Menu & Search

Reviewed: Shiseido Waso

Marktleider in Japan, Shiseido, lanceert een nieuwe lijn van skincare waarmee het huis zich richt tot millennials. De verpakking, de texturen, alles aan dit nieuwe concept drukt op de juiste knopjes. Ontmoet Waso, een lijn van in totaal zeven minimalistisch ogende skincare basics met een niet zo basic formule.


vormgeving liefde <3

Marktleider in Japan, Shiseido, lanceert een nieuwe lijn van skincare waarmee het huis zich richt tot millennials. De verpakking, de texturen, alles aan dit nieuwe concept drukt op de juiste knopjes. Ontmoet Waso, een lijn van in totaal zeven minimalistisch ogende skincare basics met een niet zo basic formule.

swatches, van boven naar onder:
Quick Gentle Cleanser, Fresh Jelly Lotion,
Clear Mega-hydrating Cream, Color-smart Day Moisturizer, Oil-free
(die laatste eerst recht uit tube, dan uitgeveegd)

[hygge_icon icon=”cloud”]

[hygge_icon icon=”moon”]

Quick Gentle Cleanser

Een demaquillant en cleanser in één met honing en royal jelly. Schuimt (zonder water) van zodra het de huid raakt. Puur op basis daarvan, schrok ik even en verwachte ik mij aan irritaties maar die bleven uit.  Reinigt dus verbazend mild. Af te spoelen. De huid voelt achteraf schoon en zacht. Belangrijk aspect voor mij: ik gebruik deze ook op mijn gesloten ogen. Voor een goede reiniging raad ik echter wel aan om eerst met een bi-phase je oogmake-up af te nemen. Staat standaard in de badkamer voor PM wasje, is ook mee naar zee gereisd. Zegt genoeg. :)

Fresh Jelly Lotion

Deze alcoholvrije, waterachtige substantie met serum-y vibes is geformuleerd met Japans “White Jelly Mushroom Extract“. Kijk, zwammen op de huid klinkt gewoon niet heel aantrekkelijk, maar wérkt wel (lees o.a. in deze blogpost). De textuur van deze Fresh Jelly Lotion transformeert van heel lopende gel (jelly, dus) naar volledig vloeibaar en trekt snel in. Maakt de huid ongelooflijk zacht – hallo hydratatie! – en gaat irritaties en roodheden tegen. Vermoedelijk zeer fijne tussenstap in de winter.

Clear Mega-hydrating Cream

Geformuleerd met wortel (you know: peekes, peeën, daucus carota subsp. sativus) cellen, glycerine, pioenwortel en yuzu zaad extract. Zou de weerstand van de huid helpen opbouwen. Hydrateert, voelt verfrissend en luchtig aan op de huid – dat gevoel wordt versterkt door de volledige transparantie van de gel. Heeft even tijd nodig om in te dringen. Een heel andere look & feel dan een crème. Ik vind het een aangenaam product om te gebruiken en het lijkt in ieder geval efficiënt, maar soms heb ik toch zin in een dikkere lotion die – klinkt tegenstrijdig – sneller indringt. Sowieso wel een pot die ik ga opgebruiken.

Color-smart Day Moisturizer (Oil-free)

Wordt beschreven als een getinte dagcrème, maar naar mijn gevoel moet je minstens al een essence aangebracht hebben en/of een serum, want op een droge of net getonede huid gedraagt deze getinte crème zich tegendraads (lees: smeert stroef uit). Het peachy pigment in deze witte crème komt vrij wanneer je hem uitsmeert en fungeert als een color corrector. De teint wordt egaler en oogt gezonder (echt). Geeft een mooi resultaat bij mij, maar ik weet niet of dat is omdat ik gebruind ben; ik ben benieuwd of hij matcht met mijn witte winterhuid. Je hebt maar een heel klein beetje nodig. Geformuleerd met o.a. ook met pioenwortel extract. Ik merk dat ik niet snel naar dit product grijp, maar ik ben eerlijkheidshalve zeer zelden into een tinted moisturizer.

[hygge_icon icon=”moon”]

[hygge_icon icon=”poop”]

yup, de profess foto setting ;)
conclusie

The name WASO is drenched in authentic, Japanese heritage. It originates from a combination of two words, ‘WA’ meaning a Japanese sense of peaceful, harmony, and ‘SO’ meaning inspiration, idea and thought.” – persbericht Shiseido, 12 juni 2017

Al bij al een heel interessante lijn die. Ze speelt in op de noden van vandaag: in een dagelijkse realiteit van overprikkeling, biedt ze visueel minimalisme en een ‘no-brainer routine’ die hier en daar naar believen uitgebreid kan worden (met een exfoliërende toner, targeted serum, bi-phase oog- en lipreiniger, specifieke oogcrème, …) maar ook gewoon werkt an sich. De wetenschap achter de formules wordt niet opgedrongen door moeilijke of drukke etiketten en dat vind ik bijzonder fijn. Niet goedkoop, ook niet onverantwoord duur. Unisex, maar dat spreekt voor zich.

in de parfumerie
prijzen tussen 29EUR en 40EUR

Save

Save

Save

Save

Save

Save

0 Comments