Review: Max Factor Lipfinity Lip Tint

Het geeft een geheel nieuwe betekenis aan het woord ‘lippenstift’, deze magic marker van Max Factor. De Lipfinity Lasting Lip Tint stift is handig om tegelijkertijd kleur en vorm te geven aan je lippen, zonder het effect van een lipstick of -gloss. De formule is namelijk op waterbasis waardoor de kleur in de bovenste lagen van de huid trekt, in plaats van in een laag er over te liggen. Op die manier geeft de kleur niet af. Can you say ‘kissproof’?! (Handig voor wat quality time met dat valentijntje dat je gisteren opscharde …) 

Het is een … stift! Maar écht een stift, dus.

Is het draagbaar?

Afhankelijk van jouw lippen is dat een nee of een ja. ‘Nee’ want het accentueert velletjes, wondjes en algemene oneffenheden. ‘Ja’ wanneer je relatief zachte lippen hebt. Hell, smeer wat balsem en scrub je mond, dan kan je hem ook op. De liptint is makkelijker te rocken dan lipstick, me thinks. Gewoon zien dat je lippen zacht en gehydrateerd zijn dus, en dan kan er weinig mis gaan. Als je buiten de lijntjes kleurt, kan je met een natte vinger – ieuw, klinkt een beetje vies – bijwerken. De kleur wat te heftig? Zachtjes met je tong over je lippen gaan – shit, dat klinkt ook niet zoals ik zou willen – en het oogt meteen wat zachter.

De stiften staan al een aantal weken op mijn make-up tafel (in een elegant pennenbakje, ahja) en ik moet zeggen dat ik ze vaak gebruik. Ik vind ze makkelijker te combineren met extravagante ooglooks, aangezien ze niet de textuur hebben van lipstick. Zelfs al stift ik m’n lippen felroze, het blijft iets natuurlijks hebben. En dat is natuurlijk fijn voor overdag. Ook voor ’s avonds zijn ze tof: beetje lipgloss erover en je creëert een interessant diepte-effect.

Blijft het lang zitten?

Ehm … nee. Of toch niet zo lang als ik gehoopt had van een tint. Ondanks het feit dat de pigmenten in de bovenste huidlaag dringen, blijft de kleur ongeveer zo lang zitten als een lipstick. Beetje een bummer.

Geeft het af? Nee! Het is écht kissproof!
Droogt het uit? Nee, het is alsof je niets op je lippen hebt. Hydrateren doet het dus ook niet. (Duh.)

swatches:

08

08 + transparante gloss

the good:
– ziet er natuurlijk uit door de textuur
– excellent dating material: geeft niet af!
– makkelijk om mee te werken

the bad:
– blijft niet superlang zitten

Conclusie: Als je net zoals ik bijna-pigmentloze lippen hebt, zijn deze stiften gevaarlijk verslavend. Je geeft je lippen een natuurlijk ogende (maar beter-dan-in’t-echt) kleur die niet afgaat op je love-interest. Geniaal! Een must-have voor in de handtas.

De Max Factor Lipfinity Lip Tint stiften zijn verkrijgbaar in acht tinten, volgens het persbericht vanaf vandaag, maar ik heb ze stiekem al een paar dagen geleden gespot @ het Kruidvat … De adviesprijs is €11,99.

26 Comments

 • 7 jaar ago

  Ik heb er zelf ook twee en zijn super handig voor school! Leuke review :D

 • 7 jaar ago

  Ik vond de houdbaarheid op mijn lippen eigenlijk best goed bij de stiften, niet om te zeggen een hele dag maar toch :)

 • 7 jaar ago

  Wauw ziet er echt goed uit!

 • 7 jaar ago

  leuk om een keer te proberen! leuk blog heb je… ga je volgen :)

 • 7 jaar ago

  Mooie kleurtjes!

 • kelly
  7 jaar ago

  Deze zien er superrr leuk uit zeg!
  Ik wil er zeker een gaan proberen :)
  NYC heeft ook lipstains in hun assortiment, denk trouwens dat die iets goedkoper zijn haha!

 • 7 jaar ago

  De donkerdere kleuren zeker wel. Mijn grootmoeder (een hippe grootmoeder, that is) heeft donkere lippen en daar zag je 02 heel goed bij.

 • 7 jaar ago

  De rode variant bleef bij mij toch wel beduidend langer zitten dan een gewone rode lipstick. :) Bijgevolg valt voor mij het negatieve puntje dus ook weg. :D

 • 7 jaar ago

  Jammer dat het niet zo lang blijft zitten.. verder lijkt me het stift idee wel fijn werken!

 • 7 jaar ago

  oeh, heel mooi! Ik wil er ook wel eentje hebben binnenkort!

 • 7 jaar ago

  Ik ga binnenkort eens even langs een drogist om te swatchen en wie weet wat te kopen :)

 • 7 jaar ago

  Hmm kweenie, geloof dat dit niks voor mij is :x

 • 7 jaar ago

  ik vind ze echt tof!

 • 7 jaar ago

  wow! die rode tinten zijn mooi :D

 • 7 jaar ago

  Oh dat ziet er leuk uit! Vooral kleur 2 en 5 op je arm :)

 • 7 jaar ago

  Wauw, dat ziet er echt geweldig uit! Lijkt me wel raar zo een stift haha!

 • 7 jaar ago

  mooi!

 • 7 jaar ago

  Zo jammer dat mijn geld op is:p Ziet er echt geweldig uit.

 • W
  7 jaar ago

  Ziet er goed uit:)

 • Ik vind het best mooie kleurtjes, maar ik vrees dat het er op mijn lippen allemaal vrij rood zal uitzien.

 • 7 jaar ago

  hebbe hebbe hebbe!! :luv:

  Ik zit al heel lang te zoeken naar kwalitatief goede lip-stains en deze.. zien er echt prachtig uit!
  En ook die kleuren :love:
  Ik zie er zo 4 die ik wil hebben!

  *ben dol enthousiast!*

 • 7 jaar ago

  Ik heb zelf vrij getinte lippen, ik vraag me af of het bij mij wel zichtbaar zou zijn hehe.

 • 7 jaar ago

  Ik heb er vorige week bij staan kijken en ik vind ze echt prachtig!

 • 7 jaar ago

  Ik heb deze al eventjes in de winkel geswatched en ik ben echt ontzettend benieuwd! Ik ben dol op lipstains, dus dit is echt wat voor mij :D

 • 7 jaar ago

  Dit lijkt me ideaal, zo’n lip-stain-stift! Wanna buy. <3

 • 7 jaar ago

  Daar zitten zeker mooie kleurtjes tussen, ben hier heel nieuwsgierig naar. :)

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close