Tell me: luxe voor de heb?

Nu ik een working girl ben en er plots geld uit de hemel blijkt te vallen, durf ik mezelf al eens een kleine luxe permiteren. Zo kocht ik tot nu toe elke maand een Chanel lakje. En dat terwijl ik ze véél te snel vind chippen. Maar ze zijn zo hip! Want elke nagellak die trendzetter Chanel tegenwoordig produceert wordt een superhit en elk ander merk, van budget over mid-price tot luxe, doet hen na. Bij elke nieuwe collectie krijg ik de lemmings voor hun nieuwste it-kleur. En dus koop ik die, want het is de enige echte weetjewel?

Natuurlijk heb ik al die nagellak strikt genomen niet nodig. Maar is dat niet net de definitie van luxe? Het is niet nodig, maar het is gewoon zo leuk omdat het eigenlijk net niet kan. Want luxe moet exclusief en daardoor begerenswaardig zijn. Een guilty pleasure, quoi.

Hoe sta jij tegenover van die luxe-voor-de-heb? Val je als een blok voor zulk lekkers, ga je voor de budget-versie of kan al die zogenaamde luxe jou gestolen worden?

Tell me!

42 Comments

 • Nieke
  7 jaar ago

  Ik heb ook een periode gehad dat ik vond dat ik teveel kocht. Ik kon het wel betalen, maar hield het geld toch beter voor andere dingen opzij.
  Ik heb mijn bankkaart en CC weg gedaan, stuk geknipt en in de vuilbak. Al mijn noodzakelijke aankopen deed ik met de kaart van de gemeenschappelijke rekening. (ik ben getrouwd)
  Ik ben bij Argenta en een half jaar later ben ik beide kaarten gratis opnieuw gaan aanvragen onder het voorwensel dat ik beide kaarten kwijt was. Ik ging alleen op reis, dus had ze echt terug nodig.
  Een maand na mijn reis heb ik ze nog steeds, maar mijn koopdrang is onder controle. Als ik het weer voel opkomen knip ik ze gewoon terug stuk.
  Gewoon meteen streng zijn voor jezelf, maar het moet wel haalbaar zijn natuurlijk om nog eten te kopen.

 • Nieke
  7 jaar ago

  Ik heb Dusky Mauve (313) van Barry M. :bloos:
  Dat is een dupe van Chanel paradoxal.
  Chanel vind ik te duur.

 • 7 jaar ago

  Ik ga voor wat ik mooi vind, of het nu een trend is of niet. Zo was particuliere helemaal niets voor mij, maar paradoxal wel! Als ik een budgetversie vind die even mooi is en ik ben tevreden met het budget-item zal ik dat kopen, maar soms wil ik inderdaad ook gewoon iets luxe, of de echte versie ervan. En dan spaar ik er wel voor, het voelt ook super als je dan zoiets hebt.

 • Caro
  7 jaar ago

  Hmm heb vorige week Exceptionnel Mascara van Chanel gekocht. Ik heb mijn staaltje van ooit bij de Elle zo lang mogelijk gebruikt, maar nu hij op was kon ik de verleiding niet weerstaan. Is deze mascara duurder dan Nivea en consorten? Zeker. Was mijn vorige mascara al op? Neen. Maar ik ben deze week al elke ochtend blij geweest wanneer ik voor de spiegel m’n make-up stond te doen. Dat is dus niet alleen affordable luxury, maar ook een betaalbare humeurbooster!

 • 7 jaar ago

  Chance, quoi!

 • sasha
  7 jaar ago

  valt totaal niet op))

 • 7 jaar ago

  Paradoxal staat al een tijdje op me verlanglijstje… ik wil hem zo graag hebben.. dat komt denk ik wel goed,binnenkort weer salaris :P

 • 7 jaar ago

  Bij Ici Paris XL gaat er korting af met je kaart en haal je de €20 niet … Dat is voor mij wel een mentale grens voor een nagellak, inderdaad. :’)

 • Ik probeer niet mee te doen aan kopen om het te hebben, zowel bij luxeproducten als bij budgetproducten. Want het tegenovergestelde zie je ook vaak: omdat het zo goedkoop is, kopen mensen dan maar meteen de halve collectie van een budgetmerk. Maar dat is evengoed kopen om te hebben, en niet noodzakelijk kopen om te gebruiken.

  Los daarvan, is het gewoon heel erg leuk om zo een Chanel-doosje te kopen en dan thuis te komen en het te openen… :) Zolang het financieel kan, waarom niet hè? :)

 • 7 jaar ago

  ik vind 21,50 voor een nagellakje echt veel geld zeker als er zoveel dupes van zijn!
  maarr luxe is wel heel fijn haha!

