Shoplog: rokjes & shirtjes

Ik ben onlangs gaan budget-shoppen voor wat basics. Op m’n boodschappenlijstje stonden: een zwart rokje, een simpel, zwart satijnen jurkje, een paar shirtjes en zwarte pumps. De nieuwe collectie van H&M was binnen en die is echt leuk! Dus ik scoorde net iets meer dan hetgeen op m’n wishlist stond … Oeps!

Het jurkje: een (eerder recht) A-lijn model met ronde mouwtjes en ronde bijna-boothals. Het is behoorlijk mini. Eigenlijk wilde ik iets zakkeriger, hoekiger en stoerder maar dit jurkje vond ik gewoon té schattig dus moest het mee. Een LBD komt altijd van pas, of ik nu ga werken, shoppen, feesten of naar een chiquere gelegenheid moet. Dus: basic!
(H&M)

Een oversized wit shirt met print. Het zegt: “Une Promenade en Ville“, ofwel een wandeling in de stad, en er staan two-toned pumps à la Chanel op mét ’n strik. Vond ik wel grappig. Het rokje is vrij transparant dus hier moet eigenlijk een panty onder, maar ik heb ook nog wel een korte onderrok liggen (geniaal ding – als je er nog geen hebt, ga dan maar meteen op jacht!) dus no prob.
(beiden H&M)

Nog een oversized shirt. Ditmaal een donkergrijs met een print van parfumflesjes. Ik vind het een tikje grungy en tegelijkertijd ook lief & schattig. Leuk voor thuis & om te chillen met vriendinnen. Niet echt workproof, helaas.
De sjaal stond niet op de lijst, maar toen ik hem zag was ik op slag verliefd. Het is een rechthoekig model in stijf satijn met een hele bizarre, eclectische print. Toen ik eerder dit jaar de herfst- en wintercollecties te zien kreeg bij de PR bureaus, spotte ik een hele hoop van dit soort prints. Het leek me dus wel een fashion-forward buy B)
(beiden H&M)

En toch nog maar een sjaal. Behoorlijk basic model met steentjes. Wordt vast een favoriet van me, dit najaar! De rok vond ik gewoon heel leuk en staat mooi met een wit shirt of zwart topje. In het echt is hij net iets feller oranje.
(beiden H&M)

Een basic gevlochten  tailleriem (H&M), cheapo faux-lederen armbandje (H&M) en een look-a-like Wayfarer (Berca).
Als je goed in de brilglazen kijkt, zie je me staan in m’n pyjama – tja, het was die ochtend goed licht om te fotograferen! Ik droeg een gestreepte pyjamabroek van Hunkemöller en een A-lijn shirt van Zara waarop staat: “an enchanted evening”. Oorspronkelijk dus voor overdag, maar naar mijn mening het ideale slaapshirt. Overdag draag ik trouwens wel eens een shirt dat uit een slaapset komt. Ach, wie let er op dat soort formaliteiten … ;)

Zwarte pumps. Niet bijster goede kwaliteit, maar wat wil je voor €30?! Heb ze ondertussen al de hele week gedragen en ze zien er nog uit als nieuw – dus naar mijn mening heb ik de prijs er al lang uit en zijn ze prijs-kwaliteitgewijs een goede aankoop geweest ;)
(Berca)

Nini heeft deze eigenlijk ontdekt, maar voor een meisje van 14 zijn ze een beetje te hoog/fierce. Dus moest ik ze wel meenemen. Kwestie van ze dan toch in huis te hebben, weetjewel? (Maar stiekem vind ik ze ook helemaal geweldig :love: )
(Berca)

Al bij al heb ik iets meer dan €200 gespendeerd aan deze buit. Valt mee, toch? Mijn garderobe kon wel wat nieuwe dingen gebruiken. Dat dacht ik toch toen er die ochtend plots een knoopje van m’n tien jaar oude H&M cardigan viel. (En ja, hij is echt tien jaar oud. Hij is nog maar de helft zo groot als toen ik hem kocht, het etiket is er al uitgesleten en de kleur neigt naar donkergroen – het was zwart – maar voorts is het nog steeds één van m’n favo cardigans.)

Meer Joliette

28 Comments

 • lisa
  7 jaar ago

  hele leuke dingen!
  Ik heb ook een zwart kleedje gekocht dat nogal doorschijnend is. Ben dus op zoek naar een onderrokje. Waar heb jij dat gevonden?

