Menu & Search

Skincare Routine voorjaar 2018

Ik wandel je snel door mijn routine van dit voorjaar.


context

Met uitzondering van een dikke maand deze Kruidvat lijn in de test te hebben gehad, zag mijn routine er heel lang hetzelfde uit. Enkel wanneer een product op ging (deze crème, bijvoorbeeld), werd het vervangen door een ander.

Tijdens mijn herstelperiode heb ik namelijk heel veel waarde leren hechten aan vaste rituelen, ankerpunten. Een hele periode geen hectische productencarousel meer – een slechte gewoonte veroorzaakt door mijn eeuwige nieuwsgierigheid en enabling samplekast – heeft mij en mijn huid goed gedaan.

momentopname

Onderstaande lijst is een momentopname. Zoals ik hierboven vertelde, zijn sommige producten ondertussen vervangen door andere. Maar de producten in deze lijst zijn fijn. Uitzonderlijk fijn. Ik wandel je snel door mijn routine van dit voorjaar.

[hygge_icon icon=”hexagon-fill”]

pre-shower

COMFORT ZONE Essential Micellar Water
CLOSE BRUSSELS Shake It & Get Naked Eye Makeup Remover

De biphase – denk ik, de bus is namelijk niet doorzichtig – CLOSE BRUSSELS make-up remover over ogen en lippen, daarna met een wattenschijfje COMFORT ZONE micellair water erover en de rest van mijn gezicht meenemen. Dit werd een hele lange periode gevolgd door een splash rozenwater, de grootste glazen fles van KRUIDVAT ORIGINALS.

Soms enkel om ’s avonds mijn make-up te verwijderen, gevolgd door een moisturizer (de SISLEY crème) of serum (de KIEHL’S olie hieronder). Als ik geen make-up droeg, sloeg ik de stap met de make-up remover over.

[hygge_icon icon=”hexagon-outline”]

in de douche

L’OCCITANE Pivoine Pure Perfecting Purifying Foam

Deze cleansing foam van L’OCCITANE is zo zalig. Het was liefde vanaf het eerste gebruik tot de allerlaatste druppel (die ik er uit heb gekregen door de pomp te verwijderen). Reinigde mijn huid perfect maar zacht, irriteerde geen seconde en bezorgde me een mooi egalde teint achteraf.

Ondertussen ben ik aan een flacon PAYOT Mousse Micellaire Nettoyante met frambozenextract aan het gebruiken en die is ook goed, maar deze Pivoine Pure …? Oeh-la, dikke liefde! De verleiding is al heel groot geweest een nieuwe te gaan halen en ik kan niet beloven dat dat één dezer niet gaat gebeuren. (De lentevibes die deze pioenmousse mij geeft, ook!)

[hygge_icon icon=”hexagon-outline”]

achteraf

CHANEL Huile De Jasmin
DIOR Hydra Life Fresh Hydration Sorbet Creme
KIEHL’S Apothecary Preparation (Texture Refining Complex + Pore Minimizing Complex)

Minstens evenveel liefde voor deze blauwe pot DIOR Hydra Life sorbet crème. Ik schreef er eerder al over, maar dat was eh … redelijk matter-of-factly en kort. Bij deze toch even onderstrepen: fuck ja, wat een fijn product! Maakte mijn huid mooi zacht, egaal en voelde tintelfris aan. Ondertussen heeft Dior nieuwe producten in dezelfde lijn geïntrocudeerd, waaronder een essence. Drie keer raden wie deze hoog op de wishlist heeft staan. (Trouwens, spotten jullie hier een essence? Aha, ik heb het met andere woorden gewoon nodig. Compleet geldig koopmotief in mijn boekje.)

De Huile De Jasmin van CHANEL is een occasionele traktatie. Zoals ik eerder al schreef: “bij een uitgebreide badkamersessie, op ochtenden die extra ruimte hebben voor een verwenmoment of vlak voor/na een meditatiesessie“.  Vaak in het weekend, na een badje of voor het slapengaan. De geur maakt me rustig en toch net een beetje blijer. Dit glazen flesje gaat al superlang mee, omdat je echt druppel per druppel moet werken.

Het KIEHL’S serum ben ik gaan halen in september vorig jaar omdat ik voelde dat ik iets moest doen aan mijn huid (ze was trekkerig, geïrriteerd, dof en kriebelig) maar ik had echt 0% zin en energie voor een routine bestaande uit meerdere stappen. (Depressie is een bitch. Don’t judge.) Uiteraard trek je op zo’n moment niet de samplekast open, maar trek je naar een vertrouwd adres voor advies. En zo geschiede. Nog eens hartjes voor Steph. <3
Deze olie met een aantal toevoegingen op maat bleek *perfect*. Ik gebruikte het soms overdag, soms ’s nachts. Duur (90 EUR voor mijn complete preparation) maar ik was voorzien. Achteraf gezien blij dat ik deze investering gemaakt heb.

[hygge_icon icon=”hexagon-fill”]

Wat zit er van fijns in jouw routine op ’t moment?

BewarenBewaren

2 Comments

  1. 4 jaar ago

    Wat een fijne producten gebruik je zeg. Mooie routine!