Menu & Search

Skincare: Mijn dagelijkse routine – jul. ’11

Of je into make-up bent of eigenlijk helemaal niet, skincare blijft de basis van een gezonde (en daardoor mooiere) huid. Voor obvious reasons. Zonder er een filosofisch verhaal rond op te hangen: a girl’s gotta look her best. En éérlijk? Feel her best! Want skincare heeft niet noodzakelijk te maken met ijdelheid  – ach, #guilty – maar gewoon met een algemeen goede hygiëne. Je doucht ook elke dag en poetst netjes je tanden, niet? (Niet?!) Dus elke dag je gezicht reinigen en hydrateren is een must. Hoe ver je er in gaat, dat is dan weer helemaal jouw eigen keuze, I guess. Vandaag een artikel over mijn dagelijkse skincare routine.

Ik heb in de loop der tijd een aantal Holy Grails gevonden, dus de meeste van deze producten hebben jullie allemaal al (een aantal keer) voorbij zien komen. Maar bij deze dus gebundeld in een artikel over mijn vaste routine.

reinigen

Shit, ik heb alles geprobeerd op het gebied van gezichtsreiniging. Cheap-ass melk, gels, doekjes, lotion, bi-phase, … zelfs een transformerende emulsie die van gel naar lotion ging. (L’Oréal) Maar ik was nergens 100% tevreden over. Tot nu. Ik zweer eeuwige trouw aan de cleansing olie van Shu Uemura.

High Performance Balancing Cleansing Oil – Shu Uemura (review)

andere artikels met/over dit product: Favoriete producten 2010Stash Spotlight: can NOT live withoutShoplog: twee zonnebrillen en een halve liter Holy Grail

exfoliëren

Hoewel ik er de laatste tijd zelden of nooit last van heb – hey, goede producten – heb ik best een snel geïrriteerde huid. Wanneer ik aan de slag ging met scrubs en peelings, resulteerde dat 9 op de 10 keer in een rode huid of *horror* pukkels. En toen kwam ik per toeval de Daily Microfoliant van Dermalogica tegen. Sindsdien zijn we onafscheidelijk. Ik gebruik hem een aantal keer per week.

Daily Microfoliant – Dermalogica (review)

andere artikels met/over dit product: Joliette test DermalogicaFavoriete producten 2010Stash Spotlight: can NOT live without

hydrateren

Ik heb een vochtarme, eerder droge huid die makkelijk geïrriteerd is. Klinkt moeilijk, maar valt eigenlijk goed mee. Ook weer omdat ik de juiste producten heb gevonden.

– lotion

Tonic, toner, lotion, whatever – je weet wat ik bedoel. Ook hiervan heb ik heel veel verschillende dingen geprobeerd, maar reageert mijn huid niet wonderbaarlijk wel op het gros ervan. Enter mijn meest recente ontdekking: de Depsea lotion van Shu Uemura. Het is iets dikker dan water, en ik breng het aan met mijn handen in plaats van met een wattenschijfje. Deze vloeibare emulsie verfrist mijn huid, maar hydrateert ze ook. Achteraf moet ik minder dagcrème gebruiken, en mijn huid blijft nog langer goed gehydrateerd. Ik ben alvast onder de indruk, en heb deze fles een vaste plek gegeven op de make-up tafel.

Depsea Hydrability Moisturizing Lotion Enriched – Shu Uemura (review volgt)

– dagcrème

Qua dagcrème wissel ik gedurende hele periodes af tussen twee producten: de basic, zeer goed hydraterende Ultra Facial Cream van Kiehl’s en de op langere termijn intensief hydraterende Skin Smoothing Cream van Dermalogica. Geen idee waarom, maar ’t is zo. Beiden zijn super, much loved en al een tweede (en derde) keer aangeschaft.

Ultra Facial Cream – Kiehl’s (review)

andere artikels met/over dit product: Shoplog: oude favorieten en een experimentFavoriete producten 2010

Skin Smoothing Cream – Dermalogica (review)

– ’s nachts

Mijn vaste bedpartner (beauty-wise, lieverds!) is het Midnight Recovery Concentrate van Kiehl’s. Love it. (review)

Wat is jouw dagelijkse skincare routine?

16 Comments

 1. 11 jaar ago

  Leuk artikel! Daily Microfoliant gebruik ik ook maar voor de rest is mijn budget niet echt aangepast om Shu Uemura of Dermalogica te gebruiken :)

 2. 11 jaar ago

  Prachtige producten gebruik je

 3. 11 jaar ago

  Prachtige producten! Je maakt me erg benieuwd naar die lotion/tonic van Shu Uemura. Benieuwd naar je review! :-)

 4. 11 jaar ago

  Mooie producten gebruik je zeg!

 5. 11 jaar ago

  Prachtige producten gebruik je. Die eerste foto zo tegen het licht in is goed gelukt!

 6. 11 jaar ago

  Heel mooie producten! Heb zelf alles van Niveau, werkt ook lekker.

 7. 11 jaar ago

  Mooie producten, ze lijken me echt fijn werken ;D

 8. 11 jaar ago

  Ik ben nog steeds erg benieuwd naar de producten van dermalogica. Al maak je me nu wel nieuwsgierig naar de Cleansing Oil van Shu Uemura!

 9. 11 jaar ago

  Ik verwissel ook telkens van producten omdat ik nooit iets geschikt vind, dit zijn goeie tips!

 10. 11 jaar ago

  Ik wacht nogsteeds op de dermologica daily microfoliant.. ben daar erg benieuwd naar!
  Zag jouw review daar laatst van, en hij is wel echt goed he voor je huidje las ik?
  Ik heb een erg vette huid, dus dat zal wel goed zitten.

  • 11 jaar ago

   By the way – Ik vind je website echt gezellig! :love: Ik blijf echt 10x per dag op je site komen en lees dan oude artikelen.. omdat ik je layout zo leuk vind en je teksten ook, ik ben elke dag zo enthousiast over je artikelen.. Mijn complimenten daarvoor. :bloos:

   • 11 jaar ago

    Zo leuk om te horen. Bedankt <3

 11. 11 jaar ago

  Wat gebruik jij een mooie producten! Ik wissel vaak (alles voor de blog he ;)) maar enkele dingen blijven favoriet: MAC Cleanse off oil, Avène cicalfate en Embryolisse bijvoorbeeld. :)

  • 11 jaar ago

   Die Embryolisse wil ik eigenlijk echt eens proberen… Moet een x bestellen bij ByBeautygloss.

 12. 11 jaar ago

  ^ daar ben ik het mee eens! Echt mooie producten!

 13. 11 jaar ago

  Wat een mooie producten gebruik je zeg!