Menu & Search

Review : Rimmel Colour Show Off Lipstick

Overlaatst kondigde ik nog de komst aan van deze nieuwe Rimmel lipstick, vandaag test ik hem voor jullie. Of … nee, dat is niet helemaal waar. Ik ben namelijk al een paar dagen bezig : thuis op de sofa film kijken en chips eten, een gezellig diner onder vriendinnen en een avond uit dansen. Situaties genoeg waarbij ik de Rimmel Colour Show Off kon testen. En wat vind ik er nu eigenlijk van …

Review

Look

De verpakking is eh … opvallend. Ik kon op veel ‘Oooh!’ en ‘Aaaah!’ rekenen telkens ik deze lipstick uit m’n handtas haalde. Het is geen opaak roze plastiek, maar lijkt gespraypaint – weetjewel, met een ‘grafitti’ bus – wat maakt dat je een roze, metallic huls krijgt waar hier en daar (faux) metaal door komt piepen. Eerder stoer dan lieflijk. Misschien een klein detail, maar wel eentje dat me erg aanspreekt ;)

Genoeg over de huls. Let’s talk lipstick. Het moet gezegd : de geur van de stick is zalig. Een mix van kersen, watermeloen, roosjes en violet – gok ik. Dat is toch waar ik aan denk als ik hem ruik. Rimmel, maak hier een parfum van en ik koop het! Très yum.

Feel

Het aanbrengen gaat makkelijk voor een felle, matte lipstick : hij versmelt als het ware met je lippen, dus dan vind ik het altijd heel mooi om eerst een laag aan te brengen met je vingers en daarna een tweede laag aan te brengen met de stick. Zo zijn de randjes vervaagd en dat geeft een zacht, sensueel effect. Op die manier blijft de lipstick ook beter zitten dan dat je heb gewoon rechtstreeks uit de huls aanbrengt en zo laat zitten.
Wel goed op voorhand je lippen scrubben en balsem smeren, want matte lipstick accentueert velletjes.

Zoals ik dus net zei trekt de lipstick in je lippen – je voelt alleen de eerste tien minuten dat je lipstick ophebt en zelfs dan voelt het erg licht aan. Nadeel is dat je na een tijdje het gevoel krijgt van droge lippen. Je lippen blijven echter zacht, maar als je van ‘vettige’ lipsticks houdt, layer je dus best met balsem voor een comfortabel en goed gehydrateerd gevoel.

Resultaat

Felle, matte lippen met een zalig licht gevoel, alsof je helemaal niets op hebt. De kleur trekt in je lippen en zorgt voor een stain-effect. Zélfs na een gezellige lunch zit er nog kleur op je lippen – al wil er zich dan wel eens een randje rond je lippen vormen (de lipstick vervaagt, maar op de rand van je lippen minder dan in het midden). Oplossing : af en toe subtiel je liprand deppen met een serviet. ;)

 (foto verwijderd)

Voor wie is dit ? Voor fans van fel & mat is dit een must. Perfect voor retrochica’s.
Voor wie is dit niet ? Deze lipstick doet niet aan subtiel – grijze muizen en mensen met een kleurenfobie, gelieve zich te onthouden.

Al bij al is dit een erg fijne lipstick die fel & matte weet te combineren. Een lipstick met ballen en een must voor retro lipjes!

 (foto verwijderd)

bij Kruidvat vanaf maart
adviesprijs: €9,99.

28 Comments

 1. Hannah
  9 jaar ago

  Leuke kleur! Hoe zit het met de tanden, ik bedoel minder witte tanden vallen die erg op of lijken ze geler?

  • 9 jaar ago

   Phoe! Dat weet ik niet meer! Ze zullen niet geler geleken hebben want dan had ik hem niet vaak gebruikt. ;)

 2. Alexandra
  12 jaar ago

  Heb zonet de 120 be bold en de 210 pink fame gekocht. Prachtige matte kleuren :-))

 3. 12 jaar ago

  Ooh, god… I want it, I want it!!! Wonderful…

 4. Sabine
  12 jaar ago

  Woaauw! prachtig.
  Ik vind m er ook niet heel fel uitzien op de foto, maar misschien lijkt dat maar zo.

  • 12 jaar ago

   Hij is in het echt inderdaad wel heel fel – maar iets zorgt ervoor dat het toch ook ergens nog natuurlijk oogt. Magie, quoi XD

 5. 12 jaar ago

  Waauw, wat een mooie ‘in your face’ kleur! I love it! Weet je ook hoeveel tinten er verkrijgbaar zullen zijn?

  • 12 jaar ago

   Ja hé? Hij zal verkrijgbaar zijn in 13 kleuren.

 6. 12 jaar ago

  Ziet er super mooi uit!
  xx :3

  • 12 jaar ago

   Oo, oeps, ik wilde niet spammen, maar mijn naam stond nog zo ingevuld van een andere blog!
   Sorry!
   ;)

   • 12 jaar ago

    Geen probleem – heb het even gefixt ;)

 7. 12 jaar ago

  Super! Wat hou ik van rode lipstick :)

 8. nathalie
  12 jaar ago

  Wow, mooie kleur! Ik twijfel alleen of die mij zou staan. Rood is altijd een beetje delicaat.

 9. Marloes
  12 jaar ago

  Hebben! :xxx:

 10. 12 jaar ago

  prachtige lipstick! :D

 11. 12 jaar ago

  Oh wow, die wil ik oooook :(

 12. Roxanne
  12 jaar ago

  Een lipstick met ballen – passen die wel in mijn clutch? :/ :lol:

 13. 12 jaar ago

  Wauw, die is mooi, het lijkt ook vrij natuurlijk…

  • 12 jaar ago

   Hij is bij mij op het randje van neon – niets natuurlijk aan, maar wel héél flatterend bij mijn winterhuidje. Zie er plots heel wakker uit XD

 14. Sabine
  12 jaar ago

  Jeeeezus wat een pefecte kleur! :yey:

 15. 12 jaar ago

  ziet er top uit!

 16. Liesbeth
  12 jaar ago

  Oeh, echt erg mooi! Ben ook erg jaloers op je lippen :)

  • 12 jaar ago

   Thx, maar don’t be :3 De kracht van een flatterende foto … ;) :oeps:

 17. 12 jaar ago

  Oeh ziet er heel mooi uit!

 18. lois
  12 jaar ago

  oeeeeh die swatch! :xxx:

 19. 12 jaar ago

  Wauw super! Mooi kleurtje! :luv:

 20. 12 jaar ago

  Waaaauw!