 • 7 jaar ago

  Die enkellaarsjes zijn liefde met die studds!

 • 7 jaar ago

  hele mooie dingen! die enkellaarsjes zijn echt heel gaaf!

 • 7 jaar ago

  Gave spullies!

 • 7 jaar ago

  Haha. Ja, heel herkenbaar ;)

 • 7 jaar ago

  Ik geloof zo’n €60?

 • 7 jaar ago

  Tja, moeders … ;)

  (Hoewel die van ons Nini – 14 – ook te jong vond voor zulke hakken …)

 • 7 jaar ago

  Wat leuk om te lezen, Lija! Stiekem maak ik ook gewoon liever foto’s dan filmpjes :lick:

 • 7 jaar ago

  Ik vind die gekleurde sjaal erg gaaf!

 • 7 jaar ago

  Leuke spullen heb je geshopt! Vooral de hakken zijn erg gaaf!

 • Lija
  7 jaar ago

  Wat een mooie spulletjes! Ik vind het echt superleuk dat je shoplogs maakt met foto’s ipv filmpjes. Je maakt namelijk hele mooie foto’s en zo zie je de producten/kleding toch beter. Ik geniet er in ieder geval heel erg van. Vind je kledingsmaak ook erg mooi, zou zelf zeker weten ook een paar dezelfde spulletjes halen :D

 • 7 jaar ago

  leuk geshopt! die sjaal vind ik mooi!

 • 7 jaar ago

  Dat jurkje had ik ook gepast. Vond het zo super, helaas staat het me echt niet :(
  Heel leuke shoplog!

 • 7 jaar ago

  Leuke spulletjes! Geweeeeldige schoenen allebei!

 • nathalie
  7 jaar ago

  Mooi, mooi! Ik vind de witte t-shirt zo leuk :)

 • 7 jaar ago

  Ahh wat een leuke buit :D

 • 7 jaar ago

  Heel mooi! Zeker die grijze laagjes rok :)

 • 7 jaar ago

  Wauw, ik vind de enkellaarsjes echt supergaaf! Ik wilde van die gladiators op hakken, maar mijn moeder vond alles te hoog, haha. Ik ga wel een keer alleen naar de stad (A)

 • Kelly
  7 jaar ago

  De laatste enkellaarsjes!! Dat is echte liefde haha :bloos: , hoeveel heb je die betaald?

 • 7 jaar ago

  Superleuke schoenen! :love: En dat armbandje van de H&M wil ik oook!

 • 7 jaar ago

  Leuke dingen heb je geshopt zeg! Mijn favorieten uit deze lijst zijn toch wel de laatste schoenen / enkellaarsjes en de eerste sjaal. :love: Liefde.

 • 7 jaar ago

  Die eerste sjaal is echt mwoah!!

 • 7 jaar ago

  Die sjaal met print doet me denken aan Kipling meets Peter Pilotto!!! Dus very good buy for next season!
  Voor de rest ook heel leuke spulletjes gekocht. Ik lees graag je shoplogs, zo weet ik zeker dat ik niet de enigste ben die altijd met méér thuis komt dan verwacht.
  Bij mij is het meestal, ofwel wil ik lekker veel & dan vind ik niks. Ofwel ging ik snel voor iets specifiek & kom ik naar huis met vijf zakken. Maar dat hebben de meeste vrouwen wel – denk ik?! :x

 • 7 jaar ago

  Leuke dingen! Die zonnebril is erg tof :)

 • 7 jaar ago

  Hihi, jij hebt lekker geshopt zeg! Leuke dingetjes hoor. Ik heb an een paar keer bij die shirtjes van H&M staan kijken, maar ze zijn niet echt geschikt voor mij :(

 • 7 jaar ago

  ohh dat transparante rokje is leuk! die wil ik ooook!

 • 7 jaar ago

  Ik loop te kwijlen bij die onderste foto hihi.

 • 7 jaar ago

  Heb zelf ook staan twijfelen over die t-shirts. Misschien dat ik ze nog eens moet gaan bekijken. En die sjaal met de eclectische, spacy print, is die van Divided toevallig? Hij ziet er tof uit!
  En die onderste enkellaarsjes… :luv:
  Goed, I guess you get the point: everything is fab! ;)

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close