Menu & Search
Reviewed: Dior Hydra Life – Jelly Mask, Sorbet Cream & Exfoliating Powder

Reviewed: Dior Hydra Life – Jelly Mask, Sorbet Cream & Exfoliating Powder

De Hydra Life lijn van Dior is allicht geen onbekende meer. De Fresh Hydration Sorbet (de semi-transparante zwembadblauwe pot) is al tien jaar een favoriet van velen en ik heb zelf de oogcrème ervan gebruikt – al vind ik die precies niet terug op de blog, hm. Omdat zelfs de beste producten af en toe een update kunnen gebruiken, al is het maar de verpakking, heeft Dior de Hydra Life lijn onder handen genomen. Het resultaat is enerzijds een natuurvriendelijker verpakking én natuur- en huidvriendelijker formules. Een close-up van drie potjes én hun inhoud: de Hydra Life Fresh Hydration Sorbet Creme, het Hydra Life Glow Better Fresh Jelly Mask en het Hydra Life Time to Glow Ultra Fine Exfoliating Powder.

Hydra ‘Life’

Bon, first things first. Zoals ik hierboven al aanhaalde, is er één en ander veranderd met het oog op een natuurvriendelijker verpakking en formule. Er werd geopteerd voor glazen en PET verpakkingen, de cellofaan, bijsluiter en binnenkartons werden achterwege gelaten (de uitvoerige print op de resterende verpakking is in meer ecologisch verantwoorde inkt) en de formules zijn vrij van siliconen, parabenen en petrochemicaliën.
Voorbeelding, uhu, maar laat ons niet vergeten dat ondanks de dubieuze kutvisie van de huidige Amerikaanse president op het gebied van (o.a.) de invloed van productie op het klimaat, er op globaal politiek niveau één en ander stevig aan het veranderen is. De bal is aan het rollen en ondanks Trump gaat ‘ie voorwaarts.

Niet alleen de aarde heeft baat bij de laatste update van de Hydra Life lijn, ook voor onze huid is het een opsteker. Microbiotisch onderzoek staat vandaag de

dag veel verder dan tien jaar geleden – I love it wanneer een deel van de grote winstmarges van high-end cosmeticahuizen wordt geïnvesteerd in wetenschappelijk onderzoek, en marketing maar dat is een volledig andere fascinatie – dus het heeft weinig tot geen nut om dezelfde gedateerde crèmes te blijven smeren wanneer er een perfect valabel en béter alternatief is. Buiten beschouwing gelaten dat alles altijd beter kan – je kijkt nog steeds naar potjes formules die alcohol, parfum en kleurstoffen bevatten, volgens velen des duvels, doch alles is relatief en ik vertrouw op de know-how van Dior (bring on the alcohol!, dat mag inclusief mimosa’s of mojito’s zijn maar dan in een glas en met ijs, danku) – is zoals hierboven gesteld elke vooruitgang fijn. De vooruitgang waarvan sprake in de vernieuwde Hydra Life formules is de implementatie van haberlea bloemen, om een lang verhaal kort te maken: een ingrediënt dat de microorganismes (a.k.a. huidflora) die in symbiose leven met onze huid respecteert en stimuleert. Dat maakt onze huid sterker zodat ze zichzelf makkelijker kan beschermen en herstellen. Plus: het helpt met looking fab af.

review

Hydra Life Fresh Hydration Sorbet Creme

Een heel lightweight en toch potente moisturizer, fijn fijn fijn! De gel-crème absorbeert snel (yup, geformuleerd met alcohol), hydrateert goed en heeft een heel verfrissend gevoel op de huid, wat deze heel fijn maakt voor de zomer. Voor de heetste dagen kan je hem even in de koelkast zetten voor gebruik.

Hydra Life Glow Better Fresh Jelly Mask

Dit masker met AHA’s (uit blauwe bosbes, suikerriet, sinaasappel, citroen en esdoorn) en abrikozenpit geeft de huid een snelle micropeeling en zou zacht moeten zijn voor de huid. De frisse gel geeft mij echter een sterk tintelend, warm gevoel. Voor mij is dit genoeg om hem niet meer aan te durven raken… #wuss

Hydra Life Time to Glow Ultra Fine Exfoliating Powder

Dit voorzichtend polijstend poeder met suikerextract en lotuszaadjes voorziet mij van een veel zachtere scrub dan het Jelly Mask. Ik neem een beetje poeder in mijn handen, druppel er wat water bij en masseer de emulsie uit over mijn gezicht. Er ontwikkelt zich een romige substantie, een dikke mousse, die mijn huid reinigt en exfolieert. Lekker.

[korra_small_gradient_separator]

De lijn heeft ook een cleansing oil met amandelolie (Hydra Life Oil to Milk Makeup Removing Cleanser) en een cleansing mousse met witte thee (Lotion to Foam Fresh Cleanser) waar ik heel benieuwd naar ben. Heb jij die toevallig al geprobeerd?


bij de parfumerie
Hydra Life Fresh Hydration Sorbet Creme, +/- €51
Hydra Life Glow Better Fresh Jelly Mask, +/- €50
Hydra Life Time to Glow Ultra Fine Exfoliating Powder, +/- €37

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

0 Comments