Menu & Search

State of gold: Dior kerst 2015

Soms heb je zoiets van deze collectie is echt mooi, maar niet uniek, ik laat ze passeren. De Dior kerstcollectie was er zo eentje. (Oeps!) Prachtige make-upjes, voor de gelegenheid uitgedost in goud – dan ook ‘State of Gold‘ gedoopt – doch niet écht uitzonderlijk, dacht ik. Dior dacht het niet, en stuurde mij drie productjes op uit hun kerstcollectie die het tegendeel bewijzen. Waaronder de highlighter waarvan ik vermoed dat hij een favoriet wordt in 2016. <3

Diorific State of Gold Illuminating Pressed Powder 002 Sumptuous Pink

Het duurste stuk uit de collectie, maar als je het mij vraagt ook het mooiste. Laat ons even stilstaan bij de verpakking. Want Je-zus, zo chic. Het zware, metalen compact is voorzien van een navulbare pan: duw een schuifspeld (o.i.d.) door het gaatje op de achterkant om de vulling er uit te halen. Nadeel is wel dat, doordat het compact zo zwaar is, ik niet geneigd ben hier een matterend poeder ofzo in de doen. Misschien als ik hem meedraag in een clutch… (Ben ik echt al mijn outfit en avondplannen aan het baseren op het al dan niet meedragen van een compactpoeder? Jawel, lieve lezer, affirmatief. #makeupmad)

Hoewel je een enorm glam poeder zou verwachten, levert dit poeder een understated chic glow. Glam, geen glitter. De gouden glitters zijn namelijk een overspray. De shimmer van dit poeder is véél subtieler en geeft eerder een duochrome effect: de mooie oudroze kleur – die overigens perfect versmelt met mijn huid qua kleur en textuur, een droom – heeft een warme, gouden gloed in zich die van uit de huid zelf lijkt te komen. (Beetje een tamme swatch hierboven. Ik kon het niet op foto krijgen, mes excuses. x) Het poeder vangt het licht op en weerkaatst het als was het maanlicht. Subtiel feestelijk, maar ik kan mij dit poeder ook helemaal voorstellen bij een zomerlook. Wanneer mijn huid iets gebruind is en ik haar natuurlijke glans wil versterken… note to self voor over een seizoen of twee.

[icon]brook-icon-grin[/icon] romig poeder met top formule en perfect uitgebalanceerde finish
[icon]brook-icon-grin[/icon] prachtig compact (navulbaar)
[icon]brook-icon-neutral[/icon] te zwaar voor in de handtas, dit is een make-uptafel compact
[icon]brook-icon-neutral[/icon] prijs: €72

Diorshow Fusion Mono Long-Wear Eyeshadow 631 Blazing

Het matte ‘Songe’ was mijn favoriete nude kleur en de basis voor zowat al mijn looks voor overdag. ‘Blazing’ is een amped up feestvariate, maar kan doorheen het jaar perfect als accent of als basis voor avondlooks. Een hele mooie cream shadow met veel shimmer en glitter. Beetje fallout, maar niets overdreven. Makkelijk aan te brengen, blendt mooi met zowel poeders als andere crèmetexturen en blijft bij mij alvast urenlang netjes zitten.

[icon]brook-icon-grin[/icon] luxueze look & feel
[icon]brook-icon-grin[/icon] gebruiksgemak

Diorific Mat 770 Fantastique

En nu. De lipstick. Ja, ik ben verliefd op de unieke kleur. Heerlijk poppy fuchsia met een hint van neon, oeh-la! <3 En ik hou van hoe zacht deze lipstick voelt op mijn lippen. Maar. Het is niet mijn favoriete formule op het gebied van houdende kleur. Als je niet van plan bent om uitgebreid te eten of drinken – vergeet het kerstdiner – zit je wel een paar uur goed. Maar wie kliedert als een klein kind (hallo!) zit binnen de dertig minuten onder het felroze. Enige voorzichtigheid is dus geboden. Maar als je een hekel hebt aan lipsticks die een stain achterlaten, of je wil de morning after een natuurlijke look en liefst geen spoor meer van de feestavond op je gezicht, dan is deze voor jou.

Voelt heel luxe, ziet er absoluut luxe uit, voelt fijn, ruikt naar vintage Dior lipstick (dit is in ieder geval exact die geur die ik mij herinner uit mijn kindertijd) en het is gewoon een prachtige kleur. Maar hou rekening met wat ik hierboven vertelde. Als je een longlasting lipstick zoekt die min of meer kissproof is: move on!

[icon]brook-icon-grin[/icon] prachtige kleur met hint van neon
[icon]brook-icon-grin[/icon] luxueuze look & feel (formule én verpakking)
[icon]brook-icon-sad[/icon] blijft niet lang zitten


*
bij de parfumerie, limited edition

Diorific State of Gold Illuminating Pressed Powder in 002 Sumptuous Pink – +/- €72
Dior Fusion Mono in ‘Blazed’ – +/- €34
Diorific Mat Rouge Coleur Velours  in 770 Fantastique – +/- €40,95

Save

10 Comments

 1. 6 jaar ago

  Het highlightpoeder is duur, erg duur, maar voor de meer ervaren (:)) huid zeker een must. Dit is de ideale niet te glanzende maar toch glowy highlighter eens de overspray ge-killed is!

 2. 6 jaar ago

  Wat zijn ze mooi!!! De Pressed Powder is erg mooi!

 3. 6 jaar ago

  De highlighter is zo mooi ❤️
  X

 4. 6 jaar ago

  De kleur van die lipstick is echt helemaal mijn ding ! Af en toe bijwerken moet je er soms bijnemen :)

  • 6 jaar ago

   @ Kiss and Make-up & Redhotjillypeppers : Hahaha! My kind of gals! ;D

 5. 6 jaar ago

  De highlighter vind ik echt heel erg mooi

 6. 6 jaar ago

  Wat een mooie producten!

 7. 6 jaar ago

  oehh die lipstick :D

 8. 6 jaar ago

  Blazing ziet er mooi uit! Dat beetje fall-out neem ik er dan wel bij.