Menu & Search

Review: Nuxe Huile Prodigieuse

De Huile Prodigieuse van Nuxe bestaat alweer 20 jaar en is eigenlijk al sinds de release in 1991 een echt cultproduct. Ik testte hem uitvoerig en … kwam tot een dubbele conclusie.

Voor diegenen die het product nog niet kennen, een kleine intro. (En een ‘Shame on you, woman!‘ maar ik ben vandaag vergevingsgezind.) De formule is voor 98% van natuurlijke oorsprong, werd verrijkt met skinlovin’ vitamine E, bevat siliconen noch parabenen en ook helemaal geen minerale olie. De Huile Prodigieuse is dan weer wél  jampacked met een hoge concentratie van 6 kostbare oliën: macadamia, hazelnoot, bernagie, zoete amandel, camelia en sint-janskruid. Het product dankt z’n zachte, übervrouwelijke parfum aan o.a. oranjebloesem, vanille, amber en de subtielste toets cederhout.

Bij de Huile Prodigieuse heb ik eigenlijk niet het gevoel alsof ik effectief een olie gebruik. Dat is onder andere te wijten aan de formule die geen siliconen of minerale olie bevat, in feite a good thing. Het product brengt heerlijk sensueel aan en dringt nagenoeg meteen in mijn huid, die meteen zachter aanvoelt. Echter ook … een beetje droog. Alsof ik ze niet net verwend heb met een cocktail van de fijnste verzorgende ingrediënten. Ik hoor de helft van jullie al juichen. Het andere team, mijn team, heeft een (zeer) droge huid en houdt er juist van wanneer een product trager inwerkt en even een verzorgend laagje achterlaat. Wij blijven zieligjes op onze honger zitten …

In mijn haren vind ik de Huile Prodigieuse dan weer te vet. (Ha! Moeilijk? IK?!) En my hair can handle oil! Gewoon niet deze. Jammer. Het spul ruikt namelijk hémels. Ik hou hem dan ook bij de hand in mijn slaapkamer voor quick fixes – soms moet een dame zacht aanvoelen en lekker ruiken, ok – en overweeg een klein flacon te halen voor in de handtas/clutch aangezien hij mijn huid instantly mooi & smooth maakt en dat toch altijd wel handig is wanneer je in een avond- of cocktailjurk dient te paraderen in het bijzijn van fotografen die een voorliefde blijken te hebben voor fel (FEL!) licht. Klink ik bij dat laatste als een Hollywood starlet? Mijn excuses.

Dus … tja, wat vind ik nu eigenlijk van deze droge olie? Ben ik impressed? Qua instant feel-good/look-good effect: YESSIR! Qua verzorgende factor? Eh … niet echt. Ben ik hooked? Oh jawel. Laat ons zeggen dat het een must-have is voor je boudoir, maar in de badkamer herberg je best een holy grail lotion, butter of crème.

verkijgbaarheid
Nu in beperkte editie met L.E. verpakking. Ook te koop met iriserend effect.
€32 voor een verstuiver van 100ml
Bij o.a. Inno, iU en de apotheker.

shop & probeer:

Cult Beauty   Bol

 

7 Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. 9 jaar ago

  Spijtig dat hij precies niet echt verzorgd, maar de gouden kleur ziet er echt zo luxe uit!

 2. 9 jaar ago

  Ik kende het al maar nog nooit geprobeerd. Lijkt me fijn maar om daar nu zoveel voor te betalen ..

 3. 9 jaar ago

  Wauw het ziet er in ieder geval errrrg luxe uit :P

 4. 9 jaar ago

  Ik ben het eerste team, haha! Heb hier al eens een staaltje van gehad en de ‘droogheid’ vond ik juist erg fijn. En hij rook superlekker!

 5. 9 jaar ago

  die geur wil ik wel eens testen :)

 6. 9 jaar ago

  Ik kende het niet :/ , maar ’t klinkt wel okay! Grappig dat je 2 tegenstrijdige meningen hebt haha!

  • 9 jaar ago

   JA, dat gebeurt wel vaker, haha. Soms is een product heel fijn in één aspect en minder in een ander, weetjewel?