 • Kirsten
  7 jaar ago

  Dank je wel voor je reactie Lisha, waardeer ik zeker!!

 • Veroniek
  7 jaar ago

  Ik hou van luxe, en ik kan er wel wat geld aan geven, maar alleen als ik ook zeker weet dat ik het zal gebruiken. Dus het nieuwste it-kleurtje kopen alleen maar omdat het zo hot is, daar doe ik niet aan mee…
  Voor mij dus wel nieuwe parfummetjes, maar geen lakjes van Chanel… Maar bij de nieuwe collecties van OPI moet ik ook altijd oppassen, want ik zou die in zijn geheel in huis halen, en dan eindigen met kleuren die ik enkel op mijn nagelwieltjes zet, maar nooit op mijn nagels.

 • 7 jaar ago

  Hmmm, natuurlijk is het wel eens leuk om luxe producten te kopen of te hebben maar kan het helaas niet altijd veroorloven ;) :) Ben al blij als ik iets van MAC kan kopen want daar heb ik ook niet veel van :)

 • 7 jaar ago

  Een Chanellakje nu en dan… doe ik ook. geeft je een instant luxe gevoel zonder de kosten van bijvoorbeeld een Chanel handtas. Wat ik ook zou kopen… moest ik de centen ervoor hebben :)

 • Miss_Sofie
  7 jaar ago

  Vroeger zou ik hebben gezegd: zo duur…

  maar ik nu in de “werkende wereld” ben, kies ik eerder voor de duurdere merken zoals opi, nars, mac…

  niet goed voor de portemenee :(

 • Cindy
  7 jaar ago

  Ik zal alleen de prijs neerleggen als ik denk dat het echt waard is en niet omdat bv Chanel-logo’tje erop staat. Ik zal dus nooit een lakje van Chanel kopen want 1. ik zal nooit zoveel geld neerleggen voor een lakje en 2. de kwaliteit is best slecht, dus waarom zou ik dan 20+ euro neerleggen voor zoiets.
  Dus niet voor de heb maar omdat ik het waard vind om zo’n groot bedrag neer te leggen voor 1 item.

 • Sannepan
  7 jaar ago

  I :love: LUXE

  Mijn vriend is visagist dus je raad het al
  als er iets nieuws op de markt komt koopt hij het wel voor me :luv:

 • 7 jaar ago

  A girl can have some luxury from time to time ^^ And yes, ik koop het ook omdat het ‘Chanel’ is voor een groot deel ;) soms mag je jezelf wel eens verwennen met zoiets, lijkt me :)

 • 7 jaar ago

  I know the feeling. Hoewel ik toch vaak een licht schuldgevoel heb, maar dan probeer ik mezelf wijs te maken dat ik het verdiend heb.

 • 7 jaar ago

  Oh, O.P.I. vind ik echt de fijnste lak! Die draag ik eigenlijk het vaakst. I love love love O.P.I.!

 • 7 jaar ago

  Mijn stopwoord, quoi. ;)

 • 7 jaar ago

  Ai, dat is minder … :/
  Geen idee wat ik je voor tips kan geven. Misschien moeite doen om na te denken over wat je hebt en het te appreciëren? Om die drang naar meer meer meer te stoppen, dan.

  En tja, voorts niet op alle kortingen ingaan. Jezelf een limiet van 1 stuk per shoptrip naar de parfumerie opleggen ofzo?

 • 7 jaar ago

  Strak plan, lol!

 • 7 jaar ago

  Thx voor de toffe tag! :love: :)

 • Mandy
  7 jaar ago

  Ik heb dat ook wel, alleen dan niet met Chanel lakjes (die zijn me toch ietsjes te duur, tot nu toe dan), maar wel met OPI lakjes.. Meer dan 10 euro voor een lakje vind ik eigelijk absurd, maar toch vind ik dat ik OPI in mijn stash moet hebben.. Dus eigenlijk meer voor de heb ja :P

 • sasha
  7 jaar ago

  quoi is echt je lievelingswoord precies :lol:
  ik hou ook van luxe, maar ik koop het wel als ik het echt ga gebruiken en ik het waard vind en het super goed werkt en als er geen perfecte dupe is

 • Stephanie
  7 jaar ago

  Ik ben echt een gierige krent. Dingen voor de heb zal ik dus niet vaak kopen hehe ;), zeker geen duur spul.

