Menu & Search

Source Micellaire Enchantée (Douce Amande) – Garancia

De afgelopen weken in de test: een nieuwigheid van het Franse apothekersmerk Garancia. Die komen altijd met eh … speciale namen. Die voeden mijn nieuwsgierigheid, akkoord, maar ik selecteer de producten vooral uit mijn sample stash omdat ik uit ervaring weet dat ze er bij Garancia éigenlijk niet mee lachen. Hun producten zijn wetenschappelijk onderbouwd en leveren resultaat. Enfin. Ik gebruikte dus de Source Micellaire Enchantée in Amande Douce, vandaag mijn review.

De Franse naam betekent ‘Betoverende Micellaire Bron’ en is een dubbele hint naar wat dit product is:

1/ De definitie van een micellaire lotion: een water/olie hybride om de huid te reinigen in één stap. Een product dat de laatste jaren zijn weg heeft gevonden naar quasi elke make-up tafel en badkamer. Het is snel, makkelijk en doeltreffend. Deze Source Micellaire Enchantée is geformuleerd met o.a. jonge groene gerstscheuten rijk aan polyfenolen (antioxidanten) en een gepatenteerd glycobiologische (lees: de wetenschap van suikerstructuren en hun celcommunicatie) component. De waterige lotion reinigt, hydrateert en kalmeert.

2/ Garancia gaat een stapje verder en introduceert een bijzondere verpakking: een drukdop applicator (err, laat ons gewoon afspreken dat dit een woord is) waarbij de lotion omhoog wordt gepompt als water uit een bron. The lazy girl’s manier om een watje te impregneren met reiniger, je moet het flacon zelfs niet optillen. Gewoon dop openklikken, wattenschijfje erop duwen, één pomp en klaar. Snel, spaarzaam en je bespaart jezelf geklieder – ik ben om. Met een twist van de dop open of sluit je de verpakking, wat hem soortement van travel-proof maakt om bv. mee te nemen op hotel na een feest, waar ik niet in de weer ga met mijn double cleanse. Wie zich zorgen maakt over al dat extra plastiek in de verpakking: de pompflacons van 100ml zijn hervulbaar met een eco-navulling van 400ml.

kort

+ uiterst gebruiksvriendelijke verpakking
+ fijne, zachte maar efficiënte werking
+ snelste manier om mij te demaquilleren
+ navulbaar (1 navulling = 4 flacons)
– de ‘zachte amandel’ is een parfum

nieuw sinds 15 juni 2016 – bij de apotheker en parafarmacie
flacon 100ml – €14
eco-navulling 400ml – €16,50

samples

Ingrediëntenlijst: AQUA (WATER/EAU)*, PEG 6 CAPRILIC CAPRIC GLYCERIDE, HORDEUM VULGARE PLANT EXTRACT*, BIOSACCHARRIDES GUM 1*, GLYCERIN*, GLYCERYL CAPRILATE*, DISODIUM EDTA, PARFUM (FRAGRANCE), SODIUM BENZOATE, CITRIC ACID, SODIUM LEVULINATE, SODIUM ANISATE, CETRIMONIUM BROMIDE, ALDEHYDE BENZOIC, SODIUM HYDROXIDE – * Natuurlijke oorsprong (totaal van 97% ingrediënten van natuurlijke oorprong)

Meer Garancia op Joliette :
Bal Masqué des Sorciers (blogpost & video)
Philtre Légendaire et Centenaire (2014 – favoriete producten)

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

1 Comment

  1. 6 jaar ago

    Klinkt niet mis!