Review: Maybelline The Colossal Cat Eyes mascara

Review: Maybelline The Colossal Cat Eyes mascara

Er is weer een nieuwe mascara in beauty-land: de Cat Eyes versie van de alom geliefde The Colossal mascara. (Maybelline New York, natuurlijk.) Jullie denken waarschijnlijk meteen aan een groot borsteltje, maarrr think again.

De Cat Eyes mascara heeft echt een heel ander soort borstel. Het ding is dun, gebogen en heeft een spits toelopende tip waardoor je makkelijk alle wimpers vanaf de wortels van een flinke laag mascara kan voorzien. Door de kromme vorm van het borsteltje, worden vooral je buitenste wimpers geaccentueerd wat voor de befaamde cat eyes zorgt.

Het is even wennen, die vorm. De eerste keer belandde er mascara op mijn ooglid – niet de bedoeling – en kreeg ik bijna onmiddellijk spinnenpoten van wimpers (niet het soort ‘spinnen’ waar deze Cat Eyes op doelt, dacht ik zo). Als je namelijk aan de slag gaat zoals met een ‘normale’ mascara komt het niet goed. Na één keer voorzichtig over je wimpers te gaan, ben je er gewoon al: muchos volume. Hallo drama!

Conclusie: Niet mijn favo borsteltje, maar het werkt. Een budget aanrader voor ’n instant dramatische oogopslag.

zonder mascara

met de Cat Eyes mascara

De Maybelline The Colossal Cat Eyes mascara is te koop bij o.a. Di en Kruidvat voor €13,49.

P.S. De verpakking van deze mascara vind ik erg mooi, en ook de campagne er rond is prachtig. Maar. Die wimpers van het model … Ik bedoel, serieus? We begrijpen allemaal wel dat er fake lashes bij komen kijken enzo, maar dit vind ik er echt over. Wat zeg ik, het is er over! Over de wenkbrauwen, that is. #fail Keep it pretty, please!

cateyes2

Zo’n wimpers ga je er echter niet van krijgen. *kuch*valse wimpers & photoshop*kuch*

Meer Joliette

22 Comments

 • Fant
  4 jaar ago

  Oh, ik was in de winkel aan het twijfelen tussen de Cat Eye en de Big Eye van Maybelline en ben toch voor Cat Eye gegaan (waarschijnlijk omwille van de verpakking). Heb er toch spijt van, ik vind dat borsteltje verschrikkelijk onhandig!

 • taylor
  6 jaar ago

  die op de foto van maybelline zijn gwn nepwimpers

 • 6 jaar ago

  De consistentie van de mascara zelf is helemaal anders dan die van The Falsies, en het effect is – bij mij dan – veel beter. (Nooit een fan geweest van The Falsies.) Het is echt de formule van The Colossal met een borsteltje dat voor een frivoler en ‘pluimiger’ (is dat zelfs een woord? Ik denk het niet …) effect zorgt.

 • jamie
  6 jaar ago

  Kortom, dit is gewoon the Falsies mascara maar dan met de kleur van the Colossal.
  Ik zou ‘m niet kopen.
  En volgensmij is ie duurder dan the falsies.
  Beetje doelloos dat ze een 2 mascara’s maken met hetzelfde borsteltje.

 • 6 jaar ago

  Ziet er goed uit en die verpakking is zooo leuk! :)

 • 6 jaar ago

  Ja, die promofoto’s van mascara’s tegenwoordig… Too much photoshop! De verpakking is heel mooi!

 • 6 jaar ago

  Oh, dat doet hij wel hoor! Volume, lengte, en nadruk op de buitenste ooghoek voor de cat eyes. :)

 • 6 jaar ago

  Leuk dat luipaardprintje.
  Heeft iets apart x.

 • 6 jaar ago

  Uiteraard is de persfoto EXTREEM gefotoshopt en ook die valsez wimpers .. vind het echt jammer dat het eigenlijk feitelijk z’n beloftes niet na komt: ‘(

 • 6 jaar ago

  Nee, van mij ook niet. Die van de gewone The Colossal wél. (Groot!)

 • 6 jaar ago

  Ja, hij is fijn. :)

 • 6 jaar ago

  ik denk dat ik liever voor een andere mascara ga, dat borsteltje is niet mijn favoriete vorm

 • 6 jaar ago

  Ik zag ‘m vandaag voor €10,- in onze Kruidvat! Ik twijfelde, meenemen of laten liggen? Ik heb hem uiteindelijk laten liggen. Blij dat ik dat gedaan heb, want nu ik zie wat voor effect het heeft op jouw wimpers, ben ik heel gelukkig met mijn HEMA mascara!

 • 6 jaar ago

  Die promotie foto’s van mascara’s zijn altijd zo fake. Echt jammer!
  De mascara zelf vind ik er zo leuk uitzien (ik val gewoon voor printjes en dingetje) :D
  Geeft ook wel een goed resultaat!

 • androgynes
  6 jaar ago

  maybelline is altijd overdreven met promofoto’s, kijk naar de foto’s van the falsies

 • 6 jaar ago

  Ik denk ook altijd als er zo’n reclame is en ik naar het model kijk ‘Yeah right’. Geloof best dat het een goede mascara is, maar dat de wimpers van dat model alleen maar door die mascara komen no way.

 • 6 jaar ago

  Promofoto is mooi maar inderdaad fake!

 • 6 jaar ago

  haha die promofoto is wel erg overdone ja maar hij lijkt me evengoed wel fijn..

 • Nele
  6 jaar ago

  OMG, die promofoto gaat er idd zwaar over. Djeezes, ja hoor, mijn wimpers komen ook tot over mijn wenkbrauwen en op mijn voorhoofd, tuurlijk, realistisch… damn. Will they never learn?

 • 6 jaar ago

  He wat jammer nou dat je niet zulke wimpers krijgt zeg :P
  Ik walg echt van die nep promofoto’s… heb je toch niets aan?!

 • 6 jaar ago

  Ik moet altijd lachen om zulke promotiefoto’s… DX

 • 6 jaar ago

  Wat een zwaar verschil met de promotiefoto :S beetje jammer…

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close