Review: Yves Rocher Culture Bio lippenbalsem

balsem

Zoals ik jullie eerder al wist te vertellen, komt Yves Rocher met enkele producten ter uitbreiding van hun Culture Bio gamma, waaronder deze lippenbalsem. Ik testte hem voor jullie. Vandaag mijn review :

De lippenbalsem zit in een schattige kleine tube met vrolijke – maar niet hysterische – kleurtjes. Ik heb 1001 potjes balsem thuis liggen, maar zo’n tubetje vind ik toch veel fijner. Gewoon omdat het handiger is (niets geen product onder je nagels of een plakkerige vinger die je ergens – en liefst niet aan je fashionable outfit – moet afvegen) én het is hygiënischer. Want geef toe, voor een dagcrème en een pot body butter willen we het nog wel opbrengen, maar er is niemand die lippenbalsem uit het potje gaat peuteren met een spatel!

You can’t judge a book by its cover, wordt er wel eens gezegd, dus laat ik het maar eens hebben over de inhoud van de tube – uiteindelijk toch het eigenlijke onderwerp van deze review. Je moet serieus op het ding knijpen om er product uit te krijgen. Maar soit, het is de moeite waard want ik vind de balsem erg fijn.
Droge lippen worden snel verlost uit hun lijden en ook kleine wondjes zijn in no-time geheeld. Instant relieve, indeed! Voorts blijven je lippen een paar uur lichjes vettig en shiny – maar gelukkig niet plakkerig. De smaak is moeilijk te beschrijven. Ik proef heel subtiel een notensmaak (zeg hallo tegen de ingrediënten als sesam, kastanje, amandel en hazelnoot) en kruidige toets. De eerste keer is het misschien een vreemde smaak, maar na een tijdje werkt het bij mij lichtjes verslavend.

pluspunten:
– doet wat het belooft
– hygiënische & handige verpakking
– makkelijk te scoren: je vindt Yves Rocher zowat overal
– klein prijsje

minpunten:
– de smaak kan voor sommigen een minpunt zijn
– het gaatje van de tube had net iets groter mogen zijn, de balsem komt er maar moeizaam uit

prijs/kwaliteit: heel goed!

conclusie: Een hele fijne budget- én ecoproof lipbalsem in een handige tube.

De lippenbalsem van de Culture Bio lijn is te koop bij Yves Rocher voor €4,90. Te koop vanaf september!

Meer Joliette

15 Comments

 • 7 jaar ago

  :bloos:

 • 7 jaar ago

  Ja, ik ook niet – haha! De eerste keer dacht ik echt “Wat … bizar?” maar na een paar keer blééf ik maar smeren.

 • 7 jaar ago

  Thx, Hanne. Je doet me blozen ;)

 • 7 jaar ago

  Echt? Wat een pech :(

 • 7 jaar ago

  In september! :)

 • 7 jaar ago

  Ziet er goed uit en het doet wat het belooft. Shall i give it a try ? :)

 • 7 jaar ago

  Die moet ik proberen! :D
  Klinkt namelijk erg goed!
  En net zoals Hanne zegt, jouw schrijfstijl vind ik zooo prettig om te lezen :D!

 • 7 jaar ago

  klinkt goed! smaak lijkt mij wel apart, heb nog nooit zoiets in die trant gehad. :P

 • 7 jaar ago

  Dude, ik weet niet of ik je het al gezegd hebt maar ik ben zooo jaloers op jouw schrijfstijl!

 • 7 jaar ago

  Yves Rocher heeft fijne producten, ook dit lijkt me zo’n product!

 • 7 jaar ago

  Dat klinkt heel goed! De laatste tijd gebruik ik vaker producten van Yves Rocher omdat er veel minder crap inzit dan bij andere merken :D

 • 7 jaar ago

  Lijkt me best fijn! :yes:

 • Jun
  7 jaar ago

  Nou, dr zijn geen yves rocher bij mij in de buurt hoor:o
  meer dan 15 minuten rijden is het voor mij dan.

 • 7 jaar ago

  Oeh die wil ik wel eens proberen!

 • 7 jaar ago

  Oeh! die moet ik zeker eens bekijken (in september, toch? :P)

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close