 • 7 jaar ago

  Ik kan zo genieten van een Chanel lakje. Dan heb ik er de hele tijd naar uitgekeken, eventjes voor gespaard en dan heb je het eindelijk :)

 • 7 jaar ago

  Luxe is voor mij MAC ofzo, niet Chanel, Dior,… Als ik wat meer geld heb permitteer ik me wel zo’n aankoopje, maar meestal ga ik voor een goedkopere dupe, vooral qua nagellak!

 • 7 jaar ago

  Ik snap ook helemaal wat je bedoelt! Af en toe is het gewoon eens nodig om jezelf te verwennen! En het ziet er allemaal ook zo mooi uit hé :)

 • 7 jaar ago

  Ik snap precies wat je bedoelt, het is gewoon dat heerlijke gevoel wat er bij komt kijken! :luv:
  Een chanel lakje heb ik nog niet gekocht voor mezelf, maar ik heb het wel met spulletjes van MAC bijvoorbeeld…. Hmmm Heerlijk! :yey:

  xxx Ilja

 • 7 jaar ago

  Chanel is een merk waar ik nog niets van heb.
  Ik heb een staaltje van INIMITABLE INTENSE die bij de feeling zat, hiervan wil ik zeker de fullsize.
  Hij is echt super!

  Groetjes

 • Dina
  7 jaar ago

  Luxe voor de heb, I totally agree! Maar het moment dat je daadwerkelijk zo’n winkel instapt met de intentie om een luxe item te kopen.. dat geeft toch wel een heel goed gevoel waar ik dagen of zelfs weken naar kan uitkijken. Dat gevoel.. mag je best hebben eens in dezoveel tijd ^^

 • Mlle_Sariitha
  7 jaar ago

  Ik vind luxe wel leuk, maar ik koop het enkel als ik het nodig heb. ( Stiekem is het dan geen luxe meer :p )
  Ik ben niet iemand die geld gaat uitgeven aan een merk, terwijl het budgetmerk net hetzelfde doet. Als de kwaliteit beter is dan geef ik er graag mijn geld aan uit. Maar anders…

 • 7 jaar ago

  luxe voor de heb is heel goed vind ik :D

 • Kirsten
  7 jaar ago

  Het is echt luxe en totaal overbodig soms.. maar ik MOET het zo vaak hebben! :S

  De afgelopen twee weken heb ik drie verschillende geuren van Sisley gekocht. Die goedkoopste is EUR 80,00. Daarnaast kwam ik er achter dat de ICI Paris op ieder 2e make-upproduct 50 % korting geeft. Dus….. toen heb ik ook voor EUR 200,00 make up aangeschaft. Want, ‘ben ik geen dief van mijn eigen portomonnaie als ik nu niks koop met die korting…’? Zucht.. ik ben koopverslaafd.
  En kan ik het me veroorzaken? Ja, NET. Ik hou dus niks over.
  Luxe dus. En volgens mij is het niet best. Want als ik iets heb gekocht, heb ik het volgende weer in mijn hoofd en dat laat me niet los.

 • steph
  7 jaar ago

  ik trakteer mezelf ook graag eens op een echt luxe product!, het is niet enkel het product dat je koopt, maar ook het gevoel.. dus af en toe laat ik me gewoon eens gaan, en voel ik me luxueus als ik het op heb .. overlaats ben ik wel over de schreef gegaan .. een dior foundation .. 47€ .. OK dat is voor mij echt limiet, en dat zal ik niet gauw opnieuw doen.. =) (mss moet ik iemand inhuren om telkens men flesje optevullen met goedkopere foundation.. zo heb ik toch het luxegevoel met een budget prijsje :p)

 • 7 jaar ago

  Wauw die nagellakjes!
  Ik vind best dat je die mag kopen, want die Paradoxal is gewoon hebbbbben, en merken maken hem wel na, maar dan zonder de paarse shimmers.
  Maar wauw, echt. ze zien er zo mooi uit <3

 • Hanna
  7 jaar ago

  Ik heb niet genoeg geld om zoiets voor mezelf te kopen. Maar nu kerst er aankomt weet ik wel wat er op mijn verlanglijstje staat. :yes:

 • 7 jaar ago

  Af en toe vind ik het wel leuk om mijzelf iets luxe cadeau te doen, maar zo vaak doe ik het niet omdat ik op een studentenbudget zit :)
  Maar een lakje van Chanel, zoals Paradoxal, daar zou ik mezelf wel eens op willen trakteren :)

  PS: Je bent getagd!

 • 7 jaar ago

  aaah ik wil paradoxal ook zo graag! Ik heb ook 2 lakjes van Chanel en doe zo nu en dan iets luxes cadeau. Kan geen kwaad toch?

 • 7 jaar ago

  WAAAAAAAAAAAAAUWWW PRACHTIG!!!<3

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close