System Professional Sun van Wella

System Professional Sun van Wella

Dit jaar hebben we een valse start gehad, maar mijn gok is dat we deze keer écht vertrokken zijn: nu is het zomer! Iedereen bewapent zich met naar vakantie ruikende zonnecrème, -melk en -olie. We smeren, sprayen en masseren dat het een lieve lust is maar … vergeten steevast ons haar.

Het SP Sun gamma belooft bescherming tijdens en na de blootstelling aan de zon. Een UV-protectiespray voor je haar: been there, done that … Maar after-sun voor je haar? Dat is nieuw voor me! Ik mocht de producten uittesten. 

r e v i e w

 • SP Sun Shampoo & Conditioner €15,30 en €20,70

Om maar meteen met de deur in huis te vallen : deze producten zijn minder geschikt voor mijn (erg) droge haar, merk ik. Voor Nini – ze heeft normaal haar met vettere wortels – doen ze wel wat ze moeten doen. Ze maken d’r haren schoon & zacht. Ze blijven dus in onze douche staan voor haar, maar ik ga ze niet meer gebruiken.

Wella drukt er op dat een gepersonaliseerd advies van de Wella Professional kapper geen overbodige luxe is als je je haren goed wil verzorgen. “Net zoals iedere vrouw andere behoeften heeft voor huidverzorging, bestaat er ook niet één type haarbescherming tegen de zon dat geschikt is voor alle haartypes”, aldus Wella. Neem even mijn verhaal als illustratie en je weet wat je te doen staat ;)

 • SP Sun Concentrate €17,85

Het pompje is handig en het product is makkelijk te doseren. Als je op het pompje duwt komt er een oranje crème uit die je dan over je haar moet verspreiden. Op zich wel fijn dat je niet in het wilde weg moet gaan sprayen – dan raakt er meestal wel iets van het spul op mijn gezicht en mijn huid neigt daar nogal baldadig op te reageren door spontaan te gaan pukkelen.
Eens het product in je haar zit voelt het ietsjes plakkerig aan. Het grote voordeel is dan weer dat dit product je haar niet plat legt, maar net lekker veel volume creëert.

 • SP After Sun Fluid €18

Dit product zit ook in een handig pompje en is veel vloeibaarder. Het is echt bijna een melk. Mijn haar absorbeert dit echt héél goed & snel dus ik heb zeker twee pompjes nodig voor mijn lange lokken. Spijtig genoeg is ook deze vloeistof niet voedend genoeg en blijft mijn haar een beetje droog aanvoelen.

conclusie : Geen lijn voor dames met droog haar, maar nog steeds beter dan helemaal géén bescherming & verzorging!

Bescherm jij je haar tegen de zon? Welke producten gebruik je?

De System Professional-producten zijn enkel verkrijgbaar bij de System Professional-kapper. Voor een System Professional-kapper in je buurt : 02 456 65 45
De prijzen zijn aanbevolen verkoopprijzen.

8 Comments

 • 7 jaar ago

  Mmm, niet echt iets wat ik direct zou aanschaffen.
  x

 • strietje
  7 jaar ago

  Weet iemand producten die wel het aanschaffen waard zijn?
  Heb eigenlijk nog nooit zonnebescherming voor mijn haar gebruikt, maar zou het wel willen…

 • Annick
  7 jaar ago

  Met andere woorden, als ik deze zomer een ‘coupe stro’ wil dan moet ik dit product kopen B) Klinkt toch maar raar ze..Aftersun voor je haar :?:

  • 7 jaar ago

   LOL! XD

   Nee, gelukkig is het niet zo erg. Het droogt mijn haar absoluut niet uit ofzo hoor, het doet gewoon niet bijster veel bij mijn droge haar. Bij Nini wel. Hangt gewoon af van je haar ;)

 • 7 jaar ago

  zeker een nuttig artikel, maar ik gebruik niks voor mijn haar en ben eigenlijk ook nog niet overtuigd om het nu wel te gaan doen… :P

 • 7 jaar ago

  Hmm ik gebruik van l’oreal SOlar Sublime gel als bescherming, ruikt nog lekker ook… Jammer alleen dat het gel is want dan zit mijn haar zo vol met knopen als ik het wil doorkammen.
  Die Wella lijkt me dan toch beter. :P
  .-= CommentLuv link : Mijn Stash! =-.

 • 7 jaar ago

  Ik gebruik een product van Wella (van de kapper) dat echt heel goed werkt!

  x Martine

 • 7 jaar ago

  Jammer dat ze niet geschikt zijn voor droog haar :( Ik ben wel benieuwd naar zonneproducten voor je haar, maar mijn mijn haar is van al dat verven behoorlijk droog geworden… Volgens mij zijn er meer merken met dit soort lijnen, dus misschien zit er toch nog ergens wat voor me tussen ;)
  .-= CommentLuv link : Hema Oogschaduw (Swatches + Review) =-.

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close