Stash spotlight: mijn M.A.C. spullen (jan. ’11)

Stash spotlight: mijn M.A.C. spullen (jan. ’11)

Het begon een hele tijd geleden met Blacktrack, mijn ultieme eyeliner. Wat later kocht ik een een Viva Glam glossje, maar daar bleef het dan bij. Vorig jaar ontdekte ik M.A.C. eigenlijk pas – rijkelijk laat, inderdaad – toen mijn moeder een shoppingspree in de Wijnegemse M.A.C. store wilde financieren. Op één jaar tijd ben ik zo goed als overgeschakeld op dit merk. Mijn dagdagelijkse make-up (type concealer, foundation, poeder) zijn M.A.C. en ook mijn oogschaduw is bijna uitsluitend van dit dit merk. Met hun vele gelimiteerde collecties weten ze me altijd te boeien en enthousiast te krijgen, dus heb ik best een aantal L.E. items waarvan ik nu al weet dat ik er eengebroken hart aan overhoud als ze ooit op zijn.

Soit. Ik heb dus wel wat M.A.C.! Maar mijn collectie is naar alle waarschijnlijkheid niet zo groot als jullie denken. Voor een blogger is het een uh … bescheiden stash, zegmaar.

Dailies: Studio Sculpt foundation (NW20), Studio Tech foundation (NC20),
Mineralize Skinfinish in medium en medium plus, Prep+Prime finishing poeder,
Select Cover-up concealer

Mineralize Skinfinish in Perfect Topping (uit Sugar Sweet) en Stereo Rose (uit In the Groove)

Blush: Powder Blush in Sur (uit Mickey Contractor), Bite of an Apple (uit Venomous Villains),
Hipness (uit To the Beach) & Mineralize Blush in Love Joy en Rhapsody in Two (uit Too Fabulous)

Oogschaduw: My Dark Magic (uit Venomous Villains), Sand & Sun en Shimmermoss (uit To the Beach),
het Caviar Dreams quad (uit Cham Pale), het Burmese Beauty quad (Fabulous Felines) en mijn palette met
Vanilla, Naked Lunch (x2), Trax, Shale, Expensive Pink, Vex, Satin Taupe, Sumptuous Olive, Beautiful Iris, Nocturnelle, Aqua, Cobalt

Paint Pots in Bare Study en Vintage Selection (uit Cham Pale), Fluidline in Blacktrack met penseel 210,
Khôl in I Get No Kick (uit Cham Pale)

Tinted Lip Conditioner in Plum Perfect en Fuchsia Fix, Lip Kit in Possesed by Pink (uit Magic, Mirth & Mischief),
Prep + Prime lip primer, Lip liner in Ginger

Lipstick: Gulabi (uit Mickey Contractor), Viva Glam I, Hue, Toxic Tale, Viva Glam Cyndi

Lipglass: Strange Potion (uit Venomous Villains), Nymphette, Lovechild, Viva Glam VI, Russian Red,
Revenge is Sweet (Venomous Villains) & Lip Gelée in Resort Life (Venomous Villains), Cremesheen Glass
in Double Dare (uit Too Fabulous)

Nagellak – ja, ééntje maar – in Formidable

macstash0111_1

Voila. Dit is mijn M.A.C. stash op dit moment.

Heb jij een aanzienlijke M.A.C. collectie?

Meer Joliette

53 Comments

 • 7 jaar ago

  Hey Jess. Bedankt!
  Nee, daar heb ik nog geen ervaring mee. Kan ik je helaas niet mee verder helpen.

 • Jess
  7 jaar ago

  Hey Lisha, mooie M.A.C. collectie! Had een vraagje voor je, heb je de Pro Longwear foundation van M.A.C. al gebruikt? Die gebruik ik normaal en ik vroeg me af of je me eventueel kon zeggen hoe die zich verhoudt tot de Studio Sculpt qua dekking en dergelijke? Ik heb wel een gecombineerde huid (vettig-droog) dus weet niet of die overeen komt maar vragen staat vrij toch? :-)

 • 7 jaar ago

  Hey Liza. :) Gewoon even kijken bij M.A.C. zelf. Dan kan je het poeder uitproberen en de mening vragen van de M.A.’s! Ik durf het niet zeggen, heb alleen ervaring met m’n eigen huid + M.A.C. …

 • 7 jaar ago

  Heyhey!! was opzoek naar een review over de msfn in medium dark en kwam zo op je blog! wat een mooie stash heb je zeg ben jaloers zo weinig is t namelijk niet! :p
  Denk je dat de msf in medium dark goed is voor mijn huidskleur NC30/35 in de zomer ?? xx

 • 7 jaar ago

  Volgens mij heb je meer als mij hoor!

 • 7 jaar ago

  Mooie Mac producten heb je!!

