Review: Sephora Body Lotion in Chocolate Toffee

Review: Sephora Body Lotion in Chocolate Toffee

Eentje op verzoek, vandaag! Eindelijk de review van de Sephora Body Lotion in Chocolate Toffee. Te smeren of niet te smeren, dat is de vraag …

Het eerste wat me opvalt aan deze lotion is dat hij extreem vloeibaar is. Als ik de tube ondersteboven houd, moet ik zelfs niet knijpen: de lotion loopt er zo uit. Hm. Belooft niet veel goeds, want ik heb het niet zo voor lotions en al zeker niet als ze meer weg hebben van water dan van een crème. Natuurlijk smeert de lotion goed uit en hij trekt ook goed in. Verbazend genoeg heb ik meteen een gehydrateerd gevoel. En niet eens oppervlakkig of tijdelijk. Een paar uur later voelt mijn huid nog steeds zacht en gehydrateerd aan. Ze ziet er ook beter uit. Heel fijn!
De ironie wil dat ik deze lichte en luchtige lotion beter (vooral dieper) vind hydrateren dan z’n zusje de body butter.

Ruik je na het smeren van deze lotion naar een rondwandelend stukje chocolade-toffee? Uh … ja. Ruikt errug lekker maar ik kan me voorstellen dat je niet altijd in de mood bent voor zulk zoets. Maandagochtend met een zware kater op bureau hoef je echt geen collega die een walm van vanille & chocolade verspreidt. Smeer dus sociaal! Lekker voor in bed – interpreteer dit hoe je wil – of voor op een regenachtige, herfstige zondag gezellig op de bank voor de TV.

Wat me trouwens bij het volgende punt brengt: je wil deze lotion misschien niet elke dag gebruiken. De ingrediëntenlijst wist me te vertellen dat dit product maar liefst vier parabenen bevat. Nu is een beetje parabeen-actie no biggie (het houdt je product vers en schimmelvrij) maar vier? Serieus?!
Parabenen worden in verband gebracht met borstkanker. Hoewel er geenéén onderzoek is dat kan uitwijzen dat parabenen werkelijk kanker veroorzaken, is wel gebleken dat de partikels klein genoeg zijn om door de huid in het bloed terecht te komen. Kans op foute boel, dus. Daarom probeer ik mijn dagelijkse dosis parabenen te beperken door slim en bewust te smeren. Deze lotion komt dus op mijn persoonlijke zwarte lijst wat wil zeggen dat ik hem maar heel af en toe zal gebruiken.

Pluspunten:
– smeert goed uit
– trekt snel in
– hydrateert heel goed voor een lotion
– de geur blijft urenlang zitten

Minpunten:
– erg waterig waardoor je kans hebt op uitlopen
– de geur kan sommigen tegensteken
– bevat 4 parabenen

Prijs/kwaliteit: Misschien niet helemaal budget, maar toch zeker wel mid-price. Een deftige prijs!

Conclusie: Tja, er zijn wat dingen die je zelf moet afwegen. Zo is er de bijzondere geur die niet iedereen zal aanstaan. En het feit dat de lotion 4 parabenen bevat is voor mij in ieder geval een serieuze turn-off. Ik raad je niet aan om deze te kopen voor dagelijks gebruik.

De Sephora Body Lotion kost €6,99 en is te koop bij de Sephora afdeling in sommige V&D’s. Check hier voor verkoopadressen.

12 Comments

 • 7 jaar ago

  Ik wordt niet heel enthousiast over dit product door jou review. Komt vooral door die parabenen.

 • 7 jaar ago

  denk dat we allemaal wat meer aandacht aan het ingridiëntenlijstje moeten besteden. Maar verder klinkt het wel goed :)

 • 7 jaar ago

  Klinkt wel fijn. Eerlijk: ik let noooooit op de ingrediënten. Is het erg als ik niet weet wat parabenen zijn? :uh:

 • 7 jaar ago

  Jammer van de parabenen,
  maar hij klinkt wel fijn! :D

 • sonja
  7 jaar ago

  oei Lisha, …gezellig op de bank voor de TV …..klinkt mij maar vreemd in de oren haha.

 • 7 jaar ago

  De geur lijkt me echt lekker!

 • 7 jaar ago

  Lijkt me best een fijn goedje voor mijn huid :)

 • 7 jaar ago

  Hmm die parabenen tja, ik ben daar wat minder alert op, Caroline van IDW schreef er pas een stukje over wat volgens mij de kern van dit probleem wel raakt.

  De geur lijkt me trouwens helemaal niets haha.

 • 7 jaar ago

  Klinkt erg goed, de prijs valt wel mee ja al is het niet super goedkoop. :yes:
  4 Parabenen, tja ik weet niet wat ik er van moet denken, ik let er niet super veel op. Het zal vast niet super goed voor je zijn maar eerst was koffie en rode wijn ook kankerverwekkend verklaart en nu zijn ze beide toch weer goed TEGEN kanker.. dus daar ben ik meestal sceptisch over.

 • 7 jaar ago

  Oh, wow, ik heb deze al heel lang. Ik gebruik hem, ook vanwege de geur, niet zo heel vaak en daar ben ik dan nu ook wel blij om. 4 parabenen? Pfff. Ik moet me echt aanwennen eens wat vaken ingredientenlijsten van producten te checken…

 • 7 jaar ago

  Deze ruikt zo lekker! Ik snuffel er altijd even aan in de winkel, maar ik vind ‘m toch een beetje te heavy (qua geur) om op m’n lijf te smeren ;)

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close