoooo goed!
  Dan nog met een dagcrème van l’Occitane met rijstexstracte ofzo iets! In ieder geval voor een vette huid als ik, is het ideaal!

 • 7 jaar ago

  JAAA x’D
  haha dat denk ik soms ook!

 • 7 jaar ago

  Ik vind het echt heel jammer dat je niet zomaar testertjes meekrijgt. Vooral dit stukje was heel herkenbaar: “De worst of the worst bekijken je vuil omdat je zoiets als een tester durft vragen. “Nee, dat hebben we niet!” krijg je dan toegesnauwd.”

  Trouwens het valt me ook HEEL erg op dat de manier waarop je eruitziet bepaalt of je veel testertjes krijgt of niet. Soms hop ik even naar de stad als ik net een halve dag college heb gehad en om 7 uur mn bed uitmoest, gevolg: saaie kleren en minimale make-up.En dan kijken ze me inderdaad met die vuile blik aan als ik om testertjes durf te vragen, maar als ik er gewoon leuk uitzie (normale dag) of extra leuk, dan worden die dingen me haast in de schoot geworpen!
  Tja.. beetje apart..,want ik ben wel gewoon nog dezelfde klant..

 • 7 jaar ago

  IK heb testers heel lang gespaard maar uiteindelijk allemaal weggegeven omdat ik ze niet gebruikte!! Heel erg dom natuurlijk maar zag door de bomen het bos niet meer

 • 7 jaar ago

  Ik ben ook fan van testers! Super handig inderdaad om zeker te zijn waar je nu precies €30 gaat aan uitgeven ofzo…
  Bij de Body Shop krijg ik geregeld spontaan een staaltje mee. Maar daar zat dan niet veel in…
  Ik was eens in de winkel, en ik vroeg achter een bepaald product, waar alleen de tester nog in het rek stond, of ze die nog hadden. Kassierster zei dat deze pas volgende maand ofzo terug binnenkwamen wegens transportvertraging. Maar ze stelde wel ineens voor of ik vanuit de tester geen potje wou meekrijgen. Tuurlijk!
  Waarop ze die tester nam (het was gezichtslotion) en heeeel dat potje vulde :D en ik heb dat zo gratis meegekregen. Vind ik heel tof!

 • Evelyn
  7 jaar ago

  Aaah ja, inderdaad. Dat super aqua serum van Guerlain. Ik vind hem zó lekker, maar het is tegelijkertijd de eerste keer dat ik van mijzelf schrok en niet zoveel geld WIL betalen voor een product. Een gigantisch klein flesje voor +100 euro, oei oei oei. Dat kan ik echt niet aan mijzelf rechtvaardigen helaas :(

 • 7 jaar ago

  Ik hou van staaltjes! Parfumstaaltjes omdat het praktisch is, want lekker klein in je make-up tast, foundationstaatljes uit tijdschriften, crèmepjes,… Van die dure producten wil ik vooral omdat ik ze nog nooit zou kopen. Heb ik ze toch even kunnen gebruiken.

 • 7 jaar ago

  Oh ja, ik ben ook zo gek op die dingen! Ze zijn zo fijn om iets uit te proberen. Toch overkomt het me ontzettend vaak dat ik heel enthousiast ben over een product, het aanschaf en vervolgens toch teleurgesteld ben. Soms krijg ik enigzins paranoide denkbeelden en dan denk ik dat fabrikanten gewoon meer werkzame stoffen aan hun proefmonsters toevoegen.

 • 7 jaar ago

  Ik hou zeker van staaltjes, zo kan je nog eens wat uitproberen voor je weer eens een miskoop doet ;)

 • xxxxBrenda
  7 jaar ago

  Ik ben juist weer dol op parfumstaaltjes. Als ze lekker ruiken, zijn ze handig voor ‘on the go’. Ik ben heel trouw aan mijn huidverzorging van Paula’s Choice en ben ervan overtuigd dat het niet goed om verschillende cremes/merken door elkaar te gaan smeren. Dus die staaltjes neem ik niet eens aan.

 • 7 jaar ago

  I :love: staaltjes al doe ik er dikwijls niet veel mee, maar vind het wel leuk om te krijgen. Maar op sommige plaatsen krijg je enkel parfumstaaltjes en dat vind ik wel jammer!

 • 7 jaar ago

  Ik hou van staaltjes, als de verkoopster er maar bij nadenkt wat ze meegeeft. Ik heb niks aan om een foudation tester voor een hele donkere huid mee te krijgen bijvoorbeeld…

 • I looooooooove staaltjes! Ik begrijp alleen niet waarom ze mij steeds maar parfumstaaltjes willen meegeven. Ik heb het liefste staaltjes van huidverzorging, dus ik ben altijd heel teleurgesteld als ik dan parfumstaaltjes in mijn tasje vind.

 • 7 jaar ago

  Ik vind testers van producten waar ik echt geïnteresseerd in ben heel fijn. Anderen belanden in de kast.
  Ik kreeg pas een tester voor de 50+ huid (aaarg, ik ben 26!), dus die heb ik weggegooid.

 • Veroniek
  7 jaar ago

  Klinkt zo herkenbaar! Ik ben ook een gewillig slachtoffer om staaltjes te testen en dan liefst nieuwe liefdes meteen in groot formaat mee naar huis te sleuren.

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close