Review: Schwarzkopf got2be smooth ’n chic

Review: Schwarzkopf got2be smooth ’n chic

De Schwarzkopf got2be smooth ’n chic anti-frizz lotion was één van de producten die ik aankocht om mijn Project Budget mee door te komen. Het product belooft glad en zacht haar, bevat een UV-filter en beschermt ook nog eens tegen de hitte van föhn en stijltang. Klinkt dat goed, of wat?!
Ik gebruikte het product de hele week, genoeg om er een review over te kunnen schrijven. Benieuwd?

de looks

Eerlijk is eerlijk, naast de lange lijst beloften ben ik ook voor z’n looks gevallen. Gotta give it to him: de fles ziet er woest aantrekkelijk uit en is een aanwinst voor mijn opmaaktafel. Bovendien ruikt het goedje aangenaam fruitig. Niet echt chique ofzo, maar wel leuk, fris en fleurig. #melike Maar doet hij wat hij belooft?
De afgelopen week heb ik hem elke dag in mijn haren gedaan: op nat haar voor het föhnen en op droog, al dan niet pas gewassen haar. Deze lotion voldoet aan de meeste eisen, maar …

het nadeel

De emulsie geeft een bepaalde fixatie aan het haar, wat je duidelijk voelt zitten. De haren voelen ‘recht’ en stug aan, niet soepel en eerder onnatuurlijk. Is het storend? Niet echt, tenzij je er op gaat letten. Ik ben mijn Shu Uemura en Kérastase olie gewoon, en dan valt het meteen op.

Conclusie

anti-frizz: check!
UV-bescherming: check!
bescherming tegen hitte: check!
zachte lokken: not so much! Mijn haren voelen ‘silky’, maar ook een beetje stug en behoorlijk droog. Meh.

Voor een product van €5,99 presteert deze lotion super. Het is gewoon een heel fijn product. Toch voelt de smooth ’n chic een beetje cheap. No big deal, aangezien het een budget-product blijft. Als je maar een paar eurootjes te spenderen hebt, en een fijn multi-tasking product zoekt dan zou ik zeggen: deze flacon is een wijze aankoop. Wil je vooral soepele, natuurlijk aanvoelende lokken? Zoek verder …

De got2be smooth ’n chic anti-frizz lotion van Schwarzkopf is te koop bij Kruidvat voor €5,99.

Meer Joliette

17 Comments

 • Gloria
  6 jaar ago

  Ik heb hem onlangs ook gekocht en ben er ook best tevreden over, bij mij maakt die mijn haar terug zacht en glanzend (heb nogal dik, stug haar) en laat mijn natuurlijke krul erin. Zeker een aanrader dus :]

 • 6 jaar ago

  Deze fles heb ik een tweetal jaar geleden ook gekocht. Was er toen best tevreden over, maar ik merk dat ik hem niet meer zo snel neem omdat ik mijn haar tegenwoordig natuurlijk laat drogen.

 • 6 jaar ago

  Ik vind de fles inderdaad ook geweldig. Was laatst bij mijn beste vriendinnetje en ze had hem op haar toilettafel staan. Ik vroeg waarom ze hem had gekocht, zegt ze: ‘Ja om de leuke verpakking natuurlijk. Er stonden er een heleboel zonder aanhangertje, maar ik wilde hem wel compleet hé? (: ‘ Dan maar te bedenken dat ze de sporthogeschool doet!

 • 6 jaar ago

  Thx voor de tip!

 • 6 jaar ago

  idd een mooi flesje, al veel naar staan kijken maar gebruik ook liever de iets meer luxe producten ;)

 • 6 jaar ago

  Het is inderdaad een erg mooi flesje! :-)

 • W
  6 jaar ago

  Inecto heeft ook een heel fijn serum met nu 50% korting bij de Kruidvat;)

 • Annelies
  6 jaar ago

  De fles ziet er idd erg mooi uit daar zou ik ook voor vallen. ;)

 • 6 jaar ago

  klinkt best goed ;D

 • 6 jaar ago

  Lol, ik zou hem alleen al kopen om zijn uiterlijk… Wanneer je deze ziet staan tussen die simpele flessen e.d. bij Kruidvat, grijp je hier toch spontaan naar? :)

 • 6 jaar ago

  Lijkt me echt een fijn product;D

 • 6 jaar ago

  Vanmiddag staat er een NOTD mee gepland. ;) (Thx!)

 • 6 jaar ago

  Het is een eerder romige lotion, zegmaar.

 • Karina
  6 jaar ago

  mooi flesje, ik heb hem ook gehad… en ik ben ook benieuwd naar je nagellak, die is zo mooi roze :)

 • 6 jaar ago

  De verpakking vind ik echt zo leuk!
  Klinkt eigenlijk ook wel fijn. Maar ja, als je haar er stug van voelt,
  blijf ik toch liever bij mijn L’Oreal producten!

 • Brecht
  6 jaar ago

  Lijkt me een fijn product, wat voor structuur heeft het product, is het een mouse of een créme?

 • 6 jaar ago

  De verpakking is inderdaad wel erg leuk. Wat is de nagellak die je draagt? :luv:

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close