Review: One by One mascara by Maybelline NY

Maybelline NY is – dat weet iedereen – goed in mascara. Onlangs brachten ze een nieuwe op de markt onder de naam ‘One by One Volum’Express‘ en dat is een naam met grote beloftes! Yours Truly testte deze nieuwerd. Beniewd naar m’n bevindingen?

mnyonebyone2

Wat kan ik zeggen, ik val voor de looks. De vorm, de kleur, de trendy seventies vibe, … love it! Het is gewoon een leuk zicht zo ’s ochtends, die One by One in mijn bakje met mascara’s. Zeker in het bijzijn van zusje The Colossal. Maar ‘van een schoon tafel kunt ge niet eten’, dus tijd om te testen wat deze schoonheid presteert.

Volume?

Hoewel hij m’n wimpers stevig in de verf zet en gitzwart maakt, zou ik deze One by One niet meteen een volume-mascara noemen. Hij geeft mijn wimpers vooral veel extra lengte. Ennn tja, bij gebrek aan een betere term: présence. Zonder ze superdik te maken, en dat is wel zo elegant. Want eerlijk? Spinnepootjes moeten we echt niet!

One by One?

Krijgt elke wimper afzonderlijk – one by one, quoi – een coat mascara? Jawel. Maar dat doet iedere mascara. De vraag is of hij je wimpers voorziet van een laagje zwart zonder ze te doen klitten en onder te klonteren. Ik gebruik hem ondertussen een week en moet zeggen dat hij hier best goed in is. Dus one by one, indeed. Iets minder perfect vind ik de netheid van m’n wimpers. Achteraf even met de wimperkam erdoor is geen overbodige luxe.

Conclusie

Het persbericht spreekt van “uitdagende wimpers zonder overdaad” en dat kan ik alleen maar beamen. Mooie, lange, zwarte wimpers zonder een té opgemaakt effect. Natuurlijk en elegant voor overdag, maar met genoeg va-va-voom om alle aandacht naar je ogen te lokken. Flirterig!

the good:
– Héllo lengte!
– Natuurlijk effect. Geen daytime drama.
– Goede mascara voor bambi-ogen.

the bad:
– Qua krul doet de One by One niet zo veel. Op voorhand even een wimperkruller gebruiken dus, als je dat zou willen.

Eindverdict:
Een budgetvriendelijke, leuk vormgegeven mascara die zich perfect leent voor work-proof looks door z’n maximum maar elegant effect.

De One by One mascara is te koop in de supermarkt en bij de drogist voor €13,49.

Meer Joliette

22 Comments

 • cutiepie
  7 jaar ago

  Ik ben echt niet blij met deze. Hij doet pijn aan mijn ooglid wanneer ik het opbreng door de scherpe tandjes en hij is ook helemaal niet waterproof. Jij moet er zelfs nog met een wimperkammetje over, dus ik zie er helemaal het nut niet van in. Inderdaad, hij maakt de wimpers langer….maar dan is het weer moeilijker om ze te krullen… BOEE!!! :p

 • 7 jaar ago

  ‘van een schoon tafel kunt ge niet eten’ Klinkt als iets wat mijn moemoe zou zeggen. XD

 • 7 jaar ago

  Hij doet voor mij niet zoveel, gewoon normaal als normaal.

 • 7 jaar ago

  Ik vind deze mascara ook echt fijn :)

 • 7 jaar ago

  Wat heb jij toch een mooie warme kleur ogen. Anyway, fijne review al zou ik, als ik al voor een mascara van dit merk ga, waarschijnlijk weer voor The Falsies kiezen. Ik heb het idee dat die net iets meer “oomph” aan mn wimpers geeft. En we houden van “oomph”. lol

 • sasha
  7 jaar ago

  ja ik ook! En in de bovenste wimpers komen zo’n rare knikken… Misschien kunnen twee lagen die meer vormgeven.

 • 7 jaar ago

  Ik vind hem ook fijn!

 • 7 jaar ago

  Ik weet niet waarom, maar ik zie ”weinig” verschil op de foto’s … Een no-no voor mij denk ik …

 • 7 jaar ago

  Ik moet hem nog uit z’n blister halen. Maar kheb niet zo graag veel mascaras tegelijk open :bloos: Seutje op dat vlak

 • 7 jaar ago

  Lijkt me een fijne mascara!

 • 7 jaar ago

  Ik heb best lange, warrige en koppige wimpers – dus dat zou wel eens heel goed kunnen ja! ;)

 • 7 jaar ago

  Ziet er goed uit zeg! Als mijn mascara’s op zijn ga ik denk ik deze maar proberen :D

 • 7 jaar ago

  I love Maybelline mascara.
  Deze ziet er ook goed uit =D

 • Ik heb hem ook in testfase; best grappig want bij mij krult hij mijn wimpers wel (zonder wimperkrultang). ’t Zal aan mijn wimpers liggen, misschien?

 • 7 jaar ago

  Ik vind hem mooi!

 • 7 jaar ago

  Leuke review! Ik was al aan het denken om deze te kopen, maar van mij mag een mascara wel wat meer volume geven.

 • 7 jaar ago

  Mooi resultaat! Maar ik ben niet zo’n fan van zo’n soort borsteltjes.

 • 7 jaar ago

  Ziet er mooi uit! Ik ben echt fan van de gele van Maybelline, dus deze wil ik ook wel proberen!

 • 7 jaar ago

  Die volume Express mascasa zijn echt superfijn! Ik gebruikte eerst altijd de gewone zwarte versie (zwarte verpakking) en later die met de gele verpakking. Echt heel fijn.

 • 7 jaar ago

  Hmm… te natuurlijk voor mijn smaak. Het mag wel wat dramatischer ;)

 • 7 jaar ago

  Ik vind het zelf ook zeker een fijne mascara :)

 • 7 jaar ago

  handig review :D

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close