Menu & Search

Review: Shu Uemura Essence Absolue

Het Essence Absolue van Shu Uemura is een voedende, beschermende olie voor droog of uitgedroogd haar. De formule bevat een goede dosis camelia-olie, het geheim van geisha’s om hun lange zwarte haar zacht en glanzend te maken. Maar ook sterren als Beyonce en Jennifer Aniston zijn fan. In feite is het gewoon populair spul – in die mate zelfs dat er om de 15 minuten 1 flacon Essence Absolue over de toonbank gaat. Als je weet dat een flacon van 150ml zo’n €49 kost, dan verwacht ik op z’n minst een half mirakel …

De luxepoes in mij spinde van geluk toen deze gouden olie aan mijn deur werd afgeleverd & mijn inner beauty-journaliste wreef zich in de handen – wat een interessant product om aan een kritische testsessie te onderwerpen. Vandaag mijn bevindingen.

De olie zit in een pomp-flacon wat het makkelijk maakt om te gebruiken: gewoon één keertje pompen en klaar. Ik gebruik voor mijn lange haar maar één (of soms een half) pompje. Veel heb je dus absoluut niet nodig. Ik verdeel het wat over mijn handen en dan over de lengten van mijn haar. Omdat ik een erg droge huid heb, verdeel ik de restjes ook op mijn haarwortels en hoofdhuid.
De geur van de Essence Absolue is heerlijk:  een delicate, vrouwelijke bloemengeur waar ik me perfect een geisha bij kan inbeelden. Achteraf ruikt mijn haar subtiel.

Het duurt niet lang, of de olie is helemaal geabsorbeerd door mijn haar. Mijn lokken voelen dus niet vet aan, maar ook niet droog meer. Ze zijn zacht geworden, voelen voller aan (Nini’s bewoording: “Poofy!”) en zijn vooral heel soepel. Mijn haar is heel fijn, lang en steil maar nog nooit eerder was het zo soepel dan wanneer ik deze olie gebruikte. De haren lijken steviger en elastischer, hoe vreemd dat ook mag klinken. De olie geeft mijn haar de beloofde glans waar ik zo naar uitkeek. Mooi, maar niets dat een andere goede leave-in conditioner, haarserum of -olie niet kan. De soepelheid is echter uniek.

De olie maakt al haar beloftes waar: het hydrateert, houdt fluff onder controle, maakt het haar doorkambaar, soepel, en geeft het een subtiele bloemengeur en een mooie glans.

Het Essence Absolue is trouwens ook mooi om cadeau te geven (of te krijgen) want het doosje waar de flacon in zit is ook heel arty :

Pretty!

pluspunten :
– maakt je haar zacht en glanzend
– maakt je haar soepel
– het haar wordt niet vet
– verzwaart het haar niet
– ruikt heerlijk maar subtiel

minpunten :
– de prijs

Conclusie : Is het onmisbaar? Nee. Maar het is een bijzonder fijn luxeproduct met een trouwe fanbasis waar je mij vanaf heden mag bijrekenen. Een aanrader voor wie minder stug haar wil.

Essence Absolue van Shu Uemura is te koop bij Shu Uemura boetieks & salons voor een adviesprijs van €49.

 • Verkooppunten in België :

Brussel – La Maison Roger, Rue de Namur 86
Brussel – Alexandre de Paris, Bld De Waterloo 36
Antwerpen – Boutique Shu Uemura, Huidevettersstraat 38 (Nieuwe Gaanderij)
Waregem – Argus Beauty, Van Steenbruggestraat 2
Landegem – De Landsheer, Dennendreef 2
Bornem – De Saeger Coiffure, Boomstraat 13
Ohain – Place Aux Artistes, Vallee Gobier 2
Aalter – Arezzo, Ambachterlaan 12

16 Comments

 1. 9 jaar ago

  Geweldig deze luxe oil met camelia. Mijn krullen zijn heel mooi en glanzend geworden.

 2. Anita Nijdam
  12 jaar ago

  Een must-have, absoluut. Waar te koop in Nederland?

 3. 12 jaar ago

  wat een heerlijk product lijkt mij dit!

 4. 12 jaar ago

  Wow, dat is niet goedkoop. Nu ja, als het werkt, des te beter voor je! Ik zie het mezelf wel niet kopen.
  .-= CommentLuv link : VANDAAG- IN DE WACHTKAMER =-.

 5. 12 jaar ago

  Als het werkt dan heb ik de prijs er graag voor over.
  Helaas natuurlijk weer geen verkooppunten in mijn buurt.
  .-= CommentLuv link : Harembroek =-.

 6. 12 jaar ago

  Klinkt zalig!

 7. 12 jaar ago

  Heb hem ook. Is echt zalig!
  .-= CommentLuv link : Review Shu Uemura Essence Absolue =-.

 8. 12 jaar ago

  het klinkt zeer goed, maar wel heel duur :uh: , jammer!
  .-= CommentLuv link : 41 van de zonnecrèmes versnelt groei huidkanker =-.

 9. 12 jaar ago

  Oeh, klinkt verleidelijk en zeker als iets dat mijn bos kan gebruiken (zelfde haartype maar dan met eigenwijze slag ;) )

  Voorlopig moet ik eerst maar eens mijn Biosilk gaan opmaken, maar dit is wel iets waar ik naar zou kijken, ondanks de hoge prijs.

 10. 12 jaar ago

  klinkt geweldig :love:
  maar voor de prijs kies ik denk ik toch eerder een nivea creme!

 11. 12 jaar ago

  Klinkt als iets wat mijn moeder goed kan gebruiken, alhoewel, pure olie in dr haar helpt zelfs niet om het minder droog te laten worden dus of het heel erg veel uithaalt..?
  .-= CommentLuv link : Zomerse muziek =-.

 12. 12 jaar ago

  Het lijkt me een erg leuk product en als ik het voor mijn site zou mogen reviewen zou ik het zeker weten heel graag willen maar ik vind om het zelf aan te schaffen voor 50 euro toch echt veel te veel.
  Ondanks dat je niet veel gebruikt en er dus lang mee kunt vind ik 50 euro voor 1 flesje veel te veel, dan hadden ze de flesjes maar iets kleiner moeten maken.. :oeps: Voor de rest lijkt het me wel een perfect product.
  .-= CommentLuv link : Winactie- =-.

 13. 12 jaar ago

  Klink heel erg goed, maar die prijs houd me toch wel een beetje tegen… :(
  .-= CommentLuv link : Swatch- OPI – What’s With The Cattitude =-.

  • 11 jaar ago

   Beste Charlotte,
   De Kapperij in Hoorn is een verkooppunt van de Essence Absolue van Shu Uemura. Je kunt het product nu ook in een kleine verpakking kopen voor €19.-
   Ook telefonisch te bestellen, wij sturen het je graag toe!

   Groeten Ingrid

 14. sonja
  12 jaar ago

  dat wil ik absoluut ook proberen. Opnieuw een mooi en leuk geschreven artikel!