Menu & Search

Review: Shu Uemura High Performance Balancing Cleansing Oil

Ik hou niet van reinigingsmelk – zo schreef ik onlangs nog over het zoveelste product dat het ‘em gewoon niet deed voor me. Maar die make-up moet er nu eenmaal af! Omdat ik de laatste tijd heel erg into Shu Uemura ben en vertrouwen heb in de verkopers, liep ik even binnen en informeerde of zij geen reinigingsmelk hebben. Niet dus. “Poe!” dacht ik, en wilde pruilend de winkel uitkopen, toen de verkoper me vertelde dat ze wel een reinigingsolie hebben. Nu heb ik helemaal de hots voor olie (Essence Absolue & Elixir Ultime in mijn haar, als serum ’s nachts, als lichaamsolie) dus ik was all ears …

De olie wordt gebruikt om make-up te verwijderen en en passant de huid te reinigen. Je moet er wel water bij halen – waar ik voorheen zo’n probleem van maakte omdat het me een gedoe leek – want anders werkt het niet en wordt het een kliederboel. Eerst masseer je de olie in. Sla vooral je ogen niet over – de olie prikt of irriteert niet!  Daarna haal je er water bij:  je maakt je handen nat en masseert je gezicht nog wat (ja, héérlijk!) waardoor de olie melkachtig wordt en de make-up oplost. Tenslotte was je de olie er af. Dat gaat bijzonder vlot! Minpuntje is dat het water in je ogen een beetje lastig kan zijn en dat je alles met een witte waas ziet, dus hou een washandje of wat wattenschijfjes bij de hand om eerst je ogen af te drogen.

Na het gebruik van deze reinigingsolie voelt mijn huid compleet niet droog aan. Wel een goede dag- of nachtcrème gebruiken natuurlijk. De tussenstap (toner) sla ik over, mijn huid heeft er geen behoefte aan en ik heb zo het gevoel dat ik er meer slecht mee doe dan goed. Ondertussen heb ik geen huidirritaties meer gehad. Serieus, ik hou van deze reinigingsolie! Dus of ik hem aanraad? Hell yes!!!

Toen de verkoper me een demonstratie gaf van hoe de olie gebruikt moest worden, herinnerde ik me trouwens plots een heel enthousiaste Katia (Twinxxx) die me vertelde over haar favoriete reinigingsritueel. Met deze olie! En eerlijk is eerlijk: ik ben er ook aan verslaafd geraakt. Binnenkort komt de kerstcollectie in de winkel en daar zit onder andere een Limited Edition olie bij – ik heb de winkel al gebeld om er één opzij te leggen voor mij, héhé. Love it …

Pluspunten:
– reinigt super, ook waterproof oog-makeup
– voelt uiterst zacht aan op de huid en geeft geen irritaties
– droogt de huid niet uit
– aangename, verkwikkende geur
– lekker luxe
Minpunten:
– de prijs
– niet de snelste optie
Prijs/kwaliteit: Aan de prijzige kant, maar dan heb je ook wat. Dit product doet heel luxe aan en tja, daar betaal je nu eenmaal een prijs voor …

Conclusie: Een absolute aanrader voor dames met een droge(re) huid, aangezien dit product je huid niet uitdroogt. Als je op zoek bent naar een doeltreffende maar zachte reiniging dan is dit iets voor jou. En het zalige luxe-gevoel dat je er van krijgt is natuurlijk een leuke extra!

De olie is in verschillende varianten te koop bij Shu Uemura boetieks.
Voor een kleine verpakking (150ml) betaal je zo’n €35 en een grote (450ml) €70.

13 Comments

 1. 12 jaar ago

  Ohh dit is een cleansing oil waar ik al een tijdje erg benieuwd naar ben, zal ik ‘m dan toch maar gaan kopen? :x

 2. 12 jaar ago

  Oeeh, ik ben echt dol op cleansing oils! Ikgebruik zowel de van MAC als Dermalogica en ben ook nog altijd benieuwd naar deze. Yay voor cleansing oils! :yey:

 3. 12 jaar ago

  Zo jammer dat dit merk bij ons nergens verkocht wordt :( Dit klinkt echt goed. Ik heb wel vaker positieve reviews over olie reiniging gehoord.

 4. ellen
  12 jaar ago

  Zou de olie ook goed werken voor een gecombineerde tot vette huid?
  Ben al lange tijd op zoek naar een goed make-up remover, zonder dat het mijn poriën verstopt en zwarte puntjes creëert !! :(

  • 12 jaar ago

   Er is een een ‘fresh’ variant specifiek voor dat huidtype. :)

   • ellen
    12 jaar ago

    supr handig ! bedankt voor de info :-)

 5. 12 jaar ago

  ik heb nu de cleanse off oil van M.A.C en I :love: it. als ik het zo lees, is het echt bijna hetzelfde.

 6. 12 jaar ago

  Klinkt leuk! Maar ik ben een tamme meid en met dat water enzo .. twijfel twijfel..

 7. 12 jaar ago

  Goeie tip! :love:

 8. 12 jaar ago

  Hij klinkt wel fijn!

 9. 12 jaar ago

  Ik ben heel nieuwsgierig naar dit product, zeker omdat ik een drogere huid heb. Maar die van MAC lijkt mij ook wel wat. :)

 10. 12 jaar ago

  Deze lijkt me heerlijk en ik heb er echt even bij staan twijfelen toen ik in Londen bij een counter stond. De prijs houdt mij alleen ontzettend tegen. Ik blijf dan liever bij m’n MAC Cleanse Off Oil (zelfde principe), maar dan voor €23,50 :D