Menu & Search

skincare routine dec. ’13

Als beautyblogger blijf je – buiten een enkele lieftallige uitzondering (lees: Holy Grail) – nooit lang trouw aan één product. Dat zit in onze natuur, lieve lezer. ’t Is de nieuwsgierigheid, ziet u. (Ik had een schandaal van een man geweest.) Elke maand stel ik een arsenaal aan skincare producten samen om uitvoerig te testen. Ennn … vervolgens schrijf ik over één of twee crèmes, een maskertje et voilà. Wat november betreft trek ik gewoon mijn kast open. Aanschouw: mijn skincare routine*.

’s Ochtends begin ik met de Rodial ‘Stemcell super-food cleanser’ die ik aanbreng op een droog gezicht om -eens onder de douche- met mijn natte handen weg te werken. Stap twee is de Konjac Sponge die zacht reinigt en exfolieert. Uit de douche een spray van mijn geliefde RodialDragon’s Blood Hyaluronic Tonic‘ en een serum. Niet op de foto, want daar doe ik heel snel nog een aparte blogpost over … Next up: moisturizer. De ‘Crème Peau Parfaite’ van Caudalie is meer dan dat, als net-geen-BB egaliseert hij de huid qua teint en textuur. Een fijn product, maar ondertussen alweer vervangen door een rijkere dagcrème. (Deze.)

’s Avonds haal ik mijn oogmake-up eraf met de Camomile waterproof make-up remover van The Body Shop. De rest demaquilleer ik met melk van Caudalie, topped off met een laatste reinigingsronde met de Konjac Sponge en wat water. De meeste avonden layer ik mijn Philosophy ‘Hope in a Jar Night’ over de Estée Lauder Advanced Night Repair II, maar die laatste skip ik heel af en toe of ik gebruik mijn Origins masker (deze) voor het slapengaan en die haal ik er gedeeltelijk af + daar layer ik dan de ARN II over. Zoals ik al suggereerde: ik ben nogal van ’t experimenteren.

(* Van november, dus. Maar over gereflecteerd en geschreven in december. Titel-crisis.)

As a beauty blogger it’s simply impossible to stay true to just a few products. We might have a handful of Holy Grails, but there’s this immense curiosity for the unexplored and fascination with the niche and hard-to-get – I’d make a loathsome man, really – so every month or so I compile an arsenal of skincare to try and test. In the end, I tend to write about just one or two of the products, so I thought that this month it would be cool to just let you have a peek inside of last month’s beauty cabinet. Behold: my skin care routine*.

When I wake up I start the day with the Rodial ‘Stemcell super-food cleanser’. I apply it on dry skin, get under the shower and massage it off with my wet hands. It’s a nice cleanser, but caters to my drier skin’s needs as well – doesn’t leave my skin feeling dry and squeaky at all.  Next up: my dear Konjac Sponge for the softest final cleanse & exfoliation. When I pop out of the shower I spray on the Rodial ‘Dragon’s Blood Hyaluronic Tonic‘ and smooth on a serum. (Not in the picture ‘cause I’m planning a whole new blog post about them.) The moisturizer I’ve been testing is the Caudalie ‘Crème Peau Parfaite’, nearly qualifying as a BB, this cream has the bonus ability of unifying your complexion. #win However, it has already been replaced by a new and more winter proof day cream. (This one.)

At night, I take off my make-up with the The Body Shop Camomile waterproof make-up remover (eyes & lips) and a Caudalie demaquillant milk. I trust on my Konjac sponge once again for a final cleanse and layer on the moisturizers. Usually the Estée Lauder ‘Advanced Night Repair II‘ topped off with the Philosophy ‘Hope in a Jar Night’, the Jar by itself or the ANR II layered over an Origins mask (this one <3). I really can’t help it, you know, I just love to experiment…

(* The things I used in November, but since I write this mid-December … argh, title crisis! )

 

13 Comments

 1. 8 jaar ago

  LOVE LOVE LOOVE de Rodial toner :)

 2. 8 jaar ago

  Ziet er goed uit! Ik ben benieuwd naar dat mysterieuze serum, ik moet er ook nog eens eentje aanschaffen.

 3. 8 jaar ago

  Wat een heerlijke producten <3

 4. 8 jaar ago

  Ik vond de reiniger van Caudalie ook heel fijn, maar de laatste dagen ben ik op een routine overgeschakelt met uitsluitend producten van La Roche Posay. Giga huidcrisis hierzo :s

 5. 8 jaar ago

  De make-up remover van The Body Shop ga ik zeker eens uitproberen!

 6. 8 jaar ago

  Mooie producten!

 7. 8 jaar ago

  Dat lijken me allemaal hele fijne producten x

 8. 8 jaar ago

  de caudalie melk en de hope in a jar nigh heb ik ook :)

 9. 8 jaar ago

  Oh, ik heb die reiniger van Rodial ook klaarstaan om te testen. Ben er héél erg benieuwd naar. Leuke post!

 10. 8 jaar ago

  Lijken me heerlijke producten!

 11. 8 jaar ago

  Lijken me allemaal topproducten!

 12. 8 jaar ago

  mooie producten!

 13. 8 jaar ago

  Mooie producten gebruik je!