Review: Pantene Pro-V Aqua Light

Review: Pantene Pro-V Aqua Light

Deze maand lanceert Pantene een nieuwe lijn: Aqua Light, een shampoo en conditioner voor “voelbaar vederlicht haar“. Er hoort ook een leave-in spray bij en de spullen zouden nu ongeveer in de winkel moeten liggen.
Joliette testte Aqua Light : zowel Nini (dik en vol zuiders haar in het midden van de puberteit – lees: vet) als Yours Truly (lang, droog en dun haar dat gekleurd is) probeerden de drie producten uit. Vandaag ons oordeel.

De verpakking zit alvast goed! Très ‘Aqua’ indeed …

  • Nini

Het fijnst aan de shampoo en conditioner vind ik de lichte textuur en de frisse, zomerse geur. Ik vind het écht goed ruiken, mmm … Van het effect van deze twee producten kan ik niet zo veel zeggen. Ik vind het dus goed ruiken, maar merkte niet heel veel van dat lichere gevoel. Je zag het wel een klein beetje, maar niet zo heel erg. Niet echt iets dat mij van m’n sokken blaast, zegmaar. Maar wel çava spullen, hoor.

Ik ben eigenlijk wél hard fan van de spray. Het is nu vakantie voor mij en ik volg een week dansstage. Tijdens deze stage moet ik op 9 uur ’s ochtends opstaan wat ik verschrikkelijk vroeg vind (en toch zeker in de vakantie, komaan!) en dan heb ik geen tijd om mijn haar nog te wassen. ’s Avonds doe ik dat niet zo graag en dan ben ik ook vaak buiten met dit goede weer. Mijn haar is vaak heel vettig van het zweten tijdens het dansen en dan is die spray heel handig. Die verfrist je haar waardoor het lekker gaat ruiken en er ietsje minder vet uitziet, maar luchtiger en minder plakkerig weetjewel?

  • Lisha

Wat Nini zegt over de geur kan ik alleen maar beamen. Het is de typische Pantene Pro-V geur maar dan net iets frisser en fruitiger. Fijn! Voorts doen de spullen wat ze moeten doen. Mijn haar (dat van nature fijn en droog is) voelt luchtiger en ik krijg een beetje extra volume. Toch voelt er iets niet goed. Mijn hoofdhuid is wat trekkerig en ik heb de neiging om te krabben. Gevolg: roos, en zelfs een paar grote pelletjes. Ieuw! Ook mijn haar is een ietsje droog en niet zo gevoed als ik zou willen. Nee, voor mij is dit een no-go.

Blijkbaar ben ik hier behoorlijk alleen in, want de Pantene proefpersonen (een product wordt namelijk uitvoerig getest voor het op de markt komt) vond maar liefst 91% dat het haar meer glansde en 92% vond dat hun haar zachter aanvoelde. Ik zit dus bij de sorry ass 8% die dat niet ondervindt. Poe.

Het persbericht vertelt ook dat dit net is voor mensen met fijn haar. “Elke vrouw en vooral vrouwen met erg fijn haar en dat is zowat de helft van de West-Europese vrouwen, heeft regelmatig last van ‘zwaar’ haar.” Maar ik dus niet. Ik heb springerig haar waar ik leave-in conditioner of serum in moet doen om het kalm te krijgen. Daarom ben ik waarschijnlijk gewoon niet het type voor deze shampoo. Nini, die géén fijn haar heeft, heeft veel meer baat bij de shampoo.

Het proberen waard, dus. Helaas doet het voor mij niet veel goeds.

Conclusie: Niet voor meiden met dun maar springerig haar, dan gaat het echt alle kanten op.  Heb je een droge hoofdhuid? Passen! Misschien best interessant voor meiden met vet, fijn haar of (zoals Nini) dikker, zwaar haar.

Pantene Pro-V Aqua Light is beschikbaar in de supermarkt aan de adviesprijs van €4,29 voor de shampoo en conditioner en €6,99 voor de leave-in spray.

Heb jij al ervaring met deze producten?

9 Comments

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close