 • 7 jaar ago

  Haha ik heb laatst mijn eerste M.A.C. blush gekocht in tenderling, tevens ook mijn allereerste M.A.C. product ooit.
  Ik moet van mezelf eerst echt even zoveel mogelijk make-up op maken (vooral low-budget dingen) voordat ik weer nieuwe dingen mag kopen. Wil toch over op een wat kleinere stash met kwalitatief betere/duurdere producten..

 • Marjolijn
  7 jaar ago

  Ik heb op een jaartje ongeveer 30 MAC spulletjes gekocht

 • Nieke
  7 jaar ago

  Ik heb een concealer, een foundation en een concealerbrush en foundationbrush.
  4 dingetjes maar.

 • 7 jaar ago

  wauw! Mooie collectie! Ik herken enkele favorieten! :-)

 • Annelies
  7 jaar ago

  Ik heb heel wat limited producten en oooh wat zal ook ik heartbroken zijn als sommigen op zullen zijn :(.
  Ik moet dringend blacktrack fluidline proberen!

 • 7 jaar ago

  Vind ik zo leuk om te zien!
  Ik heb een ding hetzelfde als jij: de blacktrack
  Ik heb ook nog een oogschaduw palettetje, meer niet jammer genoeg!

 • 7 jaar ago

  Wat veel mooie producten heb je in je MAC stash

 • 7 jaar ago

  Stereo rose is echt zo pretty! Lol

 • 7 jaar ago

  Doen! Ben altijd benieuwd naar anderen hun stash. ;D
  (& Succes met de examens, hé!)

 • Jessica
  7 jaar ago

  Wow, dat is een behoorlijk uitgebreide collectie. Ik heb zelf een Studio Sculpt foundation, Mineralize Skinfinish, gekleurde dagcreme, 3 kwasten, paintpot Painterly, 1 lipstick, 3 kleuren oogschaduw en een Studio Sculpt concealer.

 • 7 jaar ago

  Waaauw wat een eyecandy artikel dit :luv: Mijn MAC Stash is héél erg bescheiden: Pro Longlash mascara, On the prowl nagellak, Soirée nagellak, Peachtwist blush en Cremecup lipstick. Ik wil meer!

 • 7 jaar ago

  Ik heb op dit moment vooral basis dingen van MAC… zoals foundation, concealer, poeder e.d. Maar ik ben nog aan het uitbreiden… heb inmiddels 3 paintpots, 2 blushes, 1 oogschaduw en een fluidliner :-) Jij hebt echt een heel mooie collectie al :-)

 • gloria
  7 jaar ago

  Jep, Jaloers! :-)

 • 7 jaar ago

  Oeh ik heb ook zoiets als jij, maar dan minder en ben ook eigenlijk pas rond eind 2009 begin 2010 ofzo begonnen met vaker MAC te gaan kopen. Ik dacht altijd dat wat ik heb, niet benoemenswaardig zou zijn of niet leuk om te zien in een artikel, maar zoals bij jou vind ik het eigenlijk wel leuk om te zien. Misschien moet ik mijn bescheiden collectie ook eens vastleggen :)

 • 7 jaar ago

  ik vind het best veel :D

 • 7 jaar ago

  wow wat veel!
  Ik heb maar 1 ding van MAC (niet eens zelf gekocht, was namelijk voor een review.)
  Als ik geld heb moet ik toch maar eens naar de MAC ga.

 • 7 jaar ago

  Wat een prachtige stash *droom* Ik wil ook kopen kopen kopen. Helaas groeit het geld niet op mijn rug :ween:

 • 7 jaar ago

  Wat een mooie stash! Echt jaloers makend!

 • 7 jaar ago

  Na de examens eigenlijk :bloos:
  Daar moeten we nog eerst door spartelen

 • 7 jaar ago

  Wat een mooie stash, ik heb er ook een paar dingen van.
  Ik denk dat ik na de vakantie ook een stash-artikel ga maken, maar met eigen foto’s dan ^^
  Srry als ik even hetzelfde ga doen :s
  x

 • Stephanie!
  7 jaar ago

  *drool*

 • 7 jaar ago

  Echt een prachtige collectie! Wil graag nog eens een painpot en een MSFN aanschaffen :)

 • 7 jaar ago

  Ik vind het behoorlijk veel hoor! Erg leuk om te zien!

 • 7 jaar ago

  Wauw, wat een mooie MAC stash heb je *jaloers*

 • 7 jaar ago

  Inderdaad – ik vrees ook voor het ergste … ;)

 • 7 jaar ago

  leuke collectie, ik vermoed dat met al die fantastische limited lijnen die op het programma zijn dit jaar de collectie enkel maar groter wordt :D. Ik heb enkele dingetjes hetzelfde.
  Hue ziet er mooi uit

 • 7 jaar ago

  Wauw, zoveel! Ik heb zopas mijn eerste kennismaking met MAC gehad, de Viva Glam I lipstick :cute: .

 • 7 jaar ago

  Nee hoor, doe maar. Ben benieuwd! ;)

 • 7 jaar ago

  Ik maak alles op – ik gebruik gewoon alles door elkaar.

 • 7 jaar ago

  Hue is de kleur die ik het vaakst gebruik, van mijn M.A.C. lipsticks. Gewoon een perfecte kleur voor mij, en ik hou ook van de romige formule. Het nadeel is dat hij zich niet ‘zet’, waardoor ik bjvoorbeeld wel eens een lipafdruk heb van mijn onderste lip op mijn bovenste. (Nadeel van kleine, ronde lippen – heb ik zo vaak.)

  Ik heb hele lichte lippen, dus dan is het geen probleem. Maar iemand met lippen veel pigment kan dat wel eens lastig vinden … Een primer eronder smeren ofzo.

 • Anneke
  7 jaar ago

  Ik heb helemaal niks meer van MAC :-)
  Ik heb eens de select cover concealer gehad, maar vond dat daar nog iets te veel shimmer-deeltjes inzaten voor een goeie concealer voor onder het oog.
  Ben wel van plan ooit eens een Viva Glam lipstick te kopen, voor ’t goeie doel… Maar verder ben ik nog nooit zó overdonderd geweest door MAC producten dat ik er meteen de winkel mee buitenstap. Ik ben zo de irritante “ik zal er eens over nadenken”-en-dan-niet-meer-terugkomen shopper!

 • 7 jaar ago

  wow super !!!

  Jaloers… ik wou dat ik zoveel had :P

 • Freya
  7 jaar ago

  Superfijn artikel! Ik ben ook helemaal head over heels met MAC. Al heeft mijn stash precies nog wel groeipotentieel als ik de jouwe zie. ;-)

 • 7 jaar ago

  Jeeeej:) zo leuk om je collectie van dichtbij te zien! Dat zou je met meer dingen moeten doen:p
  Trouwens als dat niet de coolste nagellak ooit is…:o

 • 7 jaar ago

  Dat heb je op een jaar toch een stuk beter gedaan dan mij hoor :) Ik was van plan om ook zo’n stash artikel te doen in februari, om te tonen wat een jaar M.A.C.-store in Gent met me gedaan heeft ;) Hopelijk is dat niet erg?

 • 7 jaar ago

  Wauw echt prachtig!

 • 7 jaar ago

  Oooh wat lekker veel! Mijn collectie is minstens 2x kleiner, maar ik blijf dan ook extra selectief de laatste tijd

 • 7 jaar ago

  Leuke collectie! Ik kan er mee in vinden :love:

 • Melissa
  7 jaar ago

  Super leuke collectie! Het is wel veel als je het op een hoop legt maar als je eenmaal kijkt wat je allemaal hebt, valt het echt goed mee! Ik ben ook dit jaar meer en meer van Mac gaan kopen maar vind toch niet ALLES goed. Bij mij zijn het vooral de oogschaduws en de lipsticks (hoewel ik die van Catrice uit de laatste collectie met evenveel plezier draag) die ik super vind! De foundation van Mac vind ik niet echt bijzonder. Heb al de studio fix, de studio sculpt en de tinted moisturizer geprobeerd dus nu stop ik met MAC foundations :)

 • 7 jaar ago

  Wow, dat zijn veel make-up producten van MAC! Misschien een poos een no-buy periode inlassen zodat je alles lekker op kunt maken. Ziet er wel allemaal mooi uit hoor die producten!

 • 7 jaar ago

  Leuk om te zien!
  Ik vind dat je nog best veel van MAC hebt hoor :O!

 • 7 jaar ago

  Hihi, mijn MAC stash in mini. Een Paintpot (in Groundwork) en een liquid eyeliner. ;)

 • kelly
  7 jaar ago

  Wauw, super leuk artikeltje Lisha!
  Mijn collectie groeit ook met de dag ;)
  Vind je Hue lipstick fijn?
  Ik wil m ook denk k!

 • 7 jaar ago

  Wat een mooie collectie heb je:D Ik heb er nu 3 oogschaduws van, een Blacktrack, twee MSF’s en dat was het geloof ik alweer :D Binnenkort ga ik eens kijken voor een mooie lipstick

 • 7 jaar ago

  Wow, aardig wat!! Mijn MAC collectie is niet zo omvangrijk :p

 • mies
  7 jaar ago

  Holy Crêpe, dat is veel. :)

 • 7 jaar ago

  Wat leuk om allemaal foto’s ervan te zien! Ik ben ook meer en meer de MAC toer aan het opgaan maar mijn collectie is nog niet zo uitgebreid als die van jou :